Yorumunuz için ben teşekkür ederim
Teşekkürler hocam. Tarot firmasının yazılım konusunda bu kadar kapalı olması beni soğuttu açıkçası. T2D modelinde derinlemesine pid ayarları yapabiliyorken (tabi biraz uğraştırıcı olsa da) elimizdeki ekipmana bir şekilde uydurabiliyorduk. Şuan t2-2d gimbali köşeye atmış durumdayım boşta duruyor. Sebebi ise; ne yaparsam yapayım gopro dışındaki kameralarda motorlardan mikro titreşimler geliyordu. En başta bendeki gimbal sıkıntılı diye düşünüyordum ama sıkıntı yokmuş. Kameram goproya göre daha hafif kaldığından böyle bir sorun oluşuyor. Ağırlığı tam gopro kadar yapsamda çözüm olmuyordu çünkü bu defa ağırlık merkezi bozuluyordu ve gimbal yine dengesini tam anlamıyla sağlayamıyordu. 3 eksenli gimbal nasıl bir fark ortaya çıkarır bilemiyorum ama açıkçası storm32 benim için devrimsel bir deneyim oldu diyebilirim.
Özgür bey merhabalar, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. 2 eksenli modeli deneme imkanım olmadığı için kesin bir şey söyleyemeyeceğim ancak videoda kullandığım modelde gopro dışı bir çok farklı aksiyon kamerası deneme imkanım oldu neredeyse hiçbirinde titreşim sıkıntısı yaşamadım. Ağırlıkları ile oynamadan. ancak kapalı halde kalibrasyonu çok özenerek yaparak. Belki kullandığınız model yazılımı ile ilgili bir sorun yaşamış olabilirsiniz belki de sadece ben şanslıyımdır.
Fikirlerinize tamamen katılıyorum, hem daha ucuz hemde çok daha geniş hareket imkanı olan storm32 kartının yanında özellik olarak epey sönük kalıyor olsa da bu gimbalın bizler hitap ettiği bir kesim olduğunu fark ettim. Şöyle ki amacı daha fazla uçmak olan bir model sever, alıp sistemi kurup heyecanla ilk uçuşunu yapıyor sonrasında görüntülere bir bakıyor ki titreşim yüzünden hiç bir şey çıkmamış.

Bu tarz durumları istemeyen birazda bu aşamalarda emek harcamak istemeyen modelciler için güzel bir tercih oluyor diye düşünüyorum.
Doğrusu kendim hekzanın önüne bakan tarafa storm32 gimbalı arkaya bakan tarafa tarot gimbalı monte ettim

Bir süredir bu şekilde kullanıyorum. Storm32 kartında özellikle mavlink bağlantısı desteği çok önemli iken, özellikle rüzgar şiddeti değiştiği durumlarda pid ayarlarınız yeterli gelmeyebiliyor ve titreşime yol açabiliyor. Bu en büyük sıkıntısı çünkü dağ başına gidiyorsunuz uçuş için rüzgar tolere edilebilir seviyede ancak orada durup pid ayarlarını güncelleme imkanı pek olmuyor. Bu tarz durumlarda şu ana kadar tarot bana hiç sorun çıkarmadı. UAV forecast programına göre çok farklı rüzgar hızlarında yaptığım testlerde hiç bir sorun yaşamadım.
Örneğin aşağıdaki çekimde hekzakopterı uçurup uçurmama arasında kalmıştım rüzgar şiddeti sebebiyle, açıkçası uçuşu yaptım ve görüntü olarak hiç ümidim yoktu, ancak görüntüler titreşim açısından başarılı oldu. (Teknik veya estetik açıdan demiyorum

)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bunun tam tersi sıfıra yakın rüzgarlı bir günde de yine titreşim açısından benzer sonuçlar verdi
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ancak her şeye rağmen storm32 kartı benimde şu ana kadar en çok keyif aldığım gimbal kartıdır
Yeni marka gimbal incelemesi alternatif olması adına güzel oldu. Ellerine, emeklerine sağlık İzzet kardeşim
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim

En kısa zamanda kurulumuna geçmek dileğiyle diyeyim