[Urun]: Spektrum iX12 12 Kanal Android Tabanlı DMS-X Kumanda

Android işleri ne durumda pek takip etmedim.
Kumanda haberleşmesi ile ilgili sıkıntı yoktu ama güncelleme, ses ve bazı yan özellikler konusunda Android tarafında yaşanan sıkıntıları güncelleme ile çözülüyordu. Ama ben de epeydir takip etmiyorum :)

Bu arada sadece renk farkı için $50 fazla istemek biraz komik olmuş ;D
 
Daha önce yazmış mıydım hatırlamıyorum. Kumanda konusunda işler biraz duvara tosluyor gibi. Bugün artık beğenmediğimiz Çin firmaları takır takır kumanda üretiyor. İşin kötüsü, kumandada geliştirilecek pek bir şey de kalmadı. Kanalsa kanal, menzilse menzil, mp3 çalarsa mp3 çalar. :p :D
Benim aklıma hep şu çözünürlük olayı takılıyor. Biliyorsunuz kumandalarda standart çözünürlük 1024. Yani kabaca stick bir uçtan diğerine hareket ederken 1024 adım oluşuyor. Sonra firmalar bunu artırmaya başladı. Örneğin Aurora 9X 4096 çözünürlükte. Yeni model hemen her kumanda da öyle. Peki birkaç dünya şampiyonu dışında bu farkı farkedebilecek bir insan evladı var mı ortada??? Yok ama kumanda alırken sırf bu çözünürlük için 200 dolar daha fazla ödemeyi göze alan var.
Uçakçılar bilir. Uçak kumandalarında gaz kolu tırtıklıdır. (Evet Türker'ciğim uçak daha kolay uçurulduğu için ara değerler gerekmez, tamam haklısın. :) :D ). Benim kumandada 25 ya da 26 tırtık var hepi topu. Yani diyelim ki benim gaz kanalım 4096 çözünürlükte ama stick mekanik olarak sadece 26 çözünürlükte!!! Kaldı ki sticklerde en kaliteli potansiyometreyi ya da en süper Hall sensörünü de kullansan bu çözünürlüğü elde edemezsin. O zaman 4096 çözünürlük için ekstradan kaç dolar ödenir sizce??? :D
 
Ben çözünürlük falan anlamıyorum zaten :laugh: Havada duruyor mu , emre itaat ediyor mu, bitti :D
Menzil ! Hiç takıntı bile etmem , yaş kemale eriyor , öyle uzaklara, göremediğim noktalara falan model göndermek, hiiiç işim olmaz , sizce benim gibi bir adama 500 dolarlık kumanda reva mı? ;D
Haaa , bir iki kanal fazlam olsaydı fena olmazdı,ama ona da çözüm bulduk , Sümer abim yapıyor ben ışıkları elimle kapatıp açıyorum :lollol:
Retractlı model yaparsam , Allah nazarlardan saklasın , üstün kaldırıma sürttürme hareketini bile rahatlıkla yapabildiğim üstün pilotaj yeteneğimle , modeli havada zımbalamış gibi sabit tutturarak gidip altından elimle iniş takımlarını açarım,sonra da daş gibi inerim.:lol:,daha olmadı kumandayı da atarız bir kenara , sağlam bir misina ipiylen döndüre döndüre uçururuz..:evil:
Spektrumun işi çok zor yani , dolara zam geldikçe alternatifler artıyor.:D
 
Örneğin Aurora 9X 4096 çözünürlükte. Yeni model hemen her kumanda da öyle. Peki birkaç dünya şampiyonu dışında bu farkı farkedebilecek bir insan evladı var mı ortada??? Yok ama kumanda alırken sırf bu çözünürlük için 200 dolar daha fazla ödemeyi göze alan var.
Şu ana kadar aldığım hiç bir Kuman’da da çözünürlük değerine bakmadım abi :) Ben daha çok kumandaya oyuncak olarak bakıyorum :lollol: Benim için önemli olan gerekli ya da gereksiz ne kadar çok kurcanacak şey olduğu :lol:
Uçakçılar bilir. Uçak kumandalarında gaz kolu tırtıklıdır. (Evet Türker'ciğim uçak daha kolay uçurulduğu için ara değerler gerekmez, tamam haklısın. :) :D ).
Ama böyle de olmuyor ki @Sumer Yamaner abi ;D Türker kardeşime cevap hakkı bile tanımıyorsun :evil:
 
Valla benim ucuz kumanda ile pahali kumanda arasinda gorebildigim tek fark gimballerin mekanik kalitesi oldu. Sumer abinin dedigi gibi, cinliler elektronikse elektronik, menzilse menzil, her turlu seyi cok ucuza sunabiliyor. Mekanigi de parasini verirsen yaparlar, ama ucuz olunca olmuyor iste. Benim icin pahali kumanda = guzel gimbal.
 
Ben de kullandığım fbl ünite ile kapalı sistem olması ve ayar kolaylığı açısından tercih ettim. Ünitesi pahalı, kendisi de öyle... Kumandayı dolar 2.90 iken almıştım, o zamanlar için yüklü bir masraftı, şimdi için imkansız :D Üniteler de biri kumanda ile bundle gelmişti, diğerini hatırlamıyorum yine o civarlar veya bir miktar öncesi.

Memnunum, herhangi bir şikayetim yok. Şikayetim olsa, değiştirecek ekonomik ortam da yok. Üç yıl olmuş, tık demedi, umarım hiçbir zaman da demez...
 
Şu ana kadar aldığım hiç bir Kuman’da da çözünürlük değerine bakmadım abi :) Ben daha çok kumandaya oyuncak olarak bakıyorum :lollol: Benim için önemli olan gerekli ya da gereksiz ne kadar çok kurcanacak şey olduğu :lol:

Mehmet abi için kumandadaki en önemli özellik "USA Version" olması :lol::saygilar: