www.bilimselyuzme.com

Toplu RC Helikopter Siparişi

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Selamlar arkadaşlar. Malum ülkeye konteynerlarla uçaklar geliyor. Şu sıra İstanbulda Hitit adında bir şirket aynı zamanda modelci oldukları için modeller getiriyorlar. Tabi istek uçak üzerine olduğu için gelen ürünler de uçak. Sanırım 3 posta getirdiler uçak. Ve fiyatlar da gayet makuldü. Ben görüşme yaptım kendim için ve helikopter getirebileceğini söyledi. Önden bir anlaşmada yaptı omphobby sitesi ile. Ve sipariş alabilecek durumdalar. Tabi her siteden alışveriş yapmak mümkün değil. Başta çinde olması gerekiyor bu sitenin yada fabrikanın. Oradan ithalat ediyorlar. Normalde kendi şirketleri için ithalat yaparken aynı zamanda modelleri de getiriyorlar. Ve tabi her şey legal olarak yapılıyor.

Şuan omphobby.com sitesindeki pil hariç ürünleri alabilmek mümkün. Ve fiyatlar da oldukça makul burada. Avrupaya vsye kıyasla. Eğer combo şeklinde alınırsa daha da makul oluyor fiyatlar. Tabi sitenin isminden de anlaşılacağı üzerine sadece omphobby modelleri var. Hem heli hem uçak tarafında modeller var. Şu aşamada liste fiyatlarının üzerinde ekstra %30ile %45 gibi bir ücret çıkıyor. Tabi bu alınacak model sayısına vs göre değişebilecek bir şey. Eğer istek olursa üzerine çalışıp net fiyatlar belirlenecek. Daha sonrasında ücretler tahsil edilecek ve ürünler İstanbul-Perpadan teslim edilecek. Süreçte bizlerin yapması gereken herhangi bir şey yok. Sadece 1-2 aylık süreci beklemek icap ediyor. Kalan tüm işlemleri şirket ayarlıyor. Buradan aynı zamanda elektronik ve yedek parça siparişi vermemiz de mümkün olacak. Detaylar konuşulabilir. Mesela yedek parça veya elektronik gibi ürünler daha hafif olduğu için uçak yoluyla da gelebilir. Emin olmamakla birlikte detaylar konuşulur eğer istek olursa.

Site:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Mesela M7 için bakarsak (M7R çıktı gerçi ama henüz listelenmedi. Eli kulağındadır.. )

Kit+Sunnysky H4530 Motor+ Sunnysky 14s 300A ESC+ Vbar EVO 1560 dolar.
Ek olarak 470 veya 700 dolar kadar maliyet gelecek. Yani 2030 dolar ile 2260 dolar arası bir maliyet. Tabi bu duruma göre değişebilecek bir maliyet. En yüksekten hesap etsek bile 90 bin liralara denk geliyor. Geriye pil ve servolar kalıyor. Pil konusu da lion piller ile çözülecek gibi ama zamana ihtiyaç var hala. Çünkü deneme yapmadım henüz :D Alınan ekipmana bakıldığında gayet makul bir fiyat.

Velhasıl istekli olan varsa iletişime geçebilir. Bu konu üzerinden de konuşabiliriz. Üzerine daha detaylı çalışma yapabiliriz.

Siparişler:
M2 V3 Pro: 2 adet
M7R: 1 adet

Son düzenleme:
M4 için bakarsak kit+motor+esc+servo+ paller trye 30ile 34 bin lira arasında geliyor. Bu fiyatlara trde 5-10 yıllık modeller satılıyor...

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi
@Ali Haydar GÖK reis insanlar
M2 Evo son fiyat
Omp M7 kit pal son fiyatını çok merak ediyor
Soruyorlar
Kit pal fiyatları combolardaki gibi uygun değil. Ve son fiyatı bilmiyoruz. Bu gelen istek doğrultusunda şekillenecek. Sayıyı vericez ve bize net fiyat söylenecek. Ama kabaca şu şekilde diyebiliriz. Ayrıca m2lerdeki pil bir sorun olur mu konuşulacak.

M2 v3 pro 560 ile 620 dolar arası. Yani 24000 ile 26500 arası
M2 EVO MK2 18500 ile 20500 arası
M7 kit+ RT pal seti 55000 ile 60000

Süper girişim, ama fiyatlar biraz pahalı değil mi?
Yani sab ile anlaşılsa daha ucuza gelir, avrupa'dan gelen ürünlerin vergisi de daha az diye biliyorum,
m7 + pal dediğimiz fiyatlara il goblin prolar alınır rahatlıkla

Yani pek sanmıyorum il goblinlerin M7 + pal fiyatına geleceğini :) Diğer taraftan çok farklı modeller değiller. Benzer fiyatlara gelmeleri muhtemel. Tabi eğer Çin'de üretiliyor olsaydı.

Şunu unutmamak gerekiyor. Bu kişiler bunu kar amaçlı yapmıyorlar. Aynı zamanda aynı konteynerlarda kendi şirketleri içinde malzeme taşıyorlar. Yani bu iş için özel olarak neredeyse hiç birşey yapılmıyor. Zaten ithalat yaptıkları için.

Şimdi Avrupadan bu iş için ithalata kalkacak biri olursa muhtemelen 2 tane M7 fiyatına denk gelir bir tane il goblin.. Hasılı Çin'de üretimi yapılan farklı modellerden hatrı sayılır bir istek olursa üzerinde çalışılabilir.

Fiyatlar biraz pahalı değil mi?
Neye göre pahalı tam olarak? Ülkedeki ikinci el piyasası ile sıfır modeller aynı fiyat. Garip bir şekilde 😁

Yani pek sanmıyorum il goblinlerin M7 + pal fiyatına geleceğini :) Diğer taraftan çok farklı modeller değiller. Benzer fiyatlara gelmeleri muhtemel. Tabi eğer Çin'de üretiliyor olsaydı.

Şunu unutmamak gerekiyor. Bu kişiler bunu kar amaçlı yapmıyorlar. Aynı zamanda aynı konteynerlarda kendi şirketleri içinde malzeme taşıyorlar. Yani bu iş için özel olarak neredeyse hiç birşey yapılmıyor. Zaten ithalat yaptıkları için.

Şimdi Avrupadan bu iş için ithalata kalkacak biri olursa muhtemelen 2 tane M7 fiyatına denk gelir bir tane il goblin.. Hasılı Çin'de üretimi yapılan farklı modellerden hatrı sayılır bir istek olursa üzerinde çalışılabilir.

Neye göre pahalı tam olarak? Ülkedeki ikinci el piyasası ile sıfır modeller aynı fiyat. Garip bir şekilde 😁

İkinci el piyasasını bu hale getiren şey zaten model gelmemesi.

Az çok helikopter konusunda bilgim vardır, tanıyanlara sorabilirsin. Şuanda 1200eur kit+pal e toplu siparişte uygun fiyat diyorsan biraz daha bu konu üzerinde çalışmak lazım diyorum.

Ben kendi il goblin 700 pro helikopterimi kdv dahil bu rakama almıştım. Pahalı derken mikro heli uçurup bilmeden yorum yapıyor değilim.

İkinci el piyasasını bu hale getiren şey zaten model gelmemesi.
Evet katılıyorum. Gelen modellere de ciddi vergi ödeniyor olması diğer taraftan.
Az çok helikopter konusunda bilgim vardır, tanıyanlara sorabilirsin. Şuanda 1200eur kit+pal e toplu siparişte uygun fiyat diyorsan biraz daha bu konu üzerinde çalışmak lazım diyorum.
Uygun fiyat dediğim Kit + pal değil aslında. Combo fiyatlar uyguna geliyor.
Kit+Sunnysky H4530 Motor+ Sunnysky 14s 300A ESC+ Vbar EVO 1560 dolar.
Ek olarak 470 veya 700 dolar kadar maliyet gelecek. Yani 2030 dolar ile 2260 dolar arası bir maliyet. Tabi bu duruma göre değişebilecek bir maliyet. En yüksekten hesap etsek bile 90 bin liralara denk geliyor.
Sadece kit pallerde fiyatların makul olup olmaması göreceli.

Şimdi problemimiz şöyle ki; bir tane m2 siparişi var şuan. Bir de benim M7R siparişi diyelim.. Haliyle buna toplu satış şu aşamada diyemiyoruz. Bu söylenilen rakamlar tamamen tahmin ve en yüksekten ister istemez tahmin ediliyor. Yani sipariş geldikçe fiyatlar netleşecek ve üzerine çalışılacak. Yani şu aşamada pazarlığı edilecek veya üzerine çalışılacak bir sipariş yok.

Ben kendi il goblin 700 pro helikopterimi kdv dahil bu rakama almıştım. Pahalı derken mikro heli uçurup bilmeden yorum yapıyor değilim.
Abi bilmiyorsun gibi bir iddiam yok. Aksine ben bilmiyorum ilgoblin pronun kdv dahil trye 60kya nasıl girdiğini. Eğer mümkünse yolu yöntemi öğretirsen büyük bir sıkıntıdan beni kurtarırsın :)

Diğer taraftan 60knın üzerine 30k eklediğinde yanında gelen 300A esc ile motoru ve üzerine Vbar EVO. Ve en yüksek tahmin bu yönde. Bu malzemelere 30k dediğimde tek tek açıklamama gerek olmadan sende anlıyorsun muhtemelen uygun olup olmadığını diye düşünüyorum. Ayrıca seneye vergilerde tekrar bir düzenleme var. %25lik artışlar vs var. Bunlarda verilen tahmini fiyatları etkiliyor.

Skywing siparişlerinden bahsedelim. 30-40 model siparişi geliyor. Ve fiyatlar neredeyse yurt dışı fiyatına geliyor. Ve tüm vergilere rağmen. Şuan buradaki 2 modelle bu rakamları nasıl yakalayabiliriz :)

Son düzenleme:
Siparişler:
M2 V3 Pro: 2 adet
M7R: 1 adet
Siparişleri ilk mesajın sonuna ekledim. Buradan siparişler geldikçe eklemeye devam edicem. Ama fakat lakin arada bir askerlik sürecim var 1 aylık. Ocağın ilk haftası gelmiş olacam askerden. Tabi uzamazsa :D Çinden Skywing siparişleri Ocak 15 ile Ocak 30 arasında çıkacak. Tabi bu süreç şubata vs sarkabilir. Yani en geç siparişleri Ocak 15ine kadar ayarlamamız gerekiyor. Daha sonra pazarlıklar yapılacak ve en uygun fiyat verilecek. Hasılı ben askerden gelene kadar listeyi kabartalım sizlere zahmet :laugh:

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi