Tarot 450 Pro kırım ( oryantasyon kaybı)

Mustafa Hacılar

RcFanatik
Katılım
13 Haz 2015
Mesajlar
3,397
Tepkime puanı
4,789
Yaş
39
Konum
Mardin
İlgi Alanı
Heli
Uzun zaman sonra yaşadığım bir kırım oldu, aslında sürpriz bir durum değil o anki şartları geriye dönük incelediğim zaman normal bir sonuç bu kırım.
Daha geçenlerde oryantasyon kaybı ile ilgili bir konu açılmıştı forumda üstüne böyle bir kırım moral bozucu oldu benim için.
Sürpriz olmadı dedim, şöyle anlatayım hemde hatalarımı paylaşmış olayım belki faydası olur bundan sonrası için, öncelikle uçuş yaptığım alan daha önceleri de kullandığım bir yerdi fakat uçuş için zamanlamam kötüydü videoda çok belli olmasada güneş batımına yakın bir zamanda gittim sıcaktan daha az etkilenmek için bu yüzden güneş tam karşımdaydı buda görüşü fazlasıyla etkiledi aslında heliyi sadece gölge halinde görür gibiydim o anlarda. Hatamın en büyüğü buydu sanırım.
Uzun zamandan beri de uçurmadığım için aslında biraz aceleci davrandığımıda düşünüyorum. Bir süre daha helikopteri daha yakınımda tutup biraz daha alıştırmalıydım kendimi 1-2 ayda bir kaç uçuş yapabilmenin dezavantajı benim için alışmak biraz zaman alıyor. İlk uçuşun ilk anlarında gelen bir kırım oldu sonuç olarak. Birde aslında boş olan bir alandı ama birileri gelip çadır kurmuş alanda, her ne kadar bana uzak olsa da aşağıdaki hareketler dikkatimi toplamamı etkiledi. Bu etkenlere bakınca sonuç çok şaşırtmıyor aslında.
Kırım anına gelecek olursakta helikopteri kendime doğru çevirdiğimde artık gölge halinde bir görüşle kuyruk mu bana doğru, baş mı bana doğru anlayamadım ve birazda heyecana kapılınca yanlış yöne komutla heliyi yere çaktım.
Kırım sonucunda kayıplarım, rotor sistemi mekanik olarak dağılmıştı, paller haliyle bayağı parçaya ayrılmıştı, servo kolları kopmuştu. Elektronik kaybım olmadı işin sevindirici tarafı bu oldu benim için. Videoyu da burada paylaşarak mesajımı sonlandırayım.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Senin canın sağolsun Mustafa kardeşim. Kırımdan zaten gerekli dersler çıkarılmış. ;) Bu da tecrübe hanesine yazılan bir olay olsun.

Dediğin gibi elektroniklerin sağlam olması güzel. Eminim model en kısa süre içerisinde yeniden havadaki yerini alır. :)
 
Akşam üzeri uçuş gerçekten çok aldatıcı. Hele birde Güneş görüş açısında olunca daha da problem. Normalde her yer çok net gözüküyorken akşama doğru havada modeller gölge gibi gözükmeye başlıyorlar. Ben öyle durumlarda hiç riske girmeden iniş yapıyorum. Tabi ayda bir uçuyor olsam her türlü riske atarım orası başka :D

Elektroniğin sağlam olması güzel haber. Model de bir şekilde toparlanır zaten. Geçmiş olsun :saygilar:
 
Teşeklürker arkadaşlar, ilk uçuşta gitmeseydi iyiydi daha 4 pil vardı geride ama sağlık olsun. Helikopteri topladım bile parça almaya gerek kalmadan eldekiler yetti, dahasıda var zaten.
Baştan bir ayar işine girmem lazım artık çocuklardan fırsat bulunca onuda hallederiz yakın zamanda.
 
Geçmiş olsun. Ekonomi şu haldeyken kırımlar daha da üzücü oluyor malesef ama en azından kimseye bir zarar gelmemiş.
Teşekkürler. Birine zarar verebilme ihtimalim olan bir alanda uçmam, o konuda problem yok. Alanda kimse yoktu yakınında ancak, görüş alanımda tabi ki hareketler oluyor oda ister istemez dikkatini dağıtabiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Koç