Tail boom desteklerini kaldırmak mümkün mü?

Levent Suberk

Tecrübeli Uye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
1,489
Tepkime puanı
2,320
Konum
Türkiye
İlgi Alanı
Hepsi
Tail boom destekleri denilen çubukları çıkarmak titreşime neden oluyor deniyor. Denemediğim için bilmiyorum. Peki oval şekilli bir karbon boru kullanmadan, daire kesitli bir tail boom'un alt ve üstüne boom boyunca (kuyruk rotoruna kadar) birer karbon boru veya çubuk yapıştırılsa ve tail boom bu şekilde titreşime mukavim hale getirilip destekler çıkarılsa olmaz mı? Tabii ağırlık bakımından fark etmeyecek, yalnızca görüntü değişecek.
 
Yazmayı unuttum, tail boom boyunca alt ve üste yapıştırılacak karbon borular tail boom'dan daha küçük çapta olacak. Örneğin tail boom 10 mm ise, borular 3 mm çapında olacak.
 
Peki oval şekilli bir karbon boru kullanmadan, daire kesitli bir tail boom'un alt ve üstüne boom boyunca (kuyruk rotoruna kadar) birer karbon boru veya çubuk yapıştırılsa ve tail boom bu şekilde titreşime mukavim hale getirilip destekler çıkarılsa olmaz mı
Abi bunu denemek ne yazık ki o kadar kolay değil. Kuyruk borusunun yapısını değiştirmekteki en büyük sıkıntı gövde içerisinde yer alan kuyruk kasasının da değişiyor olması lazım. Ayrıca kuyruk içinde yer alan rulmanlar için de modifikasyon gerekiyor.

Herhalde bu nedenlerden olsa gerek, şu ana kadar bu şekilde deneme yapan hiç görmedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Böyle bir gereksinim neden duydunuz,zira modeller (helicopter) rotor hariç helicopter e benzemiyor önde bir renkli canopy sistem ve mekanik disarida cubuklarda olsa ne olur
 
Böyle bir gereksinim neden duydunuz,zira modeller (helicopter) rotor hariç helicopter e benzemiyor önde bir renkli canopy sistem ve mekanik disarida cubuklarda olsa ne olur

Birşey olmaz İshak. Dursun öyle :saygilar: Hani dedim o çubuklar iyi durmuyor, çıkarabilse daha estetik durur. Öyle bir düşünce.
 
Haklısın Levent ,zira bende diyorumki sonuç olarak scale değil ister çubuk olsun ister olmasın ne fark eder.
 
Levent abi, aslında mesele tail boom daki ani kuyruk hareketlerinden doğan yanal esnemeyi engellemek yada en aza indirmek malum. Küçük modellerde Karbon kuyruk borusu kullanarak olabilir aslında, fakat 600 (eh işte) -700 - 800 boyutlarında gözle görülür bir esneme söz konusu, havada tail boom un başına bir iş gelmemesi adına desteklerin kalmasında fayda var.:D
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Evet. Rasim arkadaşımızın tanıttığı Protos Max V2 Leggero'da boom desteklerin hafifletme amacıyla çıkarıldığını görünce bu konu aklıma geldi. Goblin'lerde de destek yok diye biliyorum. Kuyruk podu titreşimi önlüyor olmalı. Jr Propo Forza 550'de kuyruk podu takılınca destekler çıkarılıyor. Öyle bir düşünmüştüm.
 
Levent abi, kuyruk giydirilen modellerde giydirmenin içinde insertler oluyor kuyruk borusunu destekleyen.
Goblinde içerde serbestçe esneyecek sallanacak bir boru yok, tail case komple mevcut boom üzerine monte ediliyor.
Protosta da full karbonfiber boru ile değiştiriliyor mevcut metal boru.

Senin durumunda da eğer rijit bir karbonfiber boru bulabilirsen aynı çapta, mümkün olabilir diye düşünüyorum. Çubuk yapıştırılırsa altına ve üstüne demişsin, o da olabilir belki ama denemeden bilemeyiz. Yapıştırmayı boru içinden mi yapacaksın? Eğer sadece dışarıda yapılacaksa, kuyruğun gövdeye girdiği kökte zamanda yamulmalar zorlanmalar olabilir.
 
O zaman boru yapıştırma işi çözüm değil. Et kalınlığı fazla bir karbon boruyla olabilir.