swash plate hareketi

Ahmet SAĞIR

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba Arkadaşlar

Forza450 heliye k-bar miniyi kurmaya çalışıyorum. Bir çok ayarını bitirdim. Ayarların sonunda swash hareketleri ile ilgili sorun olduğunu düşünüyorum. Aşağıda ki video da görüleceği üzere swash hareketlerinde bir tekleme oluyor sanki. aileron veya elevator verip stiği bıraktığımız da swash yavaşça kendini topluyor. bu normalmidir.

swash plate hareketi

Hocam heliyi toplamışsınız elinize sağlık. :thumbup:

Bana normal geldi swashın hareketi biraz gecikme olması normal.%p

swash plate hareketi

Arda Erkan' Alıntı:
Hocam heliyi toplamışsınız elinize sağlık. :thumbup:

Bana normal geldi swashın hareketi biraz gecikme olması normal.%p

Teşekkürler. Topladım fakat terasta biraz gaz verdim kuyruk sağa sola dönmeye başladı. kuyrukla ilgili de sorun var sanırım. ama önce şu swash hareketlerini çözeyim. Gecikme normalse tekleme de normalmidir. sanki iki aşamada yapıyor gibi hareketi.

swash plate hareketi

Gayet Normal görünüyor, kırımsız uçuşlar. :agreed:

swash plate hareketi

Ahmet SAĞIR' Alıntı:
Teşekkürler. Topladım fakat terasta biraz gaz verdim kuyruk sağa sola dönmeye başladı. kuyrukla ilgili de sorun var sanırım. ama önce şu swash hareketlerini çözeyim. Gecikme normalse tekleme de normalmidir. sanki iki aşamada yapıyor gibi hareketi.

Heli kendi ekseni etrafında dönüyorsa reserve ayarlarını gözden geçirin. Eğer kuyruk tutmuyorsa gain ayarını arttırın.
Sürekli titriyorsa gain ayarını kısın.Swashın hareket tamamen normal benim align ünitede aynı şekilde.

swash plate hareketi

Arda Erkan' Alıntı:
Heli kendi ekseni etrafında dönüyorsa reserve ayarlarını gözden geçirin. Eğer kuyruk tutmuyorsa gain ayarını arttırın.
Sürekli titriyorsa gain ayarını kısın.Swashın hareket tamamen normal benim align ünitede aynı şekilde.

tamamdır. gainlerle oynayalım bakalım.

swash plate hareketi

Ahmet SAĞIR' Alıntı:
Ahmet hayırlı olsun, yeni bir model toplanıyor galiba :thumbup: Kuyrukla ilgili sorunu tespit için şu konudaki yön kontrollerini yapar mısın lütfen. Eğer buna benzer bir tepki almıyorsan kuyruk ayarın yanlış demektir ;)

swash plate hareketi

Teşekkürler Mehmet bey;

Ben hazıra kondum biraz. Beğendiğim ve takip ettiğim forza450'ye kavuştum sonunda. Arda arkadaşımızdan toplanmış şekilde aldım ancak kargo problemi olmasın diye bir kaç noktadan sökmüştü onları topladık. Belirttiğiniz konuları inceleyip bilgi vereceğim.

swash plate hareketi

Ahmet abi swash hareketi çok normal. Sadece bir ufak hatırlatma daha belki bakmışsındır da, bütün ünite ayarı bittikten sonra modeli elinle fiziksel olarak sağa sola öne geriye yatır. Ünite bunu kompanse edici şekilde swasha komut verecek, hareket ettirdiğinin aksi yönünde eğilecek. Kumandadan komut vermediğin durumda dış ortamdaki bozucu unsurları (örn. rüzgar, hava akımları...) ünite sensörleri ile algılayıp, bunu önleyici/düzeltici hareketler yapmaya çalışıyor.

Aynı şekilde kuyruk için de bu yapılıyor. Slider'ın hareketinde bi terslik olmasın, kuyruğu kendine çektiğinde slider uzaklaşıp, kuyruğu kendinden uzaklaştırdığında slider yaklaşacak. (EDIT: Bunu Mehmet abi video destekli paylaşmış :) )

Model hayırlı olsun, benim en beğendiğim 450 modelim olmuştu. Hala arada Mevlüt abiden bi tur alırım :laugh:

swash plate hareketi

Rasim Öztürk' Alıntı:
Ahmet abi swash hareketi çok normal. Sadece bir ufak hatırlatma daha belki bakmışsındır da, bütün ünite ayarı bittikten sonra modeli elinle fiziksel olarak sağa sola öne geriye yatır. Ünite bunu kompanse edici şekilde swasha komut verecek, hareket ettirdiğinin aksi yönünde eğilecek. Kumandadan komut vermediğin durumda dış ortamdaki bozucu unsurları (örn. rüzgar, hava akımları...) ünite sensörleri ile algılayıp, bunu önleyici/düzeltici hareketler yapmaya çalışıyor.
Rasimin söyledi son kontrolleri zamanında şu konuda paylaşmıştık ;)