[Video]: tarot zyx s ile turnigy x9 sorun cozuldu

Katılım
8 Ara 2014
Mesajlar
166
Tepkime puanı
0
Yaş
41
merhaba arkadaslar.fb unitemi fbl yapabilmek icin tarot rotor aldim.zyx s gyro icinde bir arkadas saolsun yardimci oldu.fakat kumandam ve alicim turnigy x9 fb sistemde sorunsuz calisiyor ve ucuyorum.tarot zyx s ve turnigy alici kablolarini internetten yaptigim arastirma sonucu bagladim self testi gecip pc ye baglaniyor.yalniz servo secimlerinden sonraki adimda (all digital 1520 yi seciyorum servolar savox ) kumandadan hic bir komutu veremiyorum.pc den baglatiyi kesip normal olarak butun baglantilari yapip kumandayi aciyorum pili takiyorum servolara elektirik geliyor fakat hic bir komutu verilmiyor.bu sistem beni cok yordu. saatlerce ugrasiyorum.normal alici uzerinden zyx olmadan baglanti yapinca helide hic bir problem yok ama zyx ile yuruyemedim.forumda bir kac arkadas onemli bilgiler vermisler dikkate aliorum ama isin icinden cikamadim.takildim.yardim eden olabilirmi.bu arada kumandadan bos trimler sifir yeni model olusturuyorum. buna gore alicida
1. aileron (zyxin 2ci kanal 3lu kablosu)
2 .elevator (zyxin kirmizi)
3.esc
4.ruder
5.ruderin gain (zyx siyah tek kablosu)
6.pitch (zyx in beyaz tekli kablosu)
zyx s icinde siralama
1.ch aileron servosu
2.ch pitch
3.kanal elevator
4.kanal ruder
burada yanlisim varmi acaba?
:(
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Bir tarot kullanıcısı olarak zevkle yardım etmiyorum. ;D
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Size bunca insan vakit ayırıp mesaj yazdı. ( )

Almazsınız fiyatı uygun gelmeyebilir ama size iki adet özel mesaj attım.En azından bir geri dönüş yapabilirdiniz.

Ben fiyat konusunda kimseyi kırmam üçüne beşinede bakmam.Arda şu olsun deseydiniz o olurdu zaten.

Üniteyi almışsınız hayırlı olsun umarım sorununuz çözülür.İyi forumlar.
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Büyük ayıp büyük kayıp !
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

msj lari gordum cvp beklediginizi dusunemedim.ikinci bir husus uniteyi izmirden bir arkadas karsiliksiz verdi.bu sorunu oda cozemedi.siz yardimci olmak istemeyebilirsiniz caniniz saolsun.bu sizin tercihiniz.ben modelcilik hakkinda bu site sayesinde tecrubeler edindim.buradaki ustalar sayesinde suan 6 kanal heliyi ucurabiliyorum.ama yazdiginiz olumsuz elestiriyle bana yardimci olacak kisileri de lutfen etkilemeyin.alis veris onemli degil unitedeki sorunda onemli degil .onemli olan kirici olmamak.uniteyi almadigim yada size cvp vermedigim icin bu elestiriyi hak ettigimi dusunmuyorum. sizde cvp vermek yada yazmamakta ozgursunuz buna siz ayip ve kayip olarak degerlediriyorsaniz benim sozumun bittigi yerdir.neyse ozelden yazi yazarak kaybettiginiz 30 snye icin hakkinizi helal edin. :agreed:
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

sayin admin konu kilitlenebilir tesekkurler.
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Recep Şurgun' Alıntı:
Büyük ayıp büyük kayıp !

Bize yakışmaz kardeşim. Ben şakasına takıldım sadece. Ciddi algılanmasın.

Her neyse konuyu dağıtmayalım.Okuduğum ve anladığım kadarıyla yazayım ,

-Monitörden kumanda hareketlerinin sorunsuz şekilde üniteye aktarıldığını kontrol edin.Bunuda ilk aşamada subtrim ve endpointleri ayarladığımız monitörden görebilirsiniz. Bu size kablo bağlantılarında bir sorun olup olmadığı hakkında fikir verir zaten. Örneğin kumandadan elevatör verdiğinizde elevatör komutunu görmelisiniz. Aynı şekilde rudder, aileron , pitch kanalları içinde kontrol edin.

- Onun dışında servoların seçimi doğru demişsiniz zaten. Servolarınızında seçimi doğruysa sorunsuz çalışması lazım.
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Arda Erkan' Alıntı:
Bize yakışmaz kardeşim. Ben şakasına takıldım sadece. Ciddi algılanmasın.
Tabiki kardeşim ama bu forum bilgi paylaşmaktan öte bir aile olmaktır bir abi kardeş bir dost meclisi kurmaktır bence bu değerler saygi ve sevgi çerçevesinde olmalı neyse konuyu dagitmayalim tekrardan hayirli olsun rifat bey umarım sorununuz çözülür bence bir video çekerek sorunu belirtirseniz size daha iyi yardımcı olunur

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Rıfat' ın ilanını diğer forumda görüp üniteyi yolladım. Mini titandan kalan son hatıraydı benim için :)

Ünite ve mini titan ile 2-3 pazar buluşmalarda uçtum. Sonra zaten heliyi Arda ya yolladım.

Sorun ilginç biraz. Kumanda trim kısımlarını sorunsuz geçiyormuş Rıfat ama servoların hepsini 1520 digital seçtikten sonra servolara komut gitmiyormuş.

Tarotun tek sıkıntısı bilgisayar bağlantısı benim için. O 3 ışık yeşil yandımı ünite ayarının %50 si bitmiştir benim için :)

Rıfat servo seçim ekranında üstten 3. ü seçeneği seçtin değilmi? Veya programda swash type kısmında uçak veya quad seçili değil. Veya servo kabloları doğru takılımı? Aklıma gelenler bunlar.

Eğer üniteden şüphen olursa geri yollayabilirsin bu arada :)
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Tamer abi ben biraz tarot kullandım. Çok güzel ünite ikondan pek aşağı kalır yanı yok kurulumu basit.

Dediğin gibi pc 'ye bağlamak biraz sıkıntı. Ünite üzerinde bind olmamış bir alıcı veya satallite varsa ünite üç ışıkla beraber açılıyordu hatırladığım kadarıyla haliyle ünite herhangi iletişim kuramadığı için kendini kurmuyor.Ve sanıyorum bu durumda pc ile bağlantıda kuramıyor.

Üniteyi ilk defa bağlıyorsak set tuşuna basıp ışığı tek haneye çevirip öyle connect dediğim zaman ben hiç sorunsuz bağlanıyordu. Daha sonra ilk menüden alıcı ile bağlantı seçeneğini seçip ünitedeki elektiriği kesip. Alıcıya bind soketini takıp bind edip üniteyi açıyordum.

Servolara elektrik gitmiyorsa. +- bağlantısı ters olabilir veya düzgün bind olmamışda olabilir. Ben ünitede herhangi bir sorun olabileceğini pek düşünmüyorum.
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

Hiç ünite kullanmadım :( , ama ünite kurulumunda ilk adım , önce kumandadan yeni bir kanal ve o kanalın swash tipi seçimi önemli diye biliyorum.Söz konusu Turnigy 9x ise , heli 1 seçili olmalı , heli3-1 değil...Malesef , bilgim dahilinde yardımım bu kadar oldu Rıfat bey...
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

rifat dirikolu' Alıntı:
sayin admin konu kilitlenebilir tesekkurler.

Rıfat hocam bence alınganlık yapmayın sorununuz çözülsün. İlk mesajımda farkındaysanız sonunda gülen yüz var ve daha sonrasında size olan kırgınlığımı dile getirdim.

Forumumuzda ; yardımlaşmayı, teşekkür etmeyi , cevap vermeyi özgürlük seçimi olarak hiç görmedim ben bu zamana kadar..Herkes abi, kardeş , arkadaş.Bu forumu farklı kılan ve bugünlere getirende budur zaten.

Ayrıca herhangi bir hakkım olduğunu düşünmüyorum ama yinede helal olsun.Ben size ilk özel mesajımda farkındaysanız fiyat dahil bir şey söylemedim. Dediğim gibi durumunuz uygun değilse sizden geri dönüş almam durumunda ben her türlü seçeneği size sunardım zaten. :)

Konuya dönersek foto ve video çekerseniz konuyla ilgili daha açıklayıcı çözümler sunabiliriz. :saygilar: :RCKolik:
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

rifat dirikolu' Alıntı:
sayin admin konu kilitlenebilir tesekkurler.
Konunun kilitlenmesini gerektirecek bir durum yok bence Rifat bey. Biraz iletişim kopukluğu olmuş görebildiğim kadarıyla, o da sevgi saygı çerçevesinde hallolmuş zaten. :bravo:

Biz buradaki arkadaşlarımızın birçoğuna kefiliz, forumu büyük bir aile olarak görüyoruz ve birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Umarım sizin sorununuz da en kısa zamanda çözülür ve keyifle uçuşlara başlarsınız. :RCKolik:
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

cok tesekkur ederim turker bey.bende kendimi bu aileden biri olarak goruyorum.kusurumuz varsa affola.
 
tarot zyx s ile turnigy x9 sorun

peki arda bey eve gidince fotograf yada video eklerim.tesekkurler.