Şarj Edilemeyen Lipo Pilleri Nasıl Şarj Edebiliriz

Şarj Edilemeyen Lipo Pilleri Nasıl Şarj Edebiliriz

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Öncelikle pil kaç cell ve şarj esnasında cell seçimini doğru yaptınız mı?

yani 11.1 v 3 cell bir pil ise şarj esnasında 3 cell'i seçmeniz lazım eğer seçimler doğru ise

1- cell'e giden kablolardan birisi kopuk
2- kabloda sorun yoksa cell artık şarj alamayacak kadar zarar görmüş demektir.

3 cell. ben de 3 cell 11.1 V seçiyorum ama tam şarj kısmında confirmde r 2ser s 3 ser çıkıyor. Entera basıyorum 2. celli dolduruken 1.7de takılıp battery uyarısını veriyor
 
Şarj Edilemeyen Lipo Pilleri Nasıl Şarj Edebiliriz

Mehmet PARA' Alıntı:
3 cell. ben de 3 cell 11.1 V seçiyorum ama tam şarj kısmında confirmde r 2ser s 3 ser çıkıyor. Entera basıyorum 2. celli dolduruken 1.7de takılıp battery uyarısını veriyor
Mehmet sarj cihazinin markasi ne ? Bir de sahsen ben sorunu anlamadim. Pilleri nasil takdigini da gostermek suretiyle sarj islemini video cekip Youtube yukelyip paylasir misin. Belki daha kolay yardimci olabiliriz bu sekilde ;)
 
Şarj Edilemeyen Lipo Pilleri Nasıl Şarj Edebiliriz

Öncelikle Merhaba ve konu için teşekkürler ... Cheerson CX-20 adlı bir multikoptere sahibim ve lipo pil ile çalışıyor. Pil şarja taktığımda kırmızı ve yeşil ışık yanıp şarj olması gerekirken ; sadece yeşil ışık yanıp sönüyor ve pil ısınıp şarj olmuyor :'( :'( :new: :new: :new: :new: :new:
 
Şarj Edilemeyen Lipo Pilleri Nasıl Şarj Edebiliriz

Konuyla bağlantılı olduğu için yeni konu açmadım. Şöyle bir acemilik yaşadım bugün istinye deki uçuşta yaşadığım 60-70 metreden düşüşte rüzgarında etkisiyle boş araziden araç yolunun şans eseri boş olması sayesinde hem bir kaza tehlikesi olmadı hemde quad yol kenarına yine şans eseri park etmiş bir şekilde buldum. 1 pal 1 motor dan oldum ama neyseki elimde olmayan frame kollarına bir zarar gelmedi. Tabi yedekleri takip boş arazide trim ayarlarını yaparken lipo alarm uyarı vermedi bir baktım kı 2-3 hücreler 3.68v ta soguduktan sonra sarj edeyim dedim connection break hatasi verdi sürekli sizin nimah taktığındede sorun çözülmedi bir anda dedim 2 hücreyide 3.7 üstüne çıkartayım diger dolu lipoyu çok dikkat ederek siyah-siyah kırmızı-kırmızıya gelecek şekilde takviye edeyim dedim 20 sn sonra lipo alarma taktım sonuç tüm hücreler 3.7 olmuş lipo balans modda şarj ediyorum şu an umarım batarya performansında sorun yaşatmaz bu hatam. Bilmediğim ve bugün öğrendiğim bazı şeyler var benim gibi acemi arkadaşlar lipo alarma balans kablosu takılı iken yukarıdaki minik tuşa basarak alarm voltajını kesinlikle ayarlayın.[emoji28]

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Şarj Edilemeyen Lipo Pilleri Nasıl Şarj Edebiliriz

3.68 de sorun olacağını zannetmiyorum eğer performans düşüklüğü yaşarsan rodaj yapar gibi 5-6 defa 3.7 -4.2 arasında doldur boşalt yap.
 
Merhabalar. Adım Faruk, RC de Yeni sayılırım fakat elektronik ile aram iyidir. Benim şöyle bir sorunum var.. modeli bir balans şarj aletim var. Pilim 3S 1500 Mah 40 C li-po. Helikopterimi 2 haftalığına kaldırdım ve pilimi aşağı yukarı %50 şarj ile bıraktım. Akabinde dün şarja takıp doldurayım bir uçuş yapacaktım yeni PAL ler aldığım için deneyeyim dedim ama baktım ki Piller öncelikli olarak tüm ledler 6 kere kırmızı yanıp sönüyor duruyor. Sonra tekrar 6 kere yanıp sönüyor bu böyle devam ediyor. Akabinde pilleri ölçtüğümde 1. Cell: 3.9 V - 2 Cell: 6.3 v - 3 Cell: 9.3 v olarak görünüyor. Dedim ki bu işte bir yanlışlık var.. Heliye bağladım ve bir süre rodajda pervaneleri çalıştırdım. Tekrar ölçtüm biraz düştüler. Ama bu sefer şarja taktığımda hiç bir fonsiyon yok yani READY konumunda şarj aleyi bekliyor ve şarj olmuyor. Pilleri tekrar ölçtüğümde ise 0.5 - 0.9 v arası görünüyor hepsi. Ne yapmam gerekiyor bilgi verir misiniz? Yada pil çöp mü olmuş. Satıcıya mı ulaşsam?
 
Bahsettiğiniz şarj aletini hiç bilmiyorum, ama normal bir lipo hücresi 6.3v veya 9.3v gösteremez, o voltajlara çıkamadan çok önce alev almış olması gerekir. Pil hücrelerinizi tek tek multimetre ile ölçün öncelikle, değerler normal mi bir bakalım.

Düzenleme: Şimdi tekrar okudum, ekleyerek ölçtünüz sanırım hücreleri. Bu durumda ilk hücre 3,9, ikinci hücre 2,4 ve üçüncü hücre 3 volt oluyor. Pili iki hafta önce hücreler %50 olarak bıraktıysanız (3.8v) iki haftada bu hale düştüyse, pil zaten çoktan ölmüş demektir.
 
Son düzenleme:
Teşekkürker. Aynen buda şarj aletinin kitapçığında yazıyor. Fakat şimdi ise şarja taktığımda ledlerin hiç biri fonsiyon vermiyor ve READY konumunda duruyor.
 
12 VOLT Adaptörle şoklasam olur mu? Tehlikeli midir? AVOMETRE ile tekrar ölçtüm 0 volt çekiyor lipo :cry::cry::cry:
 
Konuyu tam da son mesaja göre güncellemek istedim. Bugün internetten bir arkadaştan 3 adet 1s 150mah 30c lik lipo aldım çocukların h8mini dronu için. Geldiklerinde 0v gösteriyordu piller. Sonra hemen takip şarj edeyim dedim. 0.8 0.7 lere kadar çıktı sonrasında şarj almamaya başladı. Hatta sonrasında cihazda şarjdayken geriye doğru düşmeye başladı gerilim. Sanırım satan arkadaş çok uzun süre bekletmiş pilleri. Şimdi bilmeden bu işlemi yapmak istemiyorum. Elimde ISDT Q6 nano var. Bununla bu işlemi denesem sorun yaşar mıyım? Sanırım bu işlemi ancak 0.1 amper ile denemeliyim bu piller için.