Trainer Ağırlık Merkezi Nasıl Hesaplanır?

Katılım
17 Mar 2017
Mesajlar
58
Tepkime puanı
9
Yaş
36
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba dostlar,

Yaptığım uçaklar genellikle hazır planlar olduğu için ağırlık merkezi belirtilen ve bilinen türlerdi. Bu yüzden sorun yaşamadım. Ama aklımda büyük ebatta bir trainer yapmak var. Yani 1 metre gövde 2 metreye yakın bir kanat açıklığı olacak şekilde. Fakat ağırlık merkezini nasıl ayarlayacam bilemiyorum. Koçtaşta satılan 5 mm lik köüpkten gövde yapmayı düşünüyorum.Direnç noktalarına balsa ve karbon çubuk ayarlayabilirsem destek vermek istiyorum. Ama sağ sol ve ön arka ağırlık merkezi benim hep noksan yanım kaldı. BU konuda destekçi olabilir misiniz

2836 1500 kv max trust 1150 gr
40A Esc

Teşekkürler

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu tarz düz kanatlı modellerde ağırlık merkezini kanadın genişliğinin 1/4üne (hücum kenarından itibaren ölçerek) denk getirmek güvenli bir başlangıç olur.

Örnek vermek gerekirse, kanat genişliği 20 cm ise, ağırlık merkezinin kanadın hücum kenarından 5 cm geride olacak şekilde ayarlanması güvenli bir başlangıç sağlar.

İlerde modeli uçurup alıştıkça ufak ufak geriye kaydırılabilir ama 1/3 ün daha gerisine asla gitmeyin, modele kontrol edilemez hale gelir.
 
Şu konuda daha fazla detay bulabilirsiniz .