450 sınıfı helikopter de swash plate istediğim komutu veremiyorum.

A UZMAN

Yeni Uye
Katılım
3 Nis 2016
Mesajlar
10
Tepkime puanı
4
Konum
KARAMAN
İlgi Alanı
Heli
Merhabalar. Kolay gelsin diyerek bir sorunumu dile getirmek istiyorum. Birçok video izledim ama çözemedim. Kısa bir video çekerek belirtmeye çalıştım. 450 sınıfı helikopterde swash plate istediğim yönü veremiyorum. Özellikle pitch servoda. Kumanda olarak radiolink at9 kullanıyorum. Kumandaya verdiğim değerler işe yaramadı. Acaba radiolink at9 kullanıcıları bu tarz bir sorunla karşılaştılar mı?
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: LEVENT UYGUN
İlk etapta kumanda üzerinden kanalların yönünü değiştirin . Uçuşbarı olan helikopterlerde swash türünün ayarını da kumanda arayüzünden seçmelisiniz . Bunun yanında gyro kontrollerini de yapın .
 
Yazıyı fark edip düzelttim. Dahası kumandanın 3. kanalı ile 6. kanalı birlikte hareket ediyor.
 
3 . kanala gaz 6. kanal pitch kanalıdır ve birlikte hareket etmeleri doğru olandır . Siz en iyisi forumdaki helikopter kurulumu anlatımlarını ve görüntülerini baştan sonra bir okuyup izleyin .
 
3 . kanala gaz 6. kanal pitch kanalıdır ve birlikte hareket etmeleri doğru olandır . Siz en iyisi forumdaki helikopter kurulumu anlatımlarını ve görüntülerini baştan sonra bir okuyup izleyin .

Gaz kolunu kaldığımda pitch servo kendi başına yön veriyor. Diğer servolar devreye girmiyor.
 
Acaba Karaman veya Konya' da yardımcı olabilecek hobidaşımız var mı?
 
Ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu şekilde hareket ederek sorununuzu çözemezsiniz. Ben soruma cevap alana kadar maalesef yardımcı olamayacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim Özdemir
Kumanda ayarlarınızda bir sorun var.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: A UZMAN
O servonun çalıştığına emin ol öncelikle. Sonrasında Swash tipini tek servo 90 derece ayarlayabilirsin. H1 yada hr1. Gyronun manueline bakarak kuyruk ayarlaması yapabilirsin. Ve bol bol okuma yapmalısın. Sim çalışmasını zaten her mesajın sonunda söylüyorum..
 
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hobinin en büyük acı tecrübesi aceleci olmak. Bazen farkında olmuyoruz. Sanırım Swash tipi ve 90 derece ayarı yapmam gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK
Elinizdeki model fbl kafa bir model. Tecrübeli olduğum halde fbl kafalı bir modeli uçururken stresli oluyorum. Çünkü model fazlaca kaçıyor. Bu yüzden çok dikkatli ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim.