Tron 7.0 Dnamic ile Tanışın

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
2,025
Tepkime puanı
3,861
Yaş
28
Konum
Sakarya
İlgi Alanı
Hepsi
Tareq videolarından görüyordum ama pek incelememiştim. İsmini de pek beğenmemiştim işin doğrusu. Helikoptere dron der gibi tron diye isim vermişler diyordum kendi kendime. Ama inceliyorum birkaç zamandır ve gayet başarılı bir model olduğunu gördüm. Bu yüzden paylaşmak istedim sizlerle. Dünyada üretilen yeni modellerin adı en azından geçmiş olur forumda :)

Modelde en çok dikkatimi çeken şey 700 boyutlu olup 6s ile uçabiliyor olması. Bunu Logo 690 modelinde görmüştük ve muhtemelen low rpm uçuşunu izleyip de modele ısınmayan yoktu sanırım? Bu modelin yapılış amacı da tek pille 700 boyutlu model uçurabilmek ve istenildiğinde low rpm istenildiğinde hard 3d uçuş yapılabilmesi. Tabi bunun için 700 veya 550lik modellerde kullanılan motorların arasında bir motor kullanmak gerekiyor. 800kv civarlarında motor istiyor bu model. Ve tabi birde 6s setupta verim alabilmek için en azından 60c bir pile ihtiyaç var.

Modelin özellikleri şu şekilde.

• Mini veya tam boyutlu döngüsel servo seçeneği. (Adaptörler sete dahildir)
• Çok çeşitli motor boyutlarıyla uyumludur. 4020, 4025 veya 4225 serisi. ( 6mm şaft çapı ve minimum 15mm uzunluk gereklidir )
• Ağırlık RTF örneği = ( 6s-5500mah lipo ile 3700 gram / 8,15 pound 3* TAM DÜŞÜK PROFİL servo1* TAM KUYRUK servo, ESC-Scorpion 130HV ,Scorpion 4225 boyutlu motor.
• Kit içerisinde süpersonik kanopi montaj parçaları bulunmaktadır. (arka taraf)
• Çok çeşitli lipo pilleri kullanma özelliğine sahiptir. ( 6S-5000mAh 7S /8S ila 5500mAh önerilir veya 12S-3300mAh düz paket! )
• 1100 rpm'den maksimum 2000 rpm'ye kadar kafa hızı aralığı.

• Maksimum ana bıçak uzunluğu 705 mm / kuyruk 105 mm
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Tek pille uçmayı sevenler için ideal makina olmuş 😁 Sahi TRde alan var mı acaba 😝 gözümle görsem daha da özenirdim:coolxf:
Modelin handikapı pil ve Türkiye'nin handikapı da pil :D Model 80c bir 6s ile rahat eder. Yada düşük c ile low rpm uçmak lazım. Her durumda pile yüklenecek. O yüzden TR'de görmek şuan için mümkün değil. Bende yurt dışından akraba vasıtasıyla Gens ace 5100mah 80c piller getirtmeyi düşündüm hesabını kitabını yaptım ama yine de ikna edemedim kendimi :laugh: Şöyle ortanca bir şeylerden sonra düşünülebilir. O zamanlara da kim bilir ne modeller çıkar.

Şöyle bir ekleme de yapayım uçuş süresi hakkında. Tek pil ile standart 4-5dk uçuş süresi yok. 3dk ile sınırlı. Ama aslında modelin amacı hafif bir 700 elde etmek. Ve bu modelle low rpm uçuş yapmak. Amacı doğrultusunda kullanıldığında gayet başarılı bir model.
 
Son düzenleme:
@Ali Haydar GÖK aklında olsun geçen bir parça araştırırken sitesiyle karşılaştım. LiPo gönderiyorlar. Hem de ellerinde Gens Ace pilleri var. Baya da çeşidi var. Ama LiPo pilleri seçtiğinde kargo 75 sterlin falan oluyor. Eğer büyük pillerden 4-5 adet alınırsa kargo da pek kafaya takılmaz diye düşünüyorum. NiMh pillerdeyse kargo 12 sterlin civarlarında başlıyor. Ayrıca Spektrum-Futaba kumanda ve Futaba gyro’lar için de güzel seçenekler mevcut. Bir de sen ilgilenmezsin herhalde pek ama arabalar için daha çeşitli. Tamiya TT-02 elektronikleri için bastım siparişi valla :)
 
Fiyatlar baya yüksek ama sitede. Ayrıca pilleri kargo ile almasına alırsın ama gümrükten bu tarafa geçer mi bilemem :D Anca eş dost akraba ile gelir. Sende sipariş verirken 150 dolar sınırını aşmamaya dikkat et. Sonra başın ağrır yok yere :)
 
Fiyatlar baya yüksek ama sitede. Ayrıca pilleri kargo ile almasına alırsın ama gümrükten bu tarafa geçer mi bilemem :D Anca eş dost akraba ile gelir. Sende sipariş verirken 150 dolar sınırını aşmamaya dikkat et. Sonra başın ağrır yok yere :)
200 sterlin tuttu. İçinde NiMh pil ve kumanda da var. Yani tam olaylık sipariş, inşallah gelir. 150 dolar sınırını vergi için söylüyorsan valla ptt kafasına göre davranıyor. Geçen 500 liralık üç tane buji için 160 lira vergi ödedim, pazartesi de 1600 liralık ısıtıcı için 475 lira vergi ödeyecem. He 150 dolar sınırını siparişi geri çevirirler diye yazdıysan yandık :)
 
Yani eğer göndermediyseler risk alma derim. Heralde bi 10-15k para istiyorlar gümrükte. Tam bilgim yok
 
Ptt tarafından bı mesaj kağıt gelcek. Ya kendi müşavirlik firmanizi seçin yada bizim anlaşmali olduğumuz ÜNSPED i secebilirsiniz şeklinde. 150 Euro üstü sorunlar olabiliyor. Böyle olursa kesinlikle unspedi arayın, mail atın. Ne istiyorlarsa parayı EFT yapin. Unspedden daha ucuza hiçbir firma mali gumrukten geciremez. Unsped öyle suyun basina iyle oturmuş ki....
 
Yani şimdi gümrük mevzuatını okudum. Madde 167 4. fıkrada 150 euro'yu geçmeyen ''eşya''lardan vergi alınmayacağını yazıyor. Bendense kaz gibi alıyorlar:mad: Ayrıca eşya diyor. Yani şimdi benim 200 sterlin'lik alışverişte 150 euro üstü eşya yok. Yİne bırakın ithalat işlemini vergi bile almamaları gerekir. Pazartesi 475 lirayı ödediğim gibi hemen gümrük müdürlüğüne gidecem. Madde 211 ise usulsüz vergi alınmasının geri ödenmesi hakkında, alalım bakalım şu 160 lirayla 475 lirayı. Tabi gasptan işlem yok! Şunların müdürlerine verecekler bir güzel gasptan 15 yıl da görecez o zaman bu işleri. Bir de savcılığa mı gitsem? :lol::lol::lol:
 
Yani şimdi gümrük mevzuatını okudum. Madde 167 4. fıkrada 150 euro'yu geçmeyen ''eşya''lardan vergi alınmayacağını yazıyor. Bendense kaz gibi alıyorlar:mad: Ayrıca eşya diyor. Yani şimdi benim 200 sterlin'lik alışverişte 150 euro üstü eşya yok.
Toplam önemli.
Yİne bırakın ithalat işlemini vergi bile almamaları gerekir.
Kim hani nerde
Pazartesi 475 lirayı ödediğim gibi hemen gümrük müdürlüğüne gidecem. Madde 211 ise usulsüz vergi alınmasının geri ödenmesi hakkında, alalım bakalım şu 160 lirayla 475 lirayı. Tabi gasptan işlem yok! Şunların müdürlerine verecekler bir güzel gasptan 15 yıl da görecez o zaman bu işleri. Bir de savcılığa mı gitsem? :lol::lol::lol:
Ben genelde param harici başka bişey almamalarını temenni ediyorum. Sana da tavsiye ederim :thumbup:
 
Şimdi benim 120 dolarlık siparişime yasal sınırlar içinde olmasına rağmen kutu içindeki ürün sayısı 5 fazla olduğu için ticari işlem başlattılar 12000 TL ödeme çıktı. Bir ay içinde maksimum 5 sipariş, her biri içinde toplam 5 parça mal olması ve her bir siparişin kargo hariç toplam tutarı 150 Euroyu aşmaması gibi durumlar var. Senin siparişine ne olcak bize de bilgi verirsen güzel olur.
 
Toplam önemli.

Kim hani nerde

Ben genelde param harici başka bişey almamalarını temenni ediyorum. Sana da tavsiye ederim :thumbup:
Valla bu asalak bıyıklara beş kuruş para verdim mi geceleyin sinirden zor uyuyorum. Parayı alırsam yine biraz sinirim azalacak ama suç duyurusunda bulunursam işte o zaman çok rahat uyuyacam :D Hadi ilki hatadan dersin sıyrılırsın ama ikinci de böyle olursa bu kasıtlı bir iş. Nitelikli gasp.
Şimdi benim 120 dolarlık siparişime yasal sınırlar içinde olmasına rağmen kutu içindeki ürün sayısı 5 fazla olduğu için ticari işlem başlattılar 12000 TL ödeme çıktı. Bir ay içinde maksimum 5 sipariş, her biri içinde toplam 5 parça mal olması ve her bir siparişin kargo hariç toplam tutarı 150 Euroyu aşmaması gibi durumlar var. Senin siparişine ne olcak bize de bilgi verirsen güzel olur.
20'li matkap ucu seti aldık mı da bu aç gözler affetmez valla hemen ticari işlem. Bir ay içinde maksimum beş? Sanki TC kimlik no ile alım yapıyoruz. Veli Yıldırım, Karakaş Yıldırım... Siparişin içinde 150 euro'yu aşan eşya yok abi. Maddede yazan eşya. Sipariş diye yazmaları gerekirdi toplam olsaydı. Tabi abi haber edecem.
 
@Sumer Yamaner abinin dediğine geldik. Biraz nefeslenmek lazımmış. Meğer 2022'de kararlarda değişiklik yapılmış. Yani 150 euro'yu geçmemesi durumunda vergi alıyorlar, geçmesi durumunda ticari işlem yeni kanuna göre. Ama eşya konusu halen soru işareti. Eşya toplam sipariş mi yoksa siparişteki her bir ürün mü? Büyük ihtimalle toplam sipariş yoksa yine kötüye kullanım olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Toplam sipariş tabii ki, yoksa ben bir paket içinde her birinin ayrı ayrı değeri 10 euro olan 100 tane ürün getireyim. Gümrük sınırları da 150 lerden başladı, 70 lere düştü, Berat zamanı önce 30 euroya, sonra 22 euroya düşürüldü, sonra da tamamen kaldırıldı alt sınır. Yani ne gelirse gelsin herşey girecek dendi. O ara bizim hobiden de değil de, Çin den yağmur gibi sipariş veriyordu millet, ufak tefek şeyler ama binlerce mesela... Sonra da bunları e-ticaret platformlarında satıyorlardı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Berat Yıldırım