V977 Invert problemi

Doğukan Ocak

RcFanatik
Web sitesi
www.facebook.com
İlgi Alanı
Heli
Herkese selam ,
Elimde bulunan V977 ilgili bir problemim var.
6 kanal mod'da heli , tam gazla bile çok yavaş yükseliyor. Invert modda ise ters nerdeyse havalanamıyor bile. Ayarları tam , link boyları olması gerektiği gibi. Stick orta konumda iken açılar eşit. Ana dişli tam oturmuş şekilde arada boşluk yok. Piller tam dolu şekilde. Aldığımdan beri bu şekilde biraz idare ettim ancak artık canımı sıkmaya başladı :-\
Sizin görüşleriniz nelerdir ? İstenilirse video ile de destekleyebilirim.. Gözümden kaçırdığım bir nokta mı var acaba? Servo kolları ile alakalı bir durum olabilir mi ?

V977 Invert problemi

Video ile desteklersen tam anlamıyla bizde sorunu görmüş oluruz. pal açılarında sorun yok dediniz, dişlide de boşluk yok, linkler eşit, aynı sorun bende de var idi. Sorunu en son Servo kollarını dengeleyerek ayarladım. Deneme yanılma yoli ile biraz uğraştım.
1) Heliye pil takıp kumanda ile eşleştirdim. Kumanda Hover Debugging tuşuna 3 defa basıp bütün Trim ayarlarını sıfırladım
Bunları yapınca servo kollarının biri aşağıda biri yukarıda olduğunu gördüm.
2) Servo kolarını çıkartıp hepsini ortalayarak taktım.
3) Linkleri eşit büyüklüğe getirip onları da taktım.
4) Sonra pallerin açılarının değiştiğini gördüm, Tabiki bunu da göz karari ile linklerinin 3 ünü birden 1 tur sıkarak veya 1 tur gevşeterek - ve + eşit olacak şekilde ayarladım.
5) sonra heliyle kumandayı eşleştirip hareketi verdiğimde heli +50 +60 aralarında sorunsuz bir şekilde havalandı ve hover de 4 5 saniye sağa sola kaçmadan durdu ve bunlar kumandadan hiç trim ayarı yapmadan heli kendi yaptı :D
6 ) Daha önce invert de yavaş yavaş yere süzülür iken şimdi gayet rahat bir şekilde havalanıyorum.
Not: Ben de acemi heliciyim bilgin olsun kendim deneme yolları ile çözdüm. Burada ustatlar da var onlarda yardımcı olabilir.

V977 Invert problemi

Servo kollarını çıkar ayarla diyorsun yani :)
Servo kolları yere paralel duracak o zaman hepsi doğrumu anlamışım ?

V977 Invert problemi

servo kollarını sökmeden önce şunu dene linkleri 1 er tur sık öyle invert dene bendede aynıydı şimdi invette baya tırmanıyor :) ama sıkmıştım gevşettimmi tam hatırlamıyorum egerki invertte hiç durmazsa 1 tur sıkıştımada bu sefer tam tersi 2 tur gevşetirsin
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

V977 Invert problemi

Sıktığım zamanda bu sefer normal uçuşta yükselmiyor , yarım tur da sıksam , tam turda sıksam bi tarafda azalma oluyor. Ya normal uçuşda ya invert uçuşda. Anlamadım gitti :)

V977 Invert problemi

Doğukan Ocak' Alıntı:
Sıktığım zamanda bu sefer normal uçuşta yükselmiyor , yarım tur da sıksam , tam turda sıksam bi tarafda azalma oluyor. Ya normal uçuşda ya invert uçuşda. Anlamadım gitti :)
Dogukan soylediklerinde haklisin. Muammer onerisi senin sorununa cozum degil, senin de fark ettigin gibi aynen bu sorunu yasarsin o sekil yaparsan.

Gelelim sorununa. Ilk mesajinda herseyi kontrol etmissin. Soylediklerine gore atlayigin bir husus yok ve isin ilginci tum kontrol bu sekilde olunca, bu tip bir sorun yasamamam gerekiyor zaten :rolleyes:

Her ne kadar teknik olarak bir mantikli aciklama bulamamis olsamda Musanin soyledigi sekilde servo kollarini 90 derece ayarlamaya calisir misin. Dedigim gibi kollarin idle-up acik ve gaz ortada iken tam 90 olmamasi bu soruna neden olmaz ama Musa ben bu sekilde cozdum diyor. Istersen bir dene. Hala olmazsa da bir video cek.

Bana kalsa sorun ana motor kaynakli derim. Bir sekilde yeni model olsa da ya ana motor ya da ana karttin motor yol verme kisminda bir sikinti var diye dusunuyorum. Elinde yedek motor ve ana kart olmadigina gore bence servo kolu olayini bir dene.

Bu arada kac tane pilin var. Tum pillerde ayni sorunumu yasiyorsun ??

Ya da sana zahmet hic bir sey yapmadan, soylediklerini kontrol ederken bir video cekersen belki atladigin bir noktayi yakalayabiliriz ;)

V977 Invert problemi

Modelin yükselmemesinin (ters yada düz) sadece iki sebebi olabilir : paller yeterince açılanmıyordur yada paller yeterince hızlı dönmüyordur.

V977 Invert problemi

Mehmet abi , yedek anakartım var , her ikisinde de aynı şekilde oluyor. Musa arkadaşımın dediği gibi ayarladım az önce ancak test uçuşunu yapamadım. Yarın deneme yaptıktan sonra gelişmeleri bildiririm. Eğer problem çözülmez ise video ile desteklerim. İlginiz için teşekkürler :saygilar:

EDIT : 3 tane yedek pilim var hepsinde aynı şekilde , dediğniiz gibi motorda olabilir yada benim gözden kaçırdığım bir nokta var...

V977 Invert problemi

İlker Sönmez' Alıntı:
Modelin yükselmemesinin (ters yada düz) sadece iki sebebi olabilir : paller yeterince açılanmıyordur yada paller yeterince hızlı dönmüyordur.

Dediğiniz doğru , ama hem ters hemde düz uçuş için ikisi aynı anda yükselmiyor. Linkleri ayarladığım zaman ya düz yükselip ters de yükselmiyor , yada ters de yükselip normal uçuşda nerdeyse yükselmek için can çekişiyor. :lollol:

V977 Invert problemi

Doğukan Ocak' Alıntı:
Dediğiniz doğru , ama hem ters hemde düz uçuş için ikisi aynı anda yükselmiyor. Linkleri ayarladığım zaman ya düz yükselip ters de yükselmiyor , yada ters de yükselip normal uçuşda nerdeyse yükselmek için can çekişiyor. :lollol:
Iste bu nedenle devir de sikinti var demektir ki o da ya ana motor ya da ana kart. Kartti degistirdim ama ayni diyorsun. Elindeki tum pillerle de durum ayni. Bu durumda tek kalan ana motor. %99 ana motor yeni olmasina ragmen yeterli deviri veremiyor ne yazik ki.... (kumandanin problemsiz oldugunu dusunuyoruz. Bildigim kadari ile V977 de gaz egirisi kumanda icine gomulu)

V977 Invert problemi

aynı durum bende de mevcuttu yaptıgım işlem servo kollarını söküp 90° ayarını yapıp sonrası linklerin hepsini aynı boyda ayarlayıp heli 4ch modundayken elimizle invert modunda tutup normal gaz vermek eğer heli ters elimize baskı yapana kadar linkleri sıkıştırmak ama fazla değil tam invertte heliyi elimize bastıracak kadar tabi bu aşamalarda düz cevirip link ayarlarıyla helinin düz şekilde uçmasınıda ayarlamamızda lazım . benim açı ayarlarım idleup ta gaz stick ortada paller birbiriyle düz değil invert pozisyonuna bir tık meyilli. bu şekilde hem düz hem invertte gayet iyi tırmanıyor . eger bunları yaptında yinede olmadı mekaniği iyice gözden geçir özellikle mainframe ve rotor bölümünde kırıklar inceden bakılmadan görülmüyor .

Ynt: V977 Invert problemi

Su heliyi yarin getir banada bi bakim :) tam detayli

Ynt: V977 Invert problemi

Ben aslinda sorunun kokten cozumunu buldum her zaman basimiza gelen bir sorun minicp nin servo kollari biraz daha uzun bu bize 90' ile sifirladigimihda -+ acilarda en az 1 2 derece farkettircek kiyruguda taktigimiz mini quadro pervanesi ile heli tadindan yenmiyor :) ki zaten bu haliylede tadindan yenmiyor :)

V977 Invert problemi

Tüm bu söylenen çözüm fikirlerine ek olarak ; belki ana dişlin gevşemiştir. Ana şaft döndükçe dişlinin yatağı gevşediğinden yeterince döndüremiyordur.

V977 Invert problemi

oguzhannn' Alıntı:
Tüm bu söylenen çözüm fikirlerine ek olarak ; belki ana dişlin gevşemiştir. Ana şaft döndükçe dişlinin yatağı gevşediğinden yeterince döndüremiyordur.
Kesinlikle çok mantıklı %p