[Urun]: SAB GOBLIN 770 Competition Red Kit
6S 500 kv da uçarsak , 1100 rpm ile havada tutunması azalacağı için ileri düzey pilotaj ve uzun bir alışma periyodu gerektirir. Kuyruk akarımını değişmek gerekir yoksa kuyruk tutmaz.
6S 1100 kv da 2200 rpm de motora binen yük , ki eğer bu yükü kaldırabilirse , daha fazla akım çekmesine yol açacaktır. Aynı gücü verebilmek için düşük voltajda daha fazla amper çekmeye çalışacaktır ki bu motoru ısıtır, esc yi ısıtır , pilleri ısıtır ancak genede performans vermez. Dünyanın kağıt üzerinde en güçlü 6S motoru KDE Direct 600 XF-1100 kv şu anda Synergy E5'de takılı , Burst değeri 3300 watt ile 186 amper çekiyor.
Teorik olarak daha fazla amper çekip pilleri daha hızlı bitirir. Tabi modelin 750 gram kadar daha hafif olması bu kayın birazınıda karşılasada 700 pal çevirmek 6S motorun harcı değil.
Gene fantazi yapan arkadaşlar 8S ile 1600 lerde kafaturları ile uçabiliyorlar. Motor KV ları 750 - 800 kv civarı oluyor. Ama bu malzemeler tamamen fantazi malzemeler.
Hangi modelin hangi pille ne kadar uçacağını ancak deneyerek kesin olarak söyleyebiliriz. Ama 700'de 6S olmaz. Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmanın bir anlamı yok.