Tamiya TT-02 Beyaz özel şasi

Öncelikle hayırlı olsun Evren hocam güzel günlerde kullanın. :thumbup::thumbup:

Bu User manueller de neden büyüklerin fotoğrafını kullanmazlar da Şapkası ters afancanların fotoğraflarını paylaşırlar anlamam, daha elinde böyle bir araç olan çocuk görmedim.. :laugh::laugh:

Teşekkürler abi :thumbup:

Manuel tespiti çok doğru :) Ayrıca 20 sene önceki tamiya manuellerinde de aynı çocuklar vardı, yahu evlenip çocukları olmuştur onların artık :lol:

Kaldı ki kutunun üzerinde 14 yaşından büyükler içindir diye uyarı var, manueldekiler 9-10 yaşından daha büyük görünmüyorlar :)


İşin şakası bir yana, tamiyanın yapım klavuzları iyi klavuzlar(dı). gayet detaylı, ama, son 20 yıldır bir adım değişiklik yok, hala aynı sistemde yapıyorlar. Plastik modelleri de böyle. Gerekli mi dersek, belki çok şart değil, yeterince açık ve net, ama daha iyi yapabilmek mümkünken neden ilerlemek adına adım atmalzar anlamıyorum. Daha yeni nesil markalara baktığımız zaman (hem RC de hem de plastik modelde) yeni teknolojinin, 3D grafiklerin, renkli baskıların çok etkin bir şekilde kullanıldığını görüyoruz ama Tamiya sanırım hiç bunlara bakmıyor, haberleri olmayabilir bile :)

Geçen sene F-350'yi toplarken parçalardan birisinin üzerinde 1977 yazdığını görmüştüm, yani o parçanın kalıbını 1977 yılında yapmış adamlar, hala da o kalıpla parça basıp yepyeni kitlerin içine koyuyorlar :lollol: aslında ticari açıdan büyük bir başarı bu. Benim kalıbım da 1977 model :D ama yazdığım raporları, dökümanları sürekli geliştirip iyileştiriyorum, yeni raporlarımı 20 sene önceki içerik ve biçimde yazıp şimdiki işverenlerime ya da üstlerime versem işimden olurum :lol::lol::lol: Tamiya, anladın sen onu ;)



Keşke beyaz olmasaydı, şimdi o kir gösterir :laugh::lollol::lol:

Şaka bir yana sürpriz bir model oldu ama güzel oldu :) Bu vesileyle hep beraber bir araba toplamış olacağız :yuppi:

Çok yaşa adminim :) dün akşamüstü modelin ilk sürüşünü yaptıktan sonra çekeceğim videoda bu "beyaz kir gösterir" olayına vurgu yapacaktım, sen benden hızlı çıktın :) ama çok doğru, 10 dakikada leş gibi oldu meret :D

Modeli toplarken de bolca video çektim, yavaş yavaş işlenip yayınlanacaklar. Ayrıca ilerisi için arabada yapacağım iyileştirmeleri de yine benzer şekilde dökümante edip yayınlamak niyetindeyim.

Videoda da belirttim, bu modeli alırken niyetim bu meretle sitede eğlenmekti çoğunlukla, sipariş verirken burda bir pist olduğundan haberim bile yoktu. Dün akşam modeli ilk deneme için çıkarttım, boş bir otoparka gittim, 10 dk kadar kurcalamıştım ki güvenlikler geldi, "yassah hemşerim" modunda beni kovaladılar ;D:lol::lol: Site içinde kullanmak hayal oldu, neyse ki pist varmış, daha iyi bir alternatif. Eve de 10 dk mesafede bu pist, bolca gidilir.

Buarada, bu arabayı alma amacım, daha doğrusu alma kararının arkasında başka ve çok daha derin bir etken var :) şimdilik bu da sürpriz kalsın, yakında öğreneceksiniz :coolxf:
 
Geçen sene F-350'yi toplarken parçalardan birisinin üzerinde 1977 yazdığını görmüştüm, yani o parçanın kalıbını 1977 yılında yapmış adamlar, hala da o kalıpla parça basıp yepyeni kitlerin içine koyuyorlar :lollol: aslında ticari açıdan büyük bir başarı bu. Benim kalıbım da 1977 model:D ama yazdığım raporları, dökümanları sürekli geliştirip iyileştiriyorum,
Sabah sabah iyi güldüm sayende :lollol::lol::lol:

Buarada, bu arabayı alma amacım, daha doğrusu alma kararının arkasında başka ve çok daha derin bir etken var :) şimdilik bu da sürpriz kalsın, yakında öğreneceksiniz
Bak bu olmadı ama :rolleyes::rolleyes: :)
 
İşin şakası bir yana, tamiyanın yapım klavuzları iyi klavuzlar(dı). gayet detaylı, ama, son 20 yıldır bir adım değişiklik yok, hala aynı sistemde yapıyorlar. Plastik modelleri de böyle. Gerekli mi dersek, belki çok şart değil,
Şimdi bir fıkra geldi aklıma.

Nasrettin Hoca almış eline sazı, koymuş parmağını bir notaya habire sazın teline vuruyormuş demişler hocam böyle saz çalınır mı?
Hoca ne derse beğenirsin onlar arıyor ben buldum demiş.
 
Gule gule kullan abi :)

Sadece rc ile sinirli degil, her sektorde manuel konusunda dunya capinda bir eksiklik oldugunu dusunuyorum. Mehmet abiyle de bu konuyu aramizda konusmuslugumuz vardir. ?

Benim gozlemledigim kadariyla manuel yapmayi en iyi becerenler Almanlar ve Amerikanlar. Almanlar manuellerinde belli bir seviyeyi baz aliyorlar genel olarak, yani kullanicinin bazi temel bilgi ve becerilere zaten sahip oldugunu varsayiyorlar. Amerikanlar ise herseyi “aptala anlatir gibi” anlatiyorlar ?

Benim en sevdigim ise Cinliler ? Cinli İngilizcesiyle yazilmis seyleri okurken kendimi bir sinava tabi tutuluyormus gibi hissediyorum. Yazar burada ne anlatmak istemis, bunu anlatirken aslinda hangi kelimeleri kullanmaliydi, dogru kelimeler ile yanlis secilmis kelimeler arasindaki iliski nedir? Ornegin;

Bir garanti etiketinin yirtilmasi durumunda urunun garanti kapsami disinda birakilacagini bildiren cinli ingilizcesi uyarinin tam Turkcesi sunun gibi biseydi: Bunun pisman edilmesi uzulerek ayrilmak geri olmaz. Fotosunu da cekmistim diye hatirliyorum ama bulamadim ?
 
Cinli İngilizcesiyle

Abi buna biz kısaca Çingilizce diyoruz :)

Amerikalıların manuelleri çok faydalı, özellikle yeni başlayanlar için. Great planes ve top flite'ın tüm modellerinin (inşaat) manuellerini okumuşumdur zamanında, benzer şekilde eski kit üreticilerinden online olarak manuelini paylaşan olursa indirip saklamışım ve okumuşumdur. Hayatımda hiç skyshark modeli yapmadım ama hepsinin manuelini bilirim :) o kadar çok şey öğrendim ki onlardan...
 
Buarada, bu arabayı alma amacım, daha doğrusu alma kararının arkasında başka ve çok daha derin bir etken var :) şimdilik bu da sürpriz kalsın, yakında öğreneceksiniz :coolxf:
Bunda bilemeyecek ne var. Bizim crawler barok tarzındaki treyleriyle sakin sakin ilerlerken yolda karşısına mahallenin asi delikanlısı çıkacaktır. :laugh: Prodüksiyon ihtiyacı var, cast lazım. :lol:

Güle güle kullanın diyorum Deniz'e ve sana. :hoppa: :coolxf:
 
Bunda bilemeyecek ne var. Bizim crawler barok tarzındaki treyleriyle sakin sakin ilerlerken yolda karşısına mahallenin asi delikanlısı çıkacaktır. :laugh: Prodüksiyon ihtiyacı var, cast lazım. :lol:

Yok, pek böyle birşey değil açıkçası :)

Çok az kaldı bunu açıklamaya, hatta bahse konu objeyi bugün teslim aldım postaneden ;)


Güle güle kullanın diyorum Deniz'e ve sana. :hoppa: :coolxf:

Teşekkürler :)




Modelin ilk sürüş videosu gelsin, hem de hız ve motor akım göstergesi destekli :thumbup:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yakında bir genel değerlendirme videosu da yükleyeceğim.

Montaj sırasında da video çektim ama paylaşmaya değer görmüyorum açıkçası, zira fazlasıyla uzun (ve sıkıcı) ve faydalı bir yanı da yok. Klavuzu takip ederek kolaylıkla yapılabilecek bir model.
 
Tekrar hayırlı olsun :thumbup: Hız ve akım gösterge değerleri nasıl geliyor, temetri desteği mi var ?

Teşekkürler :)

Telemetri (henüz) yok abi, bunlar aslında uçaklarımda kullandığım "Eagle Tree" data logger verisi. GPS var ve hız GPS verisi olarak geliyor, ayrıca pil voltajı ve çekilen akımı da takip edip kaydediyor. Bunları kullanarak da mAh ve güç gibi diğer parametreleri hesaplıyor. PC arayüzünde de kayıt edilen değerleri geri oynatma imkanı var, bu geri oynatma için böyle göstergeler seçtim, ekran görüntüsü kaydedicisi ile kaydedip sürüş videosu ile senkron hale getirip (olduğu kadar) birleştirdim :)

Aslında bu sistemin arabalara yönelik sensörleri de var, motor devrini kaydedip dişli oranını da girerek doğrudan hızı verebiliyor, ama GPS hızı bence daha doğru bir veri.
 
Biz daha arabaya yeni yeni ısınıyorduk sen eskitmişsin bile. ;D

Epey bir kazaya karıştı zavallı :) ama sağlam çıktı, hakkını vermek lazım. Piste çıktığı ilk gün, daha üzerinde gövde bile yokken attığı taklaların haddi hesabı yok :laugh: benim beceriksizliklerim yetmezmiş gibi bir tane 1/8 lik nitro araba gelip üzerinden geçti meretin :lol::lol::lol:

FArkındaysanız sürüş videosundaki gövde aslında benim aldığım Porsche gövdesi değil, hem Deniz'in, hem benim hem de pistteki diğer sürücülerin pilotajlarını gördükten sonra o gövdeyi bir kenarda tutmanın daha akıllıca olduğuna karar verdim :D buradaki model mağazalarından birisinde çıkartmaları falan olmayan ve "iki big mac menü" fiyatına sattıkları gövdeler vardı, onlardan iki tane aldım, birisini uydur kaydır fırçayla boyayıp piste saldım :lol: şimdi takla mı atmış (bkz videoda 3:00), duvara mı toslamış (bkz videoda 3:26), diğer arabalarla bodoslama mı girmiş, umursamıyorum :D