www.bilimselyuzme.com

[Video]: Uçak otorasyon ilginç :)

Buda farklı kullanım amaçlı servo mükemmel çözüm

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hep merak etmisimdir tek kanat nasıl iniş yapılır diye, sayende gormuş olduk Muharrem :)

Ikinci uygulama da oldukça enteresan olmuş, meger bizim servoler ne marifetliymis :)

Servoyu sürekli modellerde görünce alışkanlık yapıyor abi :lollol: :lollol:

Bir ara bende arabaların curuse kontrol sisteminin servo ile çalıştığına inanıyordum :D :D :D

Yıllar sonra öğrendimki arabanın cpu su otomatik gaz veriyormuş :thumbup: :thumbup:

Muharrem ÖNELGE' Alıntı:
Bir ara bende arabaların curuse kontrol sisteminin servo ile çalıştığına inanıyordum :D :D :D

Yıllar sonra öğrendimki arabanın cpu su otomatik gaz veriyormuş :thumbup: :thumbup:
Bu süperdi işte :lollol: :laugh:

Benimde katanada buna benzer birşey geldi başıma komple rudder dikmesi kökünden koptu :) ama sağ sağlim indirdim :D yalnız model nasıl oynuyor sağ sola balina gibi anlatamam :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Mesut AKIN' Alıntı:
Benimde katanada buna benzer birşey geldi başıma komple rudder dikmesi kökünden koptu :) ama sağ sağlim indirdim :D yalnız model nasıl oynuyor sağ sola balina gibi anlatamam :D

Maşallah abi :) ben olsam 10.000 parçaya bölerdim :)

Bide sanki dip epox dan kopmuş gibi :)

Dur dur :laugh: :laugh: bide çelik halat gördüm onudamı kopardı, bune yaa abi :) helal olsun :D

Paylaşımlar için teşekkürler Muharrem. :thumbup: Gerçekten çok üst düzey bir pilotaj dediğin gibi. :eek:

Muharrem ÖNELGE' Alıntı:
Dur dur :laugh: :laugh: bide çelik halat gördüm onudamı kopardı, bune yaa abi :) helal olsun :D
Sen söyleyince hatırladım bende. Evet ustad o kısmı fazla hareket ediyor diye halat benzeri bir şey ile desteklemişti.

Mesut ustad Problemin ne olduğunu zaten tespit etmiştir, birazdan paylaşır. Ama tek Parca indirmesi takdire sayan :thumbup:

Muharrem evet dipten koptu ve bisiklet fren teli ile desteklenmişti :D desteklememin sebebi elevatör ve rudder motorun titreşimi yüzünden çok fazla titreşim alması ve titremesiydi, bu uygulamadan sonra titreşim kesilmişti ama :D ilk test uçuşunda canopy camını vidayla sabitlememiştim aceleyle ve kenarlarından bant ile tutturmuştum :D

ilk test uçuşunda Knife edge denilen kılıç hareketini yaparken birden cam yerinden çıkıp rüddera çarptı ve dibinden kopardı :D kopan parçalardan biri telle bağlı olduğu için havada sallana sallana uçağın peşinden geldi :D

Muharrem Rudder için yaptığım çalışma burda :

mehmet abi teşekkür ederim :D valla bu pilot gibi baya can çekiştim :D

Mesut AKIN' Alıntı:
Muharrem Rudder için yaptığım çalışma burda :

mehmet abi teşekkür ederim :D valla bu pilot gibi baya can çekiştim :D

helal olsun abi iyi indirmişsin modeli , halat olmazsa ne olurdu düşünemiyorum :)

İnşallah bu teknoloji iyice ilerler de ihtiyacı olanalara uygulamak kolaylaşır.