www.bilimselyuzme.com

Skywing RC Slick 360 73" (DLE 35 RA)

Aileron differential kullanmıyor musunuz bu tür modellerde?
Standart trim prosedürü gereği Aileron differential testi yapılıyor, ihtiyaca binaen de veriliyor. Daha o safhaya gelemedi...CG ve roll eksenini merkezde etkileyen ayarlarla boğuşuyor Ali Haydar...

IMAC'te görecekmiyiz seni bu sene de Sümer abi ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

5. Testi gerçekleştirerek ayara gidiyorum ben...

Bugün bi 6 sorti uçtum. Trim numaraları değişti. Valla ayar vsden çok uçuşa odaklandım. Önce ayar gerekiyor tabi ama ben uçmayı özlemişim herhalde :p Bugünlük son sekansın videosu ile kapatayım :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tekrar bir güncelleme yapalım. Uçağın burnu hafif kalıyordu uçuş stilime göre. İlk olarak ekipmanı ileri taşımaya çalıştım. Bir tane pil tutucu tasarladım. Ve PETG ile baskısını aldım. Baskı alırken son 1 cmlik kısımda elektrik gitti. Baskı soğudu. Tekrar başlattım ama maalesef düzgün yapışma olmadı. Neyse tekrar baskı aldım. Parçanın duvarlarına da motorun titreşimi pillere ulaşmaması için sünger yalıtım ekledim. Hemen firewallın arkasına monte ettim parçayı. Parça 23g. Kablolar soketler vs ile yaklaşık 30glık bir ağırlık eklemiş oldum. Pilleri de mümkün olan en uzağa taşıdım. Onlar da 140g ediyor. Haricen pantları da taktım. Onlar da yaklaşık 50g. Yani uçağın burnuna hatrı sayılır miktarda ağırlık eklenmiş oldu.

Tasarım

Montaj için vida yerleri de eklendi. (Son hali)

Pil tutucu parça (Yeni tabla almamak için direniyorum :evil: )

Piller alıcının üzerinden alındı ve firewall arkasına yerleşti.

Dün uçuşa gittim. Burun ağırlığı baya kıvamında gibi. Belki biraz daha olsa daha mı iyi olurdu bilemiyorum. Belki kötüde olabilir. 11-12 sorti attım. Dolu dolu keyifli bir gündü. Biraz rudder trimi ile uğraştım ama rüzgar bastırınca trim işini bırakıp uçuşlara odaklandım. Bir sekans yine paylaşayım adettendir deyip :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Bu ne yaa, adam gram hesabı yapıyor. Bizim warbirdlerde birim kilogram. 🤣
Şartlar bunu gerektiriyor abi :) Bizde her gram önemli. Dalışlar koyulan her ekstra ağırlık için daha da hızlanıyor. Tırmanışlar benzer şekilde.. Sonuçta her sorti her sekansı fazladan koyacağın ekstra 10 veya 20gla beraber uçmak mı yoksa daha hafif uçmak mı? Hafifliği tercih ederiz tabi ki.

Warbird denilince aklıma buruna koyulan 1.8kg ağırlık geliyor abi :lol::lol: Şaka gibi. Senin konu muydu bilmiyorum. O ağırlığın bir ihtiyaç olması akıl alır gibi değil. Ama o ağırlıklara rağmen uçmalarını izlemek de bir ayrı keyif :saygilar: