Vxx Kuyruk Sorunu

esdaesda

Yeni Uye
Katılım
7 Eyl 2015
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Yaş
31
İyi akşamlar arkadaşlar sorunum şu v912 yi hover'da tutmaya çalışırken kuyruk hep kendi kendine sağa dönme eğiliminde gaz stickten müdahale etmezsem pilotajı kaybediyorum bu bir sorun mu yoksa olası bir şey mi bir kaç düşüş yaşadım ama kırım filan olmadı.

Dipnot: Trim versemde yine çok az dönmeye devam ediyo
2.Dipnot : 4 kanal biliyorum bu siteyi görmeden önce aldım. Sonraki isteğim 450 veya 500 trex'tir.
 
Muhtemelen kuyruk motoru ömrünün sonuna gelmiştir. Değiştirmen gerekebilir. Kuyruk motoru aşırı ısınıyor mu kontrol et.
4 kanallılarla ilgili konu açılmazsa daha iyi olur. Başka bir konunun altında sorman daha uygun olabilirdi.
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Peki kontrol ediyorum. Bu arada 4 kanallı heliler forumda yasak mı ismi değişmişte konunun ?
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Yasaktan ziyade pek tavsiye etmiyoruz. Googleden arayanların da buraya yönlendirilmemesi için isim değiştirilmiş olabilir.
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Hayır yani herkes 6 kanal kullanacak diye birşey yok ben niye vereyim 129 dolar ufacık 6 kanala gider trex 500 alırım bide simülasyon çalışır keyfime bakarım herşey paraysa para da sıkıntı yok.Ama 6 kanal ile hover kanopi bana bakarken hover benim için denge alan turu önemli 3d yapmak benim işim değil.
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Gökhan şakar' Alıntı:
Hayır yani herkes 6 kanal kullanacak diye birşey yok ben niye vereyim 129 dolar ufacık 6 kanala gider trex 500 alırım bide simülasyon çalışır keyfime bakarım herşey paraysa para da sıkıntı yok.Ama 6 kanal ile hover kanopi bana bakarken hover benim için denge alan turu önemli 3d yapmak benim işim değil.

Gökhan , ilk başlarda bizlerde senin gibi düşünüyorduk , ama gel gör ki bir süre sonra pilotaj ilerleme kaydetmek isteyince , 4 kanal yeterli gelmiyor ve malesef oyuncak sınıfında kalıyor.Pilotaja da hiç katkısı yok , sen 3D yapmak istemeyebilirsin , ben de istemiyorum ama 6 kanal bu işin olması gerekeni.Dikkat edersen forumda aktif olan üyelerimiz , artık 6 kanallı uçuran , çoğu ciddi ekipmanlı arkadaşlar.Biz yapmasak da 3D yapan mükemmel arkadaşlarımız var.
Sen galiba bilmiyorsun , bu 4 kanal konuları koskoca bir forumu yedi bitirdi...Bu forum o forumdan uzaklaşan , bu işi yine amatörce , ama gerçek hobi boyutunda yapmak isteyenlerin forumu oldu.Yani ikide birde 4 kanallı oyuncak sorusu soranlardan tabiri caizse bıktı usandı millet , ve alternatif olarak bu forumda hep beraber bir çatı altında toplandık.Sen olayı kendi özeline algılama lütfen , 4 kanal uçur , 3 kanal uçur , zevk de alıyorsan kim karışır , ama iş forum ortamına yansıdığı zaman , kıyamet o zaman kopuyor , eline 3 veya 4 kanal almış her arkadaş , yıllarını bu hobiye vermiş insanları ve konularını hiçe sayarak , müthiş bir konu kirliliği yaratıyorlar , ve burada yapılan bazı güzel şeylerin de güme gitme riski meydana geliyor. Hassasiyetimiz budur ve bu duruma da müsade etmemiz mümkün değil. Anlayış göstereceğine gönülden inanıyor, sana da en kısa zamanda 6 kanala geçmeni ve gerçek uçuş keyfinin nasıl olduğunu tatmanı temenni ediyorum..... :saygilar:
 
Vxx Kuyruk Sorunu

500 trex toplamak istiyorum ama hiç bir kaynak göremedim o kadar aramama rağmen nasıl toplayacağım, ayarlar nedir ne değildir :(
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Şu an telden yazdığımdan zor olacak link vermek ama sitede yeni başlayanlar bölümü var. Oraya bakabilirsin. Heli ayar için bir çok konu var. Hatta trex 700 toplama videosu bile var. Fikir verebilir
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Gökhan , 450 sınıf , 500 sınıf , 700 sınıf , aralarında uçuş fizik kuralları , ekipman ve donanım ayarları açısından hemen hemen hiç bir fark yok , sadece boyut ve maliyet farkı var.Mehmet Küçüksarı kardeşimiz ve Türker Akgün kardeşimizin , günlerce , bıkmadan usanmadan videoya çektikleri , temel 450 heli nasıl toplanır ve ayarlanır diye , yeni başlayanlar bölümünde birbirini takip eden onlarca konu indeksimiz var.Konuları sırası ile takip ederek oku , videoları izle , anlamadığın yerde bir daha izle , o kadar ayrıntılı ve açıklayıcı anlatılıyor ki , daha ömründe helikopter modeli görmemiş birisi bile , bu konuları okuyarak ve takip ederek rahatlıkla kendi helikopterini toplayıp ayarlayabilir.Al sana kaynak , bu forumdan daha detaylı ve düzenli kaynak , Türkçe olarak kesinlikle bulamazsın zaten.
500'ün mantık olarak 450'den hiçbir farkı yok , aksine biraz daha büyük olduğu için daha stabil ve uçurması 450'ye göre biraz daha rahat bir sınıftır.Büyüdükçe kolaylaşırlar , ama bir o kadar da ölümcül tehlike riskleri artar.Bu hobiyi yapmak istiyorsan , ekonomik durum olarak da eh , idare ederim diyorsan , bekleme , hemen simülatörünü kur , güvenlik konularımızı da lütfen dikkatle oku , ister mikro sınıfla , ister 500 ile pilotaj eğitimine başla ...Tavsiyem mikrodur , çünkü ben mikro sayesinde kırımsız ve masrafsız alan turları atıyorum şimdi , mikro olmasa en az 5 kırımım olurdu...Belki hobiyi bile bırakmıştım...Tercih ve uygulama sana kalmış.... :saygilar:
 
Vxx Kuyruk Sorunu

Herkese teşekkür ederim hemen yeni başlayanlar bölümünü hatim edicem :)

4 kanal helim iyice kafayı yedi yerde kendi etrafında gaz verdikçe çok hızlı dönüyor.