Kargocularla bir kan bağım yok , hatta benim de dönem dönem kızdığım olaylar yaşamıışlığım olmasına rağmen , başlığı pek adilane bulmadığımı belirtmek istiyorum.
Çoğumuzun şartları aynı değil maalesef, siz hiç 12 saat asgari ücretle cumartesi akşamına kadar da dahil olmak üzere , tonlarca koliyi o arabadan bu arabaya aktardınız mı ? Hadi biraz empati yapalım.Bu işlerin düzensizliği firmalardan, elemanlardan , vesaire şeylerden kaynaklanmıyor.Düzen baştan bozuk.Patronlarda bitiyor iş.Bunların hepsi şirket ismi altında taşeron çalışan ve çalıştıran insanlar.
2 kişinin yapacağı işi 1 kişiye, 2 saatte yapılacak işi de yarım saatte yaptırmaya çalışırlar.Bahane bellidir , eleman maliyetleri , dükkan kirası, vergi falan fistan işte.....
Zaten zor şartlarda çalışan bu garipler bir de son zamanlarda çıkan bu salgın yüzünden , kısa çalışma sistemi altında , asgari ücretin de altında ve kısa mesai saatinde , daha da eksik ve az personelle , eskisine nazaran iki kat artmış iş yükü ile çalışmak zorundalar.
Ben kargocu değilim , ama onlardan aşağı kalır yanım yok, o yüzden empati yapabiliyorum , göya karantina var , adam evden çıkmıyor ama canı sıkılıp ,hem kendine,hem çocuğunun odasına TV almış ve her eve girip çıkan biz potansiyel süper taşıyıcıları evine davet edebiliyor .....Hem bu olay öyle bir arttı ki , eski tempolu çalışma günlerimizi bile mumla arar olduk....Yani personelimizin yarısı 15 gün, diğer yarısı 15 gün geliyor , haliyle günlük biriken işe eksik personel yetişemiyor.E patronlar da personel takviyesi için tabii ki yeni personel almıyor. .Neyse.......daha çok yazarım da ne gereği var ne de faydası.....
O yüzden bugünlerde olurda bir hizmeti zamanında alamaz isek pek şikayet etmeyelim , inanın bu işlerde çalışan insanların hakikaten işleri zor ve bir o kadar psikoloji bozucu.....Sabır edelim , dua edelim ve elimizden geliyorsa da gerçek mana da YARDIM edelim .....sadaka olarak değil , işlerin düzelmesi için gerekeni kim yapacaksa , yapacak olana yardım edelim