www.bilimselyuzme.com

Spektrum dx8 kumanda pil tipi değişimi ve adaptör voltajı hakkında

Serkan ŞAHİN

Yeni Uye
İlgi Alanı
Heli
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Elimde öğrenmeye çalıştığım bir kumandam var. Bu kumandayı 4 yada 5 yıl kadar önce ikinci el aldım.

Aşağıdaki videodaki durumu izleyebilirsiniz menü ayarlarında ilerliyorum pil menüsüne geliyorum ama orada pil tipini atlıyor. Ben bu kumandayı kendi pili yerine eğer bu kumanda uygunsa 2S lipo pil ile çalıştırmak istiyorum.

Ancak emin olamadığım pil tipini pili değiştirmeden ayarlayamıyor muyuz? Çünkü şu an orijinal pili var ve menü o seçim kısmını atlıyor?

Bu kumanda da lipo seçimini nasıl yapacağım? Kumanda ayar menüsünün videosunu çektim aşağıdadır.

Birde elinde kumanda şarj aleti olan bir arkadaşımız adaptör etiketini paylaşabilir mi? Bendeki adaptör orijinal değil. 9 volt acaba orijinali 12 volt mu?

Son düzenleme:
@Serkan ŞAHİN yüklemiş olduğunuz video indirilmeden seyredilmiyor ne yazık ki :( Bu video bir youtube hesabı açarak oraya yükler ve linkini burada paylaşırsanız, cevap vermek istecek arkadaşlar rahatlıkla videonuzu izleyip size yardımcı olabilir. :saygilar:

Bir de zamanında paylaştığımız kumandalarda LIPO pil kullanımı konusu size yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Serkan ŞAHİN
@Serkan ŞAHİN orjinal şarj cihazı 12v. Kumandanda Lipo kullanabilirsin. Lipo pili taktıktan sonra kumanda 7,xx civarı değer okuduktan sonra menuden pil tipi değiştirilebilir hale gelecek ordan lipo seçebilirsin.

• Beğen
@Serkan ŞAHİN yüklemiş olduğunuz video indirilmeden seyredilmiyor ne yazık ki :( Bu video bir youtube hesabı açarak oraya yükler ve linkini burada paylaşırsanız, cevap vermek istecek arkadaşlar rahatlıkla videonuzu izleyip size yardımcı olabilir. :saygilar:

Bir de zamanında paylaştığımız kumandalarda LIPO pil kullanımı konusu size yardımcı olabilir.

Konuyu inceliyorum. Teşekkürler.

@Serkan ŞAHİN orjinal şarj cihazı 12v. Kumandanda Lipo kullanabilirsin. Lipo pili taktıktan sonra kumanda 7,xx civarı değer okuduktan sonra menuden pil tipi değiştirilebilir hale gelecek ordan lipo seçebilirsin.

Bu olasılık benimde aklıma geldi ancak pil tipi nimh iken lityum pil takarsam riskli olurmu diye endişelendim.

O zaman önce pili 2S lityum ile değiştirip sonra menüden lipo seçeneğine geçeceğim.

Bendeki adaptör 9 volt demekki benden önceki sahibi bu adaptörü uydurmuş. Bu şekilde sağlıklı şarj ediyormu onuda bilmiyorum.

Bilgi için teşekkürler.

Bu olasılık benimde aklıma geldi ancak pil tipi nimh iken lityum pil takarsam riskli olurmu diye endişelendim.

O zaman önce pili 2S lityum ile değiştirip sonra menüden lipo seçeneğine geçeceğim.

Bendeki adaptör 9 volt demekki benden önceki sahibi bu adaptörü uydurmuş. Bu şekilde sağlıklı şarj ediyormu onuda bilmiyorum.

Bilgi için teşekkürler.
Lipo pile geçince pili kumandanın dışında lipo şarj aletiyle ayrı şarj edeceksiniz. Artık kumandanın kendi şarjını kullanmayacaksınız bilginiz olsun.

• Beğen