[Urun]: RCG-RCGF ?

Mert Kulluk

Yeni Uye
Katılım
16 May 2013
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Yaş
41
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar,
seagull 120 lik decathlona almış olduğum DLE35RA motorun çok fazla geleceğini ve uçağı yoracağını düşünerek hobbyking den 20cc bir motor almayı düşünüyorum bugün yarın.Aklıma takılan bir iki nokta var sizin fikirlerini ve tecrübelerinizi almak istedim.
26cc düşündüm ilk ama kullanan bir iki kişiden yakıt tükürme ( karbüreör ) şeklinde duyum aldım ve rcgf olmadığı hakkında yorumlar aldım.Derken 20cc de işimi rahatlıkla görecektir kanısına düştüm fakat neden 20cc de 26cc den 20 dolar daha fazla ?? acaba gerçekten 20cc olan daha kaliteli bir motormu konusunu getiriyor.
Siz ne dersiniz.
Bir decathlonu kenara bibloya evirmem halinde evde boş kit olarak duran seagull yak54 içinde bu 20cc yi kullanmayı düşünüyorum ilerde ne dersiniz.
 
RCG-RCGF ?

Mert, bu uçağa 35 cc motorun fazla olacağı konusunda sana katılıyorum. Ancak, hacim olarak 120'lik glow motora karşılık gelse de, 20 cc motor kanaatımca çok marjinal kalacaktır. Yani 20 cc'lik motorla yaklaşık 5 Kg'lık bu uçak havada yalnızca sürünecektir. Böyle bir uçuş ta tat vermiyecektir. Çünkü benzin motorlarının ağırlığa göre güç oranı daha düşük. Benim de elimde 120'lik bir Extra 260 var ve ağırlığı 5 kg civarında. Üzerindeki 26 cc benzin motoru ile sürünüyor. 30 cc bir motor olsaymış tam denk gelecekmiş.

Yakıt tükürme konusunda, evet, benimki de karbüratörden yakıt tükürüyor ve uçağın içi benzin oluyor. Karbüratör firewall'un içine biraz girdiği için, ben de firewall'un arkasına plastik bir kapak koyup kapağa da genişçe bir plastik boru taktım. Böylece karbüratörün hava girişine engel olmadan, tükürükle gelen benzinin içeri gelmesine engel olmaya çalıştım.

Kalite olarak ise 20'lik daha kaliteli görünüyor.

Umarım faydalı olur.
 
[Urun]: RCG-RCGF ?

cevap için teşekkürler
dle 20 almaya karar verdim,dle20 nin gücünün tatminkar olacağını düşünüuorum araştırmalarımda emsallerinden farklı çıkıyor gerçekten.
ileride decathlonu biblo yapmaya karar verirsem beklemede olan yak54 e takacağım nası olsa hover vs. yapamıyoruz :D
bunun yanında bu uçak için almış olduğum dle35 ve sonra olmayacağına karar verip dle35 e göre aldığım su29 bana ( kol gibi :) ) hediye oldu :D

bu arada elimde aliminyum spinner var fakat aşağıdaki somuna ihtiyacım var elinde dle20 ye uygun bu somundan olan varsa ücreti karşılığında almak isterim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol