Yanlış ellerdeki Mustang

Ama anlatılana göre bizim bazı kafası çalışan subay takımı, yahu ne olur ne olmaz diyerek Fw-190 ları bir güzel yağla kaplayıp brandalara sarıp gömüyorlar, ki ilerde bir durum olursa çıkartılıp temizlendikten sonra kullanılabilsinler diye, Amerikalılara da "yokettik" diyorlar.

Dediğiniz gibi "kafası çalışan" subaylarımız... Yani "gerçek" askerlerimiz...Bkz 15 Temmuz: Bütün kritik mevkileri düşmana teslim edildiği halde ordusunu, milletini yeniden geri alan askerlerimiz:saygilar: Onlar her zaman "siyasetçilerimizden" bir -hatta birkaç- adım önde, öngörülü insanlar ve bu sebeple dediğiniz senaryo akla daha yatkın görünüyor bana... Ve aynen katılıyorum "ne güzel olurdu", teknoloji tarihi açısından, siyaset tarihi açısından ve daha birçok konuda müzelik bir kazanım olurdu...
Metal dedektörü fiyatları ne durumda bu aralar, bilen var mı?:lol::lol::lol:
Bizim makine fakültesinin laboratuvar binasının girişinde bu şekilde atıl duruyorlar. Muhtemelen ne olduğunu bilen eden yok. Bu arada bu resmi çektiğim bölümden kimse geçmez, kimse buralara girmez, in cin top oynar buralarda. Ben de dış pencereden bir pervane silüeti görüp kimseye görünmeden içeri dalıp çekmiştim. Kim bilir üst katlarda , sağda solda daha neler vardır. Keşke gizli gizli sağı solu keşfetseymişim.
Hocam neredeyse "Coşkun Aral" düzeyinde bir belgelendirme yapmışsınız:) tebrik ediyorum :saygilar:
 
Belgesel tadında bir anlatım olmuş, teşekkür ederim. ? Bana 90'lı yılların başlarında televizyonda "Dünyanın üzerindeki kanatlar" adında bir belgesel vardı, onu hatırlattı. O zamanlar havacılığın gelişimini ve yaşanan ilginç olayları anlatıyordu, hatta video kasete çekmeye çalışmıştım. Sonradan toprağa gömmüştüm, :lollol: hala duruyor olması lazım.
 
Metal dedektörü fiyatları ne durumda bu aralar, bilen var mı?:lol::lol::lol:

İş metal dedektörü ile bitseydi keşke :) Askeri bölge, malum... Ama iyi ki de öyle, yoksa bugüne kadar jilet veya içecek tenekesi olmuşlardı, tabi bu hikaye gerçekse, yoksa zaten çoktan jilet olmuşlar demektir :(

Sonradan toprağa gömmüştüm, :lollol: hala duruyor olması lazım.

İyice sarıp sarmaladıysanız birşey olmamıştır :thumbup:
 
  • Şaşırdım
Tepkiler: Mehmet Kucuksari