Malum kırım sonrası uçakta muhtelif yerlerde ufak tefek hasar vardı. Cowlingin sağ tarafı, pantlar, fairingler vs hasarlanmıştı. Pervanemiz sağlamdı. Fakat boyadığım sprey boya berbat bir hal almıştı. Hem start verirken oluşan sürtünme hemde zamanla baya atmaya başlamıştı boyasını. Güzelim uçağın böyle döküntü boyalarla vs kalmasını istemedim. Başladım çalışmalara.
İlk olarak pervaneyi boyamak için tasarımını oluşturmakla başladım. Kanat tasarımını aynen yansıtmaya çalıştım. Bu tasarımı pervaneye aktarmak için ne yapacağımı falan düşünürken lazer modüller aklıma geldi. Normalde benim yazıcıya(Ender 3 S1) tak çalıştır şeklinde uyan lazer modüller vardı. Fakat güçleri çok düşük olduğu için hiç radarıma girmemişti. Tasarımı pervaneye taşıma mevzuları çıkınca şart oldu. İkinci el temiz bir lazer modül satın aldım 2500 liraya. 1.6w gücünde. Güçlü bir şey olmasa da benim işimi görecekti. Sadece maskeleme bandı kesecektim işin aslı.
Lazer gelince denemeler yaptım. Foto bastım. 2.5mm kontra kestim. 6 turda yavaş bir şekilde temiz bir kesim yapıyor. Beğendim. Ufak tefek kontra balsa kesimlerinde kullanılabilir. Ayrıca maskeleme bandı kesmek için birebir. Bir kaç foto.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Cowlingteki hasarlı bölgeyi güzelce zımparalayıp astarını vs attım ve boyadım. Maskelemeyi mavi kısmın yarısından yapmıştım. Orada bir iz kaldı vernik sebebiyle. Aslında daha yukarıdan Beyaz kısımdan maskelemek lazımdı. Ama dert değil. Orası da öyle kalsın

İlk boyamalar daha. Öğrenecez ne de olsa.
Daha sonra pervaneyi boyama işlerine başladım. Güzelce zımparasını yaptım. Astarını attım. Maskelemesini vs yapıp boyadım. 2k verniğini attım. Eldeki imkanlarla balansını da yaptım.
Daha sonra pantlara geçtim. Tasarım tarafında gövdedeki şemayı devam ettirdim. Kırık dökükleri tamir ettim. Güzelce zemini tesfiye edip yine astar maskeleme boya ve sonuç. Gümüş grinin parıltısı çok hoş. Ama maalaesef kullanım alanı da çok dar bu boyanın..
Son olarak karbon iniş takımını da orjinal Slick 360'da olduğu gibi beyaza boyadım. He bir de lazeri bulunca bir de beyaz kaplamadan kestiğim; kamyon arkası yazı gibi uçak yanı yazı yapıştırdım ve vernikledim. Star Wars Master Yoda'nın bir repliği. Çok sevdiğim bir replik. Zaten Star Wars'a da bayılırım. Güzel de oldu. Şöyle genel 3-5 foto. Bakalım inşallah bu uçağı artık eskidi diye kıyıya atacağım günler gelir