www.bilimselyuzme.com

Hobide Yeniyim Motor ve ESC Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

oguz felek

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
İyi günler bir rc uçak yapmak istiyorum fakat motor ve esc konusunda kafama takılanlar var izlediğim videoda bu motor ve amazon.com/gp/product/B0754H7XZZ/ref=ox_sc_act_title_5?smid=A131ZFHTWXI7YE&psc=1 bu esc kullanılıyor motoru 64mm yaparsam yinede aynı esc kullanabilir miyim ve diğer soru 2 motorlu modelllerde bu esc yi kullanabilir miyim ve esc lerdeki 40a 30a vb nedir neye göre seçilir pervaneli uçaklarda neden genelde 30 kullanıp yukarıda linkini bıraktığım tarzda motorlarda 40 a kullanılıyor? Batarya konusunda aldığım motora ve esc ye göre batarya değişiyor mu benim aklımda 4s iyisinden birtane alıp farklı projelerde kullanmak var bu yöntem işe yarar mı?
şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Günaydın. Yine ben cevaplamaya çalışayım elimden geldiğince.

Şimdi bir motorda kullanılan esc başka bir motorda da tabi kullanılabilir. Fakat burada 2 motorun birbirine baya yakın değerlerde olması gerekir. Yada daha yüksek amperli bir esc alırsan daha düşük motorlarda da kullanman mümkün olabilir. Ama sürekli ek ağırlık olarak karşına çıkar. Çok da tavsiye ettiğim bir şey değil.

Hobiye yeni başlamış birisin. Aklında bir sürü soru olabilir ve burada da aklındaki bir çok soru soruldu ve cevaplandı. Aynı zamanda detaylıca sınıflandırılarak erişim kolay hale getirildi. Sana düşen ise forumda bol bol okumalar yapmak. Araştırmalar yapmak. Şuradan başlayabilirsin. Artık temel şeyleri öğrendiğinde özel ihtiyaçların için olan soruları daha sağlıklı bir şekilde sorabilir ve verilen cevapları anlayabilecek kapasiteye erişmiş olursun.

İyi günler bir rc uçak yapmak istiyorum fakat motor ve esc konusunda kafama takılanlar var izlediğim videoda bu motor ve amazon.com/gp/product/B0754H7XZZ/ref=ox_sc_act_title_5?smid=A131ZFHTWXI7YE&psc=1 bu esc kullanılıyor motoru 64mm yaparsam yinede aynı esc kullanabilir miyim ve diğer soru 2 motorlu modelllerde bu esc yi kullanabilir miyim ve esc lerdeki 40a 30a vb nedir neye göre seçilir pervaneli uçaklarda neden genelde 30 kullanıp yukarıda linkini bıraktığım tarzda motorlarda 40 a kullanılıyor? Batarya konusunda aldığım motora ve esc ye göre batarya değişiyor mu benim aklımda 4s iyisinden birtane alıp farklı projelerde kullanmak var bu yöntem işe yarar mı?
şimdiden teşekkürler
64 mm edf büyük ihtimalle 40 amperden fazla çekeceği için bu esc yi kullanamazsın fakat attığın linkteki edf i tam akım sınırında olduğu için ısınsa da çalıştırır. İki motorlu projelerde ise iki motorun Toplamı 40 A’i geçmiyorsa kullanabilirsin. Yani birisi 20 amper diğeri de 20 amper maksimum olacak şekilde çalışıyorsa kullanabilirsin. Ali Haydar abinin dediği gibi forumda zibilyon tane başlık var. Birinde illaki bu soru sorulmuştur, sorundaki anahtar kelimeleri arama kısmına yazarsan cevabını bulacağına eminim.