[Urun]: Koala K-Bar Mini

İşte o maksatla şunları yazmıştım;

Rasim Öztürk' Alıntı:
* Doğru swash hareketinden kasıt ne tam anlamadım. Her birini tek tek reverse etme şansı var ünite üzerinden. Aileron, elevatör, collective yönleri doğru çalışmıyorsa, olası sebepleri swash oryantasyonunun doğru seçilmemesi olabilir, ch1 ch2 ch3 doğru bağlanmamış olabilir. Ünitenin düzeltme tepkileri doğru olmuyorsa ünitenin montaj şekli yanlış seçilmiş olabilir.

Eğer bunlar da doğruysa neden yapar bilmiyorum.

Şimdi meraktan helifreak'e de baktım, dediğim şeyleri yazmışlar. ch2 ch3 ters takmış üniteye... Ekranda doğru swash tipini seçmek gerek ( elevatör önde aileronlar arkada, veya elevatör geride aileronlar önde) ve ekrandaki şemaya göre bağlantıyı yapmak gerek. ch1 zaten elevatör servosu da, ch2 ve ch3 karışabiliyor.

Bizim videoda 28.35 ve 30.57 gibi bahsetmişim bu durumdan.

Rasim burada araya girip kendimle alakalı bir şey sormak istiyorum. Ünite üzerinde ki servo reverse kısmında ki servoların hepsini reverse ederek doğru pozisyonu bulmuştum. Yani ekranda görünen 3 servoyu'da reversed yapmıştım. Bu problem olmasa gerek.

Ahmet abi sorun olmaz, ne şekilde doğru hareketleri veriyorsa... Bende de ikisi reversed, birisi normal pozisyonda idi sanırım üniteyi kullandığım zamanlar.

Rasim cevaplerın için teşekkürler. tam ben yazacaktım ki sen yukarıda yazmışsın zaten. Benim modelde pitch ve aileron servolarının tabanları nerede ise birbirine yapışıyor. Kablo çıkışları tam yanyana. Ben o kadar eminim ki elimdeki kablonun pitch servosuna ait olduğuna ucuna pitch yazılı kağıt yapıştırmıştım. bu nedenle ch3 ve ch2 yi ters takmışım geçen gün ayar yaparken. Şimdi her şey olması gerektiğği gibi.

Şu kuyruk ayarını bi türlü oturtamadım modeli kaldırıyorum hoverda gayet güzel ama hafif + açı vereyim kuyruk nerdeyse yarım tur sağa dönüyor idle açıyorum 1 tam tur dönüyor kuyruk açısı azdır dedim açıyı arttırdım gene olmadı nerde sorun var bilmiyorum.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kuyruk gain değerin düşüktür büyük ihtimal
1. sayfadaki Tail Gyro Gain değerin kaçta ?
40-60 arası bir değerden düşükse (yaklaşık rakamlar) kuyruk kaçırıyor olabilir.

Doğukan Ocak' Alıntı:
Kuyruk gain değerin düşüktür büyük ihtimal
1. sayfadaki Tail Gyro Gain değerin kaçta ?
40-60 arası bir değerden düşükse (yaklaşık rakamlar) kuyruk kaçırıyor olabilir.
Gain değeri 60

Peki kumanda üzerinde Gyro'yu Gear kanalından mı alıyor ?
Kumandanı ayarladın mı yani ?

Doğukan Ocak' Alıntı:
Peki kumanda üzerinde Gyro'yu Gear kanalından mı alıyor ?
Kumandanı ayarladın mı yani ?
Evet gaini kumandadan ayarladim yani soyle vbarda ana ekranda en sagda active bank selection diye bu kisim var oradan aux gyro gain seciyorum gain ayarini kuamanda mudahelesiyle yapiyorum

Birde söyle bi durum var şu sliderı ben yeni aldım hkdan ama arkası baya uzun ve kuyruk bloguna tam girmiyorum bu durumda mecburen limit değerinden kısıyorum sağ rudder limit i 40 sol rudder 70

fotolarda göründüğü gibi
sağ rudder verdiğimde pallerin aldığı açı:

sol rudder verdiğimde pallerin aldığı açı:

Berkay35' Alıntı:
Birde söyle bi durum var şu sliderı ben yeni aldım hkdan ama arkası baya uzun ve kuyruk bloguna tam girmiyorum bu durumda mecburen limit değerinden kısıyorum sağ rudder limit i 40 sol rudder 70

fotolarda göründüğü gibi
sağ rudder verdiğimde pallerin aldığı açı:

sol rudder verdiğimde pallerin aldığı açı:
Bence sıkıntı bu açı farkında. Sol rudder verdiğinizde pallerin zaten fazla açı almasına gerek yok. Zaten kuyruk sağa kaçmaya meyilli. Ama sağ rudder verdiğinizde kuyruk torka karşı hareket eder.
kontrol rodunun boyu ile çözülemez mi bu sorun.
Bir de limit değerlerinin o kadar kısılmaması öneriliyor programda.

Cahit Kaş' Alıntı:
Bence sıkıntı bu açı farkında. Sol rudder verdiğinizde pallerin zaten fazla açı almadına gerek yok. Zaten kuyruk sağa kaçmaya meyilli. Ama sağ rudder verdiğinizde kuyruk torka karşı hareket eder.
kontrol rodunun boyu ile çözülemez mi bu sorun.
Bir de limit değerlerinin o kadar kısılmamadı öneriliyor programda.
Kuyruk rodunun boyu ile cozulmuyor cunku sliderin arkasindaki o cikinti engel oluyor o yuzden limit 40ta ve sag Rudder verdigimde cok az aci aliyor

Fotoğrafları daha ayrıntılı inceledim ve sorunu daha iyi anladım.
o zaman slideri değiştirmekten başka çare yok gibi ama bakalım ne yorumlar gelecek

Cahit Kaş' Alıntı:
Fotoğrafları daha ayrıntılı inceledim ve sorunu daha iyi anladım.
o zaman slideri değiştirmekten başka çare yok gibi ama bakalım ne yorumlar gelecek
Sliderin cikintili yerini dremelle kisaltsam nasil olur ?