Sim Çalışmalarım - Ergün "Nightsinger" Gürer
Abi dediğin gibi baştan bir çalışıp alışkanlık kazanmak lazım.
Sol rudderlarda beyinle parmaklar arasında bir iletişm hissetmiyorum fakat sağ rudderlara gelince hissediyorum.
Bu arada Real flight konusunda ne diyorsun abi ? Benim yorumum şu ,
*** Real flight ile uçarken gerçek uçuşa kıyasla resmen daha zorlanıyorum. Model yer çekimine karşı koyarmıyor sanki sürekli düşme eğliminde.Yere yakın uçuşlarda bazen sanki model yere vurmadan kırılıyor.
*** Phoenixde ise model kırmak gerçekten zor. Model çok rahat ve kasmadan uçuyor.
Ergün Gürer' Alıntı:Hover - nose-in hover - pirohover. Pirohover yıllarca çalışılır Rudder'ın limitine kadar. Ama bu çalışmanın karşılığı şu oluyor =
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ben de sol dominant'ım piro/x lerde. Sağ için hareketi tekrar baştan öğrenmek gerekiyor. Sadece sol ile uçulur mu, uçulur.
Ama piro bu işin nasıl "tuzu" ise, nasıl bir kez öğrendikten sonra her hareketin görünümünü bambaşka değiştiriyorsa, bu işin "biberi" de "reversal", yani bir yöne piro bir hareketin bir noktasında piro yönünü değiştirip harekete diğer yönde devam etmek. Reversal çıkartan üstadların eski videolarına bakın, hep sağ-sol rudder dağılımı vardır. Reversal'sız uçanların ise genelde baskın tek yönü vardır. Estağfurullah, topal ördek ile kastettiğim budur Yoksa hepimiz daha ördek yavrusuyuz
Şu videonun 1:07'sinde Kyle aynı anda hem transition (düz piro circuitten inverte) - hem reversal yapıyor.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Abi dediğin gibi baştan bir çalışıp alışkanlık kazanmak lazım.
Sol rudderlarda beyinle parmaklar arasında bir iletişm hissetmiyorum fakat sağ rudderlara gelince hissediyorum.
Bu arada Real flight konusunda ne diyorsun abi ? Benim yorumum şu ,
*** Real flight ile uçarken gerçek uçuşa kıyasla resmen daha zorlanıyorum. Model yer çekimine karşı koyarmıyor sanki sürekli düşme eğliminde.Yere yakın uçuşlarda bazen sanki model yere vurmadan kırılıyor.
*** Phoenixde ise model kırmak gerçekten zor. Model çok rahat ve kasmadan uçuyor.