Sunnysky 4108s 380 KV Motor problemi

BLackX

Çalışkan Uye
Web sitesi
www.omerkose.net
Merhabalar;

Elimde Sunnysky'ın 4108s 380KV'lık motorlarından var. Motorlarda proplar takılı olmadığında düzgün bir şekilde çalışıyor. Fakat propları taktığımda aşağıdaki videoda görüldüğü üzere motor bir sağ bir sol yaparak dönmüyor. 4 farklı ESC ve 4 farklı motorda denedim fakat hepsi böyle. Sizce sorun ne olabilir?

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Omer Kose' Alıntı:
Motorlarda proplar takılı olmadığında düzgün bir şekilde çalışıyor. Fakat propları taktığımda aşağıdaki videoda görüldüğü üzere motor bir sağ bir sol yaparak dönmüyor.

Motorların hepsi mi aynı şeyi yapıyor ??? Farklı Farklı esc ler ve farklı motorlarda durum aynı mı? Sistem özelliklerini ESC kaç amper Lipo özellikleri kontrol kartı nedir? Ayrıca bağlantıları detaylı resmedermisin...

Aynen motorların hepsi aynı durumda. ESC'ler 30A kontrol kartı Naza M v2 Lipo 10A Multistar 4S. Şu anda işyerindeyim. Bu sebepten dolayı fotoğraf gönderemeyeceğim. Fakat aynı şekilde farklı ESC ve farklı motorlarda da durum aynı. Bu arada bağlantıları standard bir şekilde yaptım. ESC'nin güç uçlarını lipoya girdim. Sonra sinyal ucunu Naza'nın M1 motor çıkışına, UVW ESC çıkış uçlarını da motora girdim.

Omer Kose' Alıntı:
Aynen motorların hepsi aynı durumda. ESC'ler 30A kontrol kartı Naza M v2 Lipo 10A Multistar 4S. Şu anda işyerindeyim. Bu sebepten dolayı fotoğraf gönderemeyeceğim. Fakat aynı şekilde farklı ESC ve farklı motorlarda da durum aynı. Bu arada bağlantıları standard bir şekilde yaptım. ESC'nin güç uçlarını lipoya girdim. Sonra sinyal ucunu Naza'nın M1 motor çıkışına, UVW ESC çıkış uçlarını da motora girdim.

Aklıma gelen eğer herşey normal ve olması gerektiği gibi bağlandıysa (buna naza bağlantılarıda dahil) aklıma soğuk lehim - temassızlık - lipo da sorun geliyor. giriş çıkışları bir ölçün voltmetre ile, lipo kaç Volt veriyor, lipoyu bağladıktan sonra esc distrubition boardda durumlar nasıl esc kablolarının (kırmızı-siyah) lehimlendiği yerlerde değerler nedir? escler optomu? değilse Esc den nazaya giren servo cablolarından kırmızı olanı iptal ettinmi ? illaki bir yerde çıkacaktır.

ESC'ler opto değil. Şimdi ESC'den çıkan ve nazaya giren sinyal kablosundaki kırmızı + yı iptal mi etmem gerekiyor? Bunu bilmiyordum :rolleyes:

Omer Kose' Alıntı:
ESC'ler opto değil. Şimdi ESC'den çıkan ve nazaya giren sinyal kablosundaki kırmızı + yı iptal mi etmem gerekiyor? Bunu bilmiyordum :rolleyes:

puff Umarım Naza yanmamıştır...

Nazada problem yok. Birçok kez bu şekilde bağlantı yaptım. Her bağlantımda motor normal bir şekilde çalıştı. Fakat propları takınca benim sorun ortaya çıkıyor. Normal motor çalışmasında problem yok. Ayrıca tüm izlediğim videolarda BEC'li ESC'ler (+) kırmızı besleme dahil 3 kablo ile birlikte kullanılıyordu. Orada bir yanlışlık olabilir mi? Siz hexa'da bu şekilde mi kullandınız ESC'leri?

Aşağıdaki Naza PMU modül kullanmıyormusun?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

kullanıyorsan eğer neden tekrar Nazanın Output çıkışlarına Becli escnin verdiği voltaj kadar her pinden olmak üzere nazaya verelim???

Esclerin Beclimi? Bu önemli...

Power Modül (PMU) kullanan her sistemde, karta zarar vermemek için ESC lerden kırmızı kablo iptal edilir.

Ayrıca;
If the ESC has no BEC then the red wire is often used by the ESC to power the Opto part of the ESC and so the red wire is uesd to draw power from the WKM MC thus you will need to leave the red wire in place.

Yani bugune kadar zarar görmemesi şanstır ya da direnebildiği kadar direniyordur, Kaç uçuş yaptınız o şekilde bilmiyorum ama tamamen bir risktir...

Ben yaptığım ilk rc modelden beri becli esclerde kırmızıyı saf dışı bırakırım... Yeni sistemim için kullandığım özel ESC lerde kırmızı kablo üretiminde yok .
Siyah Beyaz kablo var kırmızı yok dikkat edersen, çünkü pmu tarzı beslenen kartlar içindir. Becli Escli
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ayrıca propeller takılınca sapıtan motor normal çalışmıyordur. Bağlantıları kontrol edin sil baştan. tek motorda yapsa eyvallahta hepsine öyle, ESC ile motor arasında git geller mevcut...

Allahtan uçuş yapmadım bugüne kadar. Bu olayın böyle olduğunu ilk defa duyuyorum. Quad'ı yeni topluyorum. Akşama bu şekilde tekrardan kontrol ederim. Teşekkür ediyorum.

Ömer bey,pervaneler ağır geliyor gözüküyor :)

Omer Kose' Alıntı:
Allahtan uçuş yapmadım bugüne kadar. Bu olayın böyle olduğunu ilk defa duyuyorum. Quad'ı yeni topluyorum. Akşama bu şekilde tekrardan kontrol ederim. Teşekkür ediyorum.

E hiç uçuş yapmadım diyosunuz, önceki mesajında defalarca kez önceden böyle bağladım diyosun??? hiç uçmadan kartın esclerin sağlam olup olmadığını bilemezsin. :-\

Ayrıca unutmadan ESC Throttle calibrasyonlarınıda yapmayı unutma. Nasıl yapılacağının videosu aşağıda.
Genelde ESC ler bu şekilde calibre edilir.

eve gidince önce şu kırmızı kablodan kurtulup pinlerin - olanına toprak olanına uygun şekilde bi bağla. sonra birdaha bak bakalım. temennim kart yanmasında gerisini hallederiz sanırım

yanılmış olabilirim, esc proğramlaması gibi gözüküyor ,esc lere yazılım attınızmı veya proğramlama denediniz mi.kalibrasyonu hatasız yaptınızmı

Ümit Piriştina' Alıntı:
yanılmış olabilirim, esc proğramlaması gibi gözüküyor ,esc lere yazılım attınızmı veya proğramlama denediniz mi.kalibrasyonu hatasız yaptınızmı

Ümit abi pervaneler ağır gelmiş derken şaka yaptığınızı düşünüyordum zaten :lollol: meğer ciddiymişsiniz ;D

gerekli olasılıkları bende saydım evde bir denesin bakalım arkadaş neler olacak

Selçuk bey, naza konusunda tamamen haklısın,kırmızı kablo cızz, fakat nazanın yanmaması yanlış hatırlamıyorsam kısa devre koruması olması,

phantomda soketsiz 5.2 A pili anlık ters takdım ki bu 450lik quadlarda arasıra yaşadığım dalgınlıklar, phantom canavar gibi escler anakart sapa sağlam. fakat 450lik quadlarda bu sebeble düzüne esc yakdım

Ömer beyin konusunda düzeltme yapdım esc proğramlama hatası gibi

Ümit Piriştina' Alıntı:
Selçuk bey, naza konusunda tamamen haklısın,kırmızı kablo cızz, fakat nazanın yanmaması yanlış hatırlamıyorsam kısa devre koruması olması,

phantomda soketsiz 5.2 A pili anlık ters takdım ki bu 450lik quadlarda arasıra yaşadığım dalgınlıklar, phantom canavar gibi escler anakart sapa sağlam. fakat 450lik quadlarda bu sebeble düzüne esc yakdım

Ömer beyin konusunda düzeltme yapdım esc proğramlama hatası gibi

abi zaten inşallah yanmamıştır dedim yoksa koruması olmasa kesin gitmişti... ama yinede tehlikeli, arkadaş motorlar çalıştı diyor,defalarca kez denemiş. önce o kırmızı kabloyu bi çıkarsın, throttle calibrasyonlarını bi yapsın. Ama önce;
- arada naza olmadan direk alıcıdan denesin esc ve motorları. esclerden bir tanesinin sinyal kablosunu alıcının 3. kanalına tak
- motorları sırasıyla aynı esc de dene bir bakalım çalışıyormu. o şekilde çalışıyorsa düzelmişse naza gitmiş büyük ihtimal
- yine aynı devam ediyorsa, ESC calibrasyonlarını yapıp dene