Ferhat bey bu meret sisede durdugu gibi durmuyorFERHAT GÜLPAK' Alıntı:Varolan pille uçuş süresi ve sürekliliğinin Pil konusunu ben iyice araştırayım.Uygun bir pil bulduğumda sizlerle paylaşırım.Teşekkür ederim.
Ben aslinda onu fpv icin soylememistim. Zira fpv olayi ayri bir boyut ve butce gerektiriyor.FERHAT GÜLPAK' Alıntı:Benide siz gaza getirdiniz hocam.Bu modelle fpv yapılabileceği hiç aklıma gelmezdi.fpv için ben daha tecrübeli sayılmam ama ileriki zamanlarda yaparım inşallah..Pil için dün biraz araştırma yaptım ama birşey bulamadım.Sizin önerileriniz nedir?
Nesimi beye sormuşsunuz ama ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım.Fatih Birkan' Alıntı:Nesimi bey servoları aşağıdaki gibi arkaya almak istiyorum. Ancak nasıl yapılır hiç fikrim yok :-\
Servolar yapışkanla yapıştırılmış. Onları oradan kesmek gerekiyor sanırım. Daha sonra arkada uygun yer ayarlayıp epoxy ile mi yapıştıracağız ?
Servolara bağlı demirleri kesip kısaltarak o şekilde mi tekrar takıyoruz ?
Bir de ne alet edevat lazım bu iş için ? Sanırım güzel bir maket bıçağı şart. Kanatlar için somun da bakacağım dışarı çıkıp. Maket bıçağı falan da alırım.
Köpüğü delmek, kablo ve sair edevat gömmek için de lehim makinesi mi kullanıyorsunuz ?
Teşekkürler.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Fatih Birkan' Alıntı:Nesimi bey servoları aşağıdaki gibi arkaya almak istiyorum. Ancak nasıl yapılır hiç fikrim yok :-\
Servolar yapışkanla yapıştırılmış. Onları oradan kesmek gerekiyor sanırım. Daha sonra arkada uygun yer ayarlayıp epoxy ile mi yapıştıracağız ?
Servolara bağlı demirleri kesip kısaltarak o şekilde mi tekrar takıyoruz ?
Bir de ne alet edevat lazım bu iş için ? Sanırım güzel bir maket bıçağı şart. Kanatlar için somun da bakacağım dışarı çıkıp. Maket bıçağı falan da alırım.
Köpüğü delmek, kablo ve sair edevat gömmek için de lehim makinesi mi kullanıyorsunuz ?
Teşekkürler.
Vay video geliyor demek kiirfan buzdağlı' Alıntı:Bu haftasonu modelin fpv maidenini iki pile yaptim ama fpv sistemindeki parazit rahatsiz ettigi icin ucuslar gozluk takilmadan yapildi. Hatta iki tane kartalada denk geldim ve filtre kullanmadigima cok pisman oldum. Videolari en kisa surede yukleyecegim....
irfan buzdağlı' Alıntı:Upgrade ettigimiz motordan inanilmaz memnun kaldim adeta bu model icin bicilmis kaftan. Oyleki 5.5x2.5 lik pervane ile tam dik kalkis yapabiliyoryanliz motor ve pervanin govdeye uyguladigi donme momentumu nedeniyle motor calistigi ve kapali oldugu anlarda model farkli tepkiler veriyor. Ornegin motor calisirken model tam stabil ucus gosterecek sekilde trimlerini ayarlarsam motoru susturdugumda model bir tarafa yatiyor. Bu durumu throttle-aileron mixi ile duzeltebilecegimi dusunuyorum. Acaba sizde boyle bir durum varmi.
Motoru acili yerlestirmeyide dusundum ama onunda ince ince ayarlanmasi zor olacak. Cunku throttlei ilk actigim anda bu tork etkisi daha fazla iken yarim saniye sonra gibi biraz daha azaliyor. Aciyi guzel ayarlamak icin farkli kalinliklarda rondelalarla denemek lazim. Ama dediginiz gibi en mantiklisi bu gibi gorunuyor. Gerekirse throttlein sadece baslangic kismini hafif bir mix duzeltecektir. Tabi boyle belli bir kisima mix yapilabiliyormu bilmiyorum. Kumanda ve modeller yanimda olmadigi icin bakamiyorumNesimi Sakmak' Alıntı:![]()
![]()
Modeli düzgün bir şekilde bir uçurabilsem göreceğim de daha adam akıllı uçuramadık ki.
![]()
Aslına bakarsan daha önceki uçuşlarda böyle bir şey hissetmedim. Belki 5x5 pervane kullandığım içindir. Bilemiyorum. Hafta sonu çoook güzel bir hava vardı Manisa'da ama benim ufaklıkta biraz huzursuzluk vardı. Onu bırakıp gidemedim. Diğer taraftan Ali arkadaşımında taşınmaya yardım telaşları vardı. Piste yalnız gitmeyi de istemedim doğrusu. Havalar düzene girmeye başlıyor. Uçuşlar yavaş yavaş artar burada.
Mixle böyle bir olayı halletmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Doğrusu torku yok etmek için motor açısı ile oynamaktır. Yanlışım yoksa sen gaz verdiğinde model sola dönüyor olmalı. Eğer böyle ise motoru modelin arkasından baktığında hafiften sola açı verdirmen lazım. Küçük bir rondela bu işi çözer...