[Urun]: Yeni Proje: Goblin Speed

abi 540 wsr 12s e kadar değil mi ? ben 450 kv falan alırsın diyordum :)

Evet Deniz 12S motoru yazmışım , 14 S versiyonu 450 Kv olanı . Bakalım biraz daha araştırayım artılarını eksilerini ona göre karar verecem. Ama büyük ihtimal 12S setupda kalırım. 250 amper 5 sn , kaldıracak bir sistem kurabilirsem. YGE esc 230 amper 5 second with cooling plate diyor , üzerine birde fan eklersek 250 kaldırır gibime geliyor.

İlker Sönmez' Alıntı:
Evet Deniz 12S motoru yazmışım , 14 S versiyonu 450 Kv olanı . Bakalım biraz daha araştırayım artılarını eksilerini ona göre karar verecem. Ama büyük ihtimal 12S setupda kalırım. 250 amper 5 sn , kaldıracak bir sistem kurabilirsem. YGE esc 230 amper 5 second with cooling plate diyor , üzerine birde fan eklersek 250 kaldırır gibime geliyor.
diyorum bende mi hata var ben yeni goblinim için sipariş ettim çünkü 540 wsr :)
Bu arada abi 450 kv olanınıdan 160 amper esc goblin speed mks servo hepsini sipariş ettim ayın 15inde stoklarda :)

İlker Sönmez' Alıntı:
Bu nasıl bir seydir böyle :eek: :rolleyes: ???

İlker Sönmez' Alıntı:
İyiymiş Ilker Hocam :D Fakat ben yukarıdaki mesajda aslında 250A gibi büyük bir akım değerinin 5 sn gibi sürekli çekilmesini gerektiren sisteme olan hayranlığımı vurgulamaya çalışmıştım :laugh: :D

İlker Bey, böyle korkutucu bir alet için, malzeme listesinde sanki şunlar eksik gibime geldi :eek: :laugh: :

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Doğrusunu söylemek gerekirse modeli havaya kaldırdığımda aklıma ''roman pirozek '' geliyor ve tedirgin oluyorum. :eek:

İnsan baktıkça yeni şeyler öğreniyor. Motor seçimmizi değiştirdik. Malum scorpion motorlarda 12S ve 14S versiyonları farklı bu yüzden KDE direct 700XF 535 Kv motor kullanmaya karar verdim. Hem 12S hemde 14S ile çalışıyor. Teknik özellikleri 4530-540 scorpion ile birebir aynı. Sadece pinion değiştirerek 14S setupa geçilebilecek. Hemde 100 dolar kadar daha ucuz :)

12S sistemde 23T pinion ile 2400 headpeed %90 throttle ile (YGE Gov Store) 15 derece pitch
14S sistemde 21T pinion ile 2500 headsped %90 throttle ile (YGE Gov Store) 16 derece pitch

Yukarıda verilen kafaturu ve pitch değerleri Goblin speed manuelinde önerilen değerler.

Servoların mimimum 20 kg torklu olması önerildiği için sevoları tekrardan bir inceleyecem.

İlker Sönmez' Alıntı:
İnsan baktıkça yeni şeyler öğreniyor. Motor seçimmizi değiştirdik.
....
Servoların mimimum 20 kg torklu olması önerildiği için sevoları tekrardan bir inceleyecem.
Motoron KDE olması iyi olmuş İlker hocam :thumbup: Bu arada +15 / +16 nasıl açılardır ben hala anlayamadım :rolleyes: ???

Bakalım ilerleyen günlerde servo seçimimiz nasıl olacak, merakla bekliyoruz ;)

Tareqin normal competationda uçtuğuu açılar :)

Cyclic Servo için muhtemel seçim , X8'in yüksek tork versiyonu:
MKS X8 HBL860 Ultra Torque servo Airplane-Jet-Helicopter cyclic

Normal versiyonu daha pahalı ve daha düşük torklu anak daha hızlı.
Diğer seçenekler BK , RJX ailesi yada Align servolar. Ancak RjX ailesine karşı güven bunalımım var.

Kuyruk için daha uygun fiyatlı bişi düşünecem.

Order Confirmation

ilker sönmez,
Thanks for shopping with us today!
The following are the details of your order.

Order Number: xxxxxx
Date Ordered: Monday 15 December, 2014
Click here for a Detailed Invoice
Products
1 x Goblin 700 Speed Flybarless Electric Helicopter Yellow Kit (SAB-SG720)

İlker Sönmez' Alıntı:
...
1 x Goblin 700 Speed Flybarless Electric Helicopter Yellow Kit (SAB-SG720)
Hayırlı uğurlu olsun İlker Abi. :halay: :halay:

Artık duruş için paraşüt açana kadar speed'lenmeye devam. :lollol: :lol: