Yeni başlayan birisi olarak 600 - 700'lük bir heli almak hata mıdır?

uurdmc

Yeni Uye
Katılım
11 Şub 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Yaş
36
Selamlar,

Aktif bisiklet kullanan ve gitarla uğraşan birisiyim. Bunlar da evde çok yer kaplayan hobiler :) Başladığım bir şeyden kolay kolay vazgeçmem. Kısacası herkes yeni başlayanlar için 450 veya 500 boyutunda bir helikopter öneriyor. Gördüğüm kadarıyla bu işin ikinci eli de biraz zayıf. Yani 450'lik bir heli alıp 2-3 sene sonra ya da her ne kadar zamansa o kadar sonra onu satıp 700 lük bir heli almak karın ağrısı olacaktır. Evimde de bir taneden fazlasına yer bulabileceğimi sanmıyorum.

V922'den sonra, bu kriterleri düşününce kaliteli bir kumanda ve düzgün bir 700 ya da daha büyük bir heli toplamam sizce hata mı olur? Öyle yüksek gelirli birisi değilim ama oldu mu iyi olsun istiyorum. Tabi kırımlarda maliyet baya bir artacak :)

Yorumlarınıza göre planlarımı yapacağım.

Teşekkürler
 
Yeni başlayan birisi olarak 600-700'lük bir heli almak hata mıdır?

Büyük heliler daha stabil uçarlar ama kırım masrafları da yüksek olur.

Misal 450 palini 30 tl ye alabilecekken 700 lük bir helinin palin 170-200 tl den aşağı zor bulacağınızı hesap etmekte fayda var.

Bence 450 değilde 500 veya 550 ile başlamak daha mantıklı.Aradaki sayı farkı sizi yanıltmasın 450 ile 500 arasında yan yana koyunca neredeyse yarı yarıya büyüklük farkı vardır.

Bir de pilli bir model düşünürseniz 500 lük helinin piline 100 tl verecekken 700 için 500 tl(minimum) vereceksiniz.Bence fiyat oranlarını da düşünerek karar vermek daha sağlıklı olacaktır.
 
Yeni başlayan birisi olarak 600-700'lük bir heli almak hata mıdır?

Ben hayatında v911 den başka bişi uçurmamış adama trex 550 dfc verdim şimdi invert yapıyor toplam uçuşu 15 falan :) tamamen sizin yeteneğinize bağlı.
 
Yeni başlayan birisi olarak 600-700'lük bir heli almak hata mıdır?

Yekten 700'lük uçurmak mı görsen korkabilirsin :) ben biri 700lük uçurdu mu arabanın arkasına kaçıyorum. Bence en mantıklısı 911 veya 922 den sonra 500 size.
 
Yeni başlayan birisi olarak 600-700'lük bir heli almak hata mıdır?

Öncelikle şunu bir düzeltelim. Genelde aldığımız heliler, modeller bu hobide demirbaş olarak geçmezler. Demirbaş olan şeyler şarj cihazı ve kumandadır.

Peki modellere neden demirbaş diyemeyiz. Zira ne yazık ki bugün vardırlar, yarın olmayabilirler. Bu ne demek derseniz, havalanan bir modelin yere sağlam inme şansı %50 dir :laugh:

Şimdi bunları okuyan bir insan nasıl modelciliğe başlar diyenleri duyar gibiyim :D

Tabii ki bu söylediklerimin büyük bir kısmı şaka :laugh: Ama gerçeklik payı da yok değil ;) Peki neden yazdınız derseniz, Uğur Beyin ilerisi için yaptığı 2.el piyasası ile ilgili tespitine istinaden.

Gelelim sorunuza: Deniz'in de dediği gibi şayet cesaret ve yetenek var ise 700 ile de başlanabilir ki forumumuzda 2 örneği var. Ama Celalettin abimizin de söylediklerini ihmal etmemek lazım. 700 en küçük kırımı bile ciddi maliyetler. Bunda model büyüdükçe ağırlığa bağlı hasar miktarı da ne yazık ki artıyor.

Bu nedenle olası bir aksi duruma göre ekonomik durumu da dikkate almakta büyük fayda var. Ya da hiç riske girmeyip, klasik bir başlangıçta bir seçenek ;)
 
Yeni başlayan birisi olarak 600-700'lük bir heli almak hata mıdır?

Arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum. :saygilar:
Modelcilikte almışken en iyisini alayım mantığı birtek kumanda için geçerli olabilir bence. Yeni başlarken doğru model ilk etapta ekonomik olarak hobinin devamlılığını zorlanmadan sağlayabileceğiniz modeldir bence.
Eğer bu benim için 700 sınıfı bir helidir diyorsanız neden olmasın ama ben olsam önce daha az yoracak bir modelden başlamayı tercih ederdim.
 
Yeni başlayan birisi olarak 600 - 700'lük bir heli almak hata mıdır?

İlginiz için çok teşekkürler :)

Ben yedek parçaların fiyatına bakmamıştım tabi :lollol: Bir de elektronik eşyalar konusunda bahtsız bir adam olduğumu hesaba katarsak alzrc fast 450 tarzı bir şey ile başlasam fena olmayacak. En azından düşüp kırıldığında ya da havada infilak ettiğinde gülerek amaaan yenisini sipariş vereyim diyebilirim :) Ya da pillerinden 4-5 tane alıp uçurmaya gittiğimde pil değişerek yarım saat 45 dakika rahatlıkla uçabilirim. Yardımınız için teşekkür ederim günlerdir kafamı kurcalayan konuydu :)

Ben en başta kumandada karar vermeye çalışayım en iyisi
 
Yeni başlayan birisi olarak 600 - 700'lük bir heli almak hata mıdır?

uğur ekbiç' Alıntı:
................ Yardımınız için teşekkür ederim günlerdir kafamı kurcalayan konuydu :)

Ben en başta kumandada karar vermeye çalışayım en iyisi
Rica ederiz :) Bu arada kumanda seçiminde şimdiden kolay gelsin :D Bu da en az model seçimi kadar zor bir karar ;)