spectrum dx6i + ar6200 yardım

dede

Yeni Uye
Katılım
9 Haz 2015
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba;

İlk rc deneyimim için kolları sıvadım. Model olarak forumla alakası olmadığını bildiğim fakat almış olduğum kumandanın sizin ihtisas alanınıza girdiğini bildiğim için sizden yardım istiyorum.

model olarak 25.000 devirli çift motor kullanacağım 100cmx40cmx30cm ebatlarında gezinti ve balık yakalama amçlı bir tekne yapmayı planlıyorum.buna istinaden teknemde ileri geri, sağa sola, çapayı indirip geri çekme, oltayı salıp geri sarma, flap ları indirip kaldırmayı ve aydınlatmayı açıp kapatma fonksiyonlarının olmasını düşündüğümden 6 kanallı olan dx6i kumandayı aldım.

Zor da olsa videolar yardımı ile kumanda ile alıcıyı tanıştırdım. (Nekadar uzun sürdüğünü tahmin bile edemezsiniz :laugh: ) esc ve motorları throttle kanalına 3 adet servoyu da rudder, aileron, elevator kanallarına bağladım. Burayakadar sıkıntı yok. 4 kanalı kullanmış oluyorum. Sıkıntı stick lerin dışındaki 2 kanalda 5 ve 6. Kanalları nerden nasıl kumanda edebilirim birtürlü bulamıyorum kitapcıktan bakıyorum hem ingilizcem iyi değil hemde terimleri blmiyorum birşey anlamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
spectrum dx6i + ar6200 yardım

Fatih Bey,

Keşke üyelik sonrası size gönderilen özel mesajı okuyup, öncelikle bir selam verip tanışma konusu açsaydınız....