Spektrum DX9 Kumandada Switch ve Kanal atama

adnan_kaptan

Tecrübeli Uye
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
817
Tepkime puanı
1,091
Yaş
61
İlgi Alanı
Heli
:saygilar: merhaba arkadaşlar , spektrum dx9 kumandam var, kanal atama nasıl yapılır? örneğin idle-up ayarlarını yaptım diyelim,svice ataması nasıl yapılır ?
şimdiden teşekkür ederim ,saygılarımla?
 
Kanal atama

Yanlış hatırlamıyorsam "Flight mode" diye bir menü vardı, oradan ilgili Switch ayarlıyorduk. Kumanda yanımda olmayınca birebir tarif edemiyorum ne yazık ki. :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kanal atama

:saygilar: Mehmet bey bu konuya bir el atsak çok iyi olacak bende araştırıyorum,bir şeyler bulunca palaşacağım. :RCKolik:
 
Kanal atama

Abi eve gidince bakaym yazarm buraya

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kanal atama

Kumandanın manualinin 8. ve 28. sayfalarında switch atama bilgileri var. İşinizi görür mü bilemem. ( )

[attachimg=1]

[attachimg=2]
 

Ekli dosyalar

  • 1 2.jpg
    1 2.jpg
    49.3 KB · Görülme: 131
  • 2 1.jpg
    2 1.jpg
    46.9 KB · Görülme: 132
Kanal atama

Bu konu hakkinda bi video cektim youtube yukleniyor suan yuklenince linki aticam buraya moderatörlerimiz uygun görürse bi konu olusturulup sabitlenebilir ihtiyacı olanlar rahatça faydalanabilir :)

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kanal atama

Özellikle idle up için soruluyorsa;

* Roller'a basılı tutularak kumanda açılır veya açıldıktan sonra menüden "System Setup" a gidilir.

* "F-Mode Setup" menüsüne girilir.

* Bu menüde idle-up için iki adet switch atanabilir. Hold için de bir switch atanabilir. (Hold için genelde sağ alttaki Switch H kullanılır fakat istediğinizi atamak mümkün tabii)

* İdle-up için iki switch atayarak toplamda üç adet idle-up ayarlanabilir. Bir de tabii normal mode var, ona da throttle curve menüsünden idle-up değerleri girilerek pratikte 4 idle-up ile de uçulabilir. Ama sanırım esc ler başlangıç değerini 0 istiyor o yüzden normal mode normal mode olarak kalsın.

* Menü içinde

Switch 1: Switch B
Switch 2: Switch A
Hold Switch: Switch H

yapılır örneğin... Şimdi alttaki grafikten de görüleceği üzere, üç tane idleup değerimiz oldu.

Doğrudan switch A ile idle-3 değerine atlamak mümkün değil. Önce switch B ile idle1 ve idle2 açılmalı sırasıyla, sonrasında switch A ile idle3 e geçilebiliyor. İdle3 te iken (switch A açık), switch B yi orta konuma yani idle1 pozisyonuna alırsak 3'ten 1'e düşürmek mümkün. 1'den 3'e çıkmak yine mümkün değil, önce 2'ye geçmek gerek.

Yanii aslında demek istediğim switch2, switch1 e bağımlı çalışıyor. Asıl dominant olan switch1 (yukarıdaki atamaya göre switch B)...

Geçişlerin nasıl olduğunu bu atamayı yaptıktan sonra her ihtimal için switchleri kurcalayarak kendiniz de tecrübe edersiniz.


Ardından "Spoken Flight Mode" menüsü bi altta... O menüden de idleup lara idleup mı diyecek, stunt mı diyecek... O ayarlanabilir.


Tüm bunlar idleup, hold mevzuuları için... Kanallara switch atamalar Channel Assign menüsünden veya Program Setup içinde uygun menülerden (Gyro, Governor...)
 
Kanal atama

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Spektrum DX9 Kumandada Switch ve Kanal atama

:saygilar: merhaba arkadaşlar ,ben bu konuyu açtım ama incelemeyi unutmuşum,bugün baktım ,hepinize çok teşekkür ederim ,ama berkay kardeşime video için ayrıca teşekkür ederim ,
çok anlaşılır ve net olmuş ,ellerine emeğine sağlık ,sitemiz olmasaydı ne yapardık bilmemki, emeklerinize teşekkür ederim , :thumbup: