www.bilimselyuzme.com

Skywing RC Extra NG 91" Unboxing ve Gelişmeler

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Selamlar arkadaşlar. Malum geçen IMAC yarışmasında kupa kaldırmak gibi bir hataya düştüm :D Tabi biraz çileli oldu. Benim model baya ufak kalıyordu. Ve uzun hor kullanım sonrası artık yeni bir uçağın vakti gelmişti. Hitit isimli bir şirket kendileri de modelci oldukları için makul fiyatlara model getiriyorlardı Skywing RC'den. Bende 67 mi alsam 74 mü 81 mi derken 91" bir tane sipariş ettim. 2 ay oldu sanırım. Bir kaç gün önce de Türkiye'ye geldi modeller. Ve teslim aldıktan sonra size bir unboxing videosu çektim. Bana gelişi 52000 tl + 2000 liraya yakın İstanbul/Sakarya arası kargo ile 54000 liraya geldi. Motor olarak GP76ya karar kıldık Rıfat abi ile. Motor konusunu Rıfat abi halletti sağolsun.

Videoda 67" model de var. Onun hakkında da kısa bilgi vereyim. 67" modeli kutusu açılmış fakat kullanılmamış olarak Kocaeli'de bir kişi satıyordu. Makul bir fiyat olduğu için kaçırmak istemedim ve 20500e satın aldım. Onu Li_ion piller ile elektrikli olarak toplayacağım. Konusunu ilerleyen zamanlarda açarım.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Ülke koşullarında, özellikle yedek parça temini açısından DLE'den şaşmam. Umarım o motor için böyle bir ihtiyacın olmaz.
Abi bu uçağa takılabilecek motorlar DLE 60 çift silindir veya DLE 85 tek silindir diye biliyorum. Ama yanlarına GP 76 konulduğunda diğer ikisini elemek çok zor olmuyor. Yarışma amaçlı kullanmıyor olsaydım anlattığın stresi yaşamak istemezdim. Eğer ihtiyaç olursa ister istemez yurt dışından bir şeyler yapmaya çalışacaz.

Diğer taraftan aslında ben bu uçağı elektrikli toplamak istiyordum. T-Motorun 85cc elektrik motoru ve Li-ion pil ile setup kurmak istiyordum. Uzun araştırmalar hesaplamalar sonrasında lion piller için en iyi motor esc setini ayarladım kafamda. Ve benzinli motora koyacağım benzini jeneratöre koymaya karar verdim. Ve Li-İon piller için yapacağım harcamayı da göze aldım. Fakat Türkiye'ye istediğim elektrik motoru ve ESC'yi getirtmek için ciddi maliyet çıkardılar. Haliyle maliyet absürt derecede arttı. Bu yüzden de elektrikli setuptan vazgeçmiş oldum.

Şu sıralar daha makul fiyatlara getirtebilirim bu motor escyi fakat elektrikli setup işi biraz deneme olacaktı aynı zamanda. Yurt dışında lipolar ile elektrikli setup kuranlar var. Fakat makul uçuş süreleri elde etmek pek mümkün olmuyor lipolar ile. Lionları imacde deneyen de yok diyebiliriz. Ben her ne kadar emin olsam da deneme yapmayıp bilinen yoldan gitmeye karar verdim.

Abi bu uçağa takılabilecek motorlar DLE 60 çift silindir veya DLE 85 tek silindir diye biliyorum. Ama yanlarına GP 76 konulduğunda diğer ikisini elemek çok zor olmuyor. Yarışma amaçlı kullanmıyor olsaydım anlattığın stresi yaşamak istemezdim. Eğer ihtiyaç olursa ister istemez yurt dışından bir şeyler yapmaya çalışacaz.

Diğer taraftan aslında ben bu uçağı elektrikli toplamak istiyordum. T-Motorun 85cc elektrik motoru ve Li-ion pil ile setup kurmak istiyordum. Uzun araştırmalar hesaplamalar sonrasında lion piller için en iyi motor esc setini ayarladım kafamda. Ve benzinli motora koyacağım benzini jeneratöre koymaya karar verdim. Ve Li-İon piller için yapacağım harcamayı da göze aldım. Fakat Türkiye'ye istediğim elektrik motoru ve ESC'yi getirtmek için ciddi maliyet çıkardılar. Haliyle maliyet absürt derecede arttı. Bu yüzden de elektrikli setuptan vazgeçmiş oldum.

Şu sıralar daha makul fiyatlara getirtebilirim bu motor escyi fakat elektrikli setup işi biraz deneme olacaktı aynı zamanda. Yurt dışında lipolar ile elektrikli setup kuranlar var. Fakat makul uçuş süreleri elde etmek pek mümkün olmuyor lipolar ile. Lionları imacde deneyen de yok diyebiliriz. Ben her ne kadar emin olsam da deneme yapmayıp bilinen yoldan gitmeye karar verdim.
T-motor am600 veya am670 modeli işinizi görüyorsa uyguna getirmenin bir yöntemi var özelden ulaşabilirsiniz

Hayırlı olsun. Ülke koşullarında, özellikle yedek parça temini açısından DLE'den şaşmam. Umarım o motor için böyle bir ihtiyacın olmaz.

DLE'nin 91" icin keyif verecek cift silindiri yok halen Sumer abi... GP-76 en sorunsuz cift silindir makinelerden biri, belki de en sorunsuzu ve istisnasiz performansi da en yuksek olani o hacimde... Benimki 1200 litreyi gecti... Piston istiyor artik gerci ama ne bir deadstick yasadim, ne performansi uzdu bu zamana kadar, vur calistir uc... Bir kez de buji degistim yalan olmasin... Yedek parca konusuna gelince, cozuyoruz bir sekilde, gelen giden, fuardayken soran eden... Halloluyor... Tabi kirim durumunda vs... Normal sartlarda bir ihtiyac olacagini sanmam... Kaya gibi motorlar...Fergus (ureticisi) ile de Dubai'den bir muhabbetim oldu, sagolsun, birsey sordugumda ikiletmeden cozuyor... Ozetle soylediklerine katilmakla birlikte, bu motor ozelinde alternatifi yok diyebilirim...

Ben kendime 85" ucagim icin bir tane Stinger 70 aldim, o da keyifli motor, nazi niyazi yok ama arada performans bakimindan ciddi fark var... DA70'den de GP-76 dan da zayif Stinger 70....

DLE 85 tek silindir diye biliyorum

T-Motorun 85cc elektrik motoru

:lol:

Gelelim DLE'de ne uygun olurdu konusuna:
DLE 65 guc olarak guzel oluyor 91" lerde ama titresimi bagirsak sokuyor malesef uzun vadede... Cift silindirin konforu yok malesef... Hele ki 76 nin gucu ve torku muazzam... Unlimited da dahil olmak uzere banamisin demez...

T-Motorun 85cc karsiligi yok, 850 ve 910 diye iki versiyonu var, biri 850 olani 85" icin (55-60cc ye tekabul ediyor), 910 olani 91" icin (60-76 araligina tekabul ediyor)... T motorla o ucagin saglikli IMAC yapmasi pek mumkun olmayacakti tonla sebepten... Dogru tercih benzinli olmasi... Doldur kalk, doldur kalk... Yarismada oldugu gibi... Hadi abinin hazirladigi model, en son dolmus gibiydi... Yerde 2 dakika dinlenmeden depoyu dolduran kalkiyordu direk hatirlarsan... Benzinli model candir... Cift silindirse daha da can, 4 silindir diyince offf diyorum...

T-Motorun 85cc karsiligi yok, 850 ve 910 diye iki versiyonu var, biri 850 olani 85" icin (55-60cc ye tekabul ediyor), 910 olani 91" icin (60-76 araligina tekabul ediyor)...
Ziyalık bir durum yok abi😁 Link burada Hatta 110cc falan diyor :evil:

160kv olan motor 25x10 pervane ile 14s2p 10000 mah lion setupta pilin ilk dakikalarında 23kg, ölü halinde ise 18kg thrust verebiliyor. Amperlerde 120 civarlarında. Gayet makul pil için. Toplam ağırlık da benzinlide 9.2kg imiş. Elektriklide aşağı yukarı benzer ağırlıklarda bişey çıkar. Yani pilin ölü halinde bir 2 katı çekiş mümkündü. Ve daha büyük pervane çevirmek istersek setup bunu kaldırabilecek şekildeydi. De işte tüm bunlar yerine bir tane benzin motor koyup gazlamak çok daha basit.

DLE 85 tek silindiri bu uçağa takan da var. Onu da ben uydurmadım :laugh: