T-rex 600 nitro

metdragon

Yeni Uye
Katılım
20 Eki 2017
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Yaş
26
İyi günler Rckolik ailesi bugün sizlere birkaç sorum olacak.Üniversiteden bi hocamın elinde Tirex 600 nitro model bi helikopter var kendisi uçuramamış bana uçurabilirmisin dedi bende helikopterden anlamadıgımı söyledim ama ısrar edince kıramadım hocam simulasyonunu bulayım alıştırayım kendimi baya bi ögreneyim deneyelim dedim oda olur dedi öncelikle bu model hakkında neler söyleyebilirsiniz.? Bu modelin zorlukları nelerdir.? Ve bu modele göre en uygun simulasyon nedir.? Yanlış hatırlamıyosam futuba alıcı ve futuba kumandası var 3.20 kg agırlıgı var yakıtsız yakıt demişken bide nasıl bi yakıt önerirsiniz bu modele.?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Resim temsilidir. Teşekkür ederim okudugunuz için :)
 
T-rex 600 nitro

Eski bir model parça sıkıntısı yaşabilirsin bu modelde, nitro olması seni çok hızlı geliştiririz yanlız onu söyliyim :laugh: nitrocu arkadaşlar gereken yorumu ekler :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
T-rex 600 nitro

Hiç helikopter uçurmamış birisi için biraz zor bir başlangıç modeli.Ama olmaz diye birşey yok tabi :) Büyük model olduğu için tehlike katsayısı yüksektir, uzman biri eşliğinde ilk uçuşu yapmakta fayda var.

Çubuklu tip dediğimiz FL modelden. (Artık FBL tip dediğimiz çubuksuz (çubuk yerine FBL ÜNİTE var) modeller kullanılıyor) Bu nedenle eski kalmış bir model.

Hiç uçmadı ise ilk uçuşta RODAJ gerekecektir. Karbüratör ayarına uzman bir kişi tarafından bakılmasında fayda var, zira motor havada stop ederse hiç hoş olmaz.

Simülatör Realflight, Phoenix, NeXt vs birçok program var. (Konusu mevcut) Bu programlar içerisinde aynı modelden ya da 700 sınıfı başka herhangi bir model de seçip uçabilirsiniz. Zaten gerçek uçuş birebir aynısı olmayacak, simulatör size yön duygusu vs katacak, helikopterin gerçek uçuştaki tepkilerini simüle edecektir.

Yakıt olarak hazır şekilde satılan nitro yakıtlardan temin edebilirsiniz. Markası, nitro % oranı vs girmeyeceğim, zira tecrübeli arkadaşlar daha doğru bilgi verir.

Resimde parçalar arasında BUJİ ISITICI ve ROTOSTART göremedim. Yoksa temin etmeniz lazım.

Özetle bu şekilde :) Detay için ilgili konu indexlerine bakabilirsiniz.

Bu arada kumanda FUTABA değil, SPEKTRUM sanırım :)
 
T-rex 600 nitro

Emre anladığım kadarıyla model hocan tarafından bir modelciden komple set olarak alınmış ve uzun bir süre beklemede kalmış. Swashplate leveler ve açı ölçer görmek sevindirici. Muhtemelen modelin ayarları satıcısı tarafından büyük oranda yapılmış hatta belkide uçar durumda teslim edilmiştir. Ama bundan emin olmak gerekli. Öncelikle modelin ayarlarının doğru olduğunun mutlaka tecrübeli bir modelci tarafından teyit edilmesi gerekiyor. Ayrıca mümkünse bir test uçuşu yaptırılıp motor ayarları kabul edilebilir seviyeye getirilmeli.

Bu modeli uçurmak istiyorsanız yapılacak en iyi iş nitrocuların da dahil olduğu bir buluşmaya katılmak ve yardım istemek olacaktır bence. ;)
 
T-rex 600 nitro

Şafak gayet güzel özetlemişsin ellerine sağlık %p :thumbup:

Türker abinin de söylediklerini mutlaka dikkate al. Bu arada kendim de öğreneyim dersem ilgili konuların linkleri şu şekilde ;)

SIMULASYON






-------------------------------------------------------------------------------
6 KANAL Model


2- Ayar / Konfigurasyon Nasıl Yapılır

a-) RC Helikopter Ayar Kontrolleri :
RC Helikopter Kumanda Kontrolleri
Gyro ve Kuyruk Servo Yön Kontrollü
RC Helikopterde Gyro Mod Kontrollü Nasıl Yapılır ?

Ucus Oncesi ve Sonrasi Kontrolleri (Checklist)

b-) Fiziksel Montaj / Kurulum :
RC Heli Uçak Manual ve Kullanım Kılavuzu
Loctite Nedir? Çeşitleri Nelerdir? RC Modellerde nerede ve nasıl kullanılır?
Threadlock (Locktite) Kullanımı ve Özellikleri
RC Heli Kurulum ve Montaj Videoları
Heli Fiziksel Montaj Detayları : Ana Gövde, Vida montajı, Loctite Kullanımı, Kafa ve Feathering Shaft, Main Shaft ve Main - Autorotation Dişlisi, Elektrik Motor ve Pinion ,Kuyruk ,Torque Tube , Tail boom

c-) FB - Flybarlı Model Ayar ve Konfigurasyonu (6 Kanal CCPM Kumanda ve Elektronik Ayarları) :
Yeni Başlayanlar RC Heli Hızlı Ayarları - Setup Nasıl Yapılır : HK 450 + Futaba
RC Model Helikopter 6 Kanal CCPM Kumanda ve Elektronik Ayar / Setup Konu Indeksi

--------------------------------------------------------------------------------
NITRO'ya ÖZEL

e-) NITRO Model Toplama Rehberi:
Sıfırdan İlk uçuşa - Bir Nitro Cahilinin Anıları (Taslak)
TREX 700N DFC Nitro Heli Nasıl Toplanir ? Montaj ve Ayarlar
SAB Goblin Black Nitro 700
 
T-rex 600 nitro

Uçak hastasıyken birden helikoptere sardım hocam sagolsun :D Bu arada resim temsili yani gerçek resim degil hocam set halinde hazır almış herşeyinin oldugunu söyledi daha incelemedim sadece kumandasını alıcısını gördüm 1 kere uçuş yapmış ondada 2-3 metre havaya kaldırırp indirmiş simulasyon sıkıntısı çekmiş sanırım simulasyon bulamamıs bende flysly'ın simulasyonu var onu çekip hocama vercem içinde 3-4 tane simulasyon birden var,geçmişde helikopter kullandım bu arada küçük helikopterler teknosa da mediamark da satılanlar falan en büyügü 15 cm falandı helikopterin ama bunun gibi bi helikopteri ilk kez kullancam teşekkür ederim yorumlarınız için :) Mehmet Abinin verdigi linkleri az inceleyim ben 2-3 güne getircek zaten kumandasını helikopteri ozamanda bi simulasyondan alıştırmalar yaparım :)
 
T-rex 600 nitro

Emre bu model ne zamandır yatıyor?
Motora komple bir bakım yapmadan, ben olsam marş basmazdım, ayrıca hiç tecrübesiz birisi için bu model tehlikeli olacaktır.Öyle bir iki sim çalışmakla falan olmaz bu iş.
 
T-rex 600 nitro

Levent abi üniversitedeki hocam otomotiv mühendisi bakımı haftaya yapcaz anlar heralde ama yinede bununla ilgili videoları izleyip birkaç şey ögreniyorum
 
T-rex 600 nitro

Emre Can Öztürk' Alıntı:
Levent abi üniversitedeki hocam otomotiv mühendisi bakımı haftaya yapcaz anlar heralde ama yinede bununla ilgili videoları izleyip birkaç şey ögreniyorum
Emre kardeşim, hocan mutlaka iyi bir otomotiv mühendisidir eminim :saygilar: , fakat daha öncesinde modelcilik tecrübesi olmamış ise, siz modelcilik tecrübesi olan (ama gerçekten tecrübeli) birileri ile mutlaka modelin tamamını gözden ve elden geçirin, motor bakımlarını (hatta motoru sökerek) yapın, ayarları da tabi ki. ;)
 
T-rex 600 nitro

Teşekkür ederim levent abi ankaradan birisiyle irtibata geçecem :)
 
T-rex 600 nitro

ankaradaysan mehmet şükrü doruk var yardımcı olur başka bildiğim yok varsa eğer forumdan arkadaşlar yardımcı olur sanırım..uçması için gereken sanırım starter vede nitro lazım fotoda gözükmuyo.