v977 İlk Kullanım - Yedekler + 6 Kanal Korkusu

v977 İlk Kullanım - Yedekler + 6 Kanal Korkusu

İlker Sönmez' Alıntı:
Şimdi arkadaşların model ve yedeklerine 400 dolar yatırım yaptıklarını okuduktan sonra blade önerisi gündeme geldi. Yoksa ucuz bir model değil. Heleki upgrade işine girince fiyat bayağı bir yükseliyor. Metal upgrade li bir blade 130X çimenlik alanda düşünce kırılmıyor , diyorlar. Bu modele gene birebir büyük abilerinin yaptığı herşeyi yapabiliyorsa , simülatör sonrası basamak olarak kullanılabilir diye düşünüyorum. Benim olaya bakış mantığım bu şekilde. Bu yoldan gidenlerin pilotajında belirgin ilerleme gözlemledim. Tabiki en ucuzu değil , ilk helikopter olacak bir model değil , zaten kullanım düzeyi olarak advanced group (ileri düzey) olarak geçiyor.
Blade 130X modeli, gerek benim gerekse Türker kardeşimin almamak için hala zor direndiğimiz bir model. Şu kuyruk ile ilgili mecburi upgrade kısımları en büyük çekincemiz. 2 yıldan fazla oldu ama sağolsun Blade firması hala bu modelin V2 çıkarmadı :-\ Çıkarsa muhtemelen ilk gün biz alacağız :laugh:

Diğer tarafdan 100 sınıf hakkındaki düşüncene şu yönden tam katılmıyorum İlker Hocam. Her ne kadar Blade 130X hiç kullanmamış olsakta, yaklaşık 6 aydır , Blade mCPx BL kullanıyoruz. Muhtemelen 130 daha büyük pallere sahip olduğu için, BL göre daha iyi uçuş karekteristiği veriyordur ama inan BL'de hiçte yamana atılacak bir model değil.

Evet başlarda yaklaşık bir 10 uçuş, bu da ne ya böyle diyor insan ama sonra alışınca gerçekten çok keyif veriyor. En büyük artısı ise hiç bir upgrade gerektirmemesi. Sağlamlık konusununda da çok ama çok başarılı. Bizim şu ana kadar gördüğümüz tek problemi, zaman içerisinde düşmelere bağlı olarak kuyruk motorun kabloların hasar görme ihtimali. Onun için de küçük bir upgrade var. Denedik ve çok şükür o problem de çözümlendi gibi.

Özetle gerek 130 gerek ise BL, kesinlikle başlangıç modeli değil. Ama aynen senin de tespit ettiğin gibi, pilotaj anlamında insanı gerçekten çok güzel geliştiren güze modeller. Fakat gel gelelim her ikisi de boyutlarına göre pahalı. Ama bence özellikle BL verilen her kuruşun hakkını veriyor.

Imkanı olanların kesinlike büyük modellerin yanında bunlardan en azından birine kesinlikle sahip olmaları gerektiğine düşünenlerdenim ;)
 
v977 İlk Kullanım - Yedekler + 6 Kanal Korkusu

v977 ye yedekleri dahil 400$ dolar masraf yaptım evet ama yedekleri abarttım neredeyse 2 tane v977 çıkacak kadar yedek aldım sayılır. 1 tanesi kesin zaten. 2 ye zorlanır. yoksa en çok neler gidiyorsa onlar alınabilir ve daha düşük maliyet olur. ben esc sine kartına motorlarına kadar aldım yedekleri. 130x için yorum yapamıycam aynı yedeklerle o kaça mal olur bakmak hesaplamak lazım.