2. El Model Helikopter alırken lütfen deneyimli arkadaşlardan bilgi alın

SafakB

Çalışkan Uye
Katılım
23 Şub 2014
Mesajlar
416
Tepkime puanı
252
Yaş
33
Arkadaslar oncelikle merhaba.

Ben yeni heli kullanıcılarındanım tam ayar bilmiyorum sadece ucuruyorum. Kısacası ilk helikopterimi Aydın dan MUSTAFA ONGUVEN adlı arkadastan aldım.

Beni yaktı siz yanmayın, colugunun cocugunun ustune yemin etti, allem etti kallem etti bana 500 u sattı. Guvenerek aldım yazdıgı rakamdan fazlasını harcadım :-\ Helikoptere kumanda aldım, onu aldım pıl aldım derken denedik ucuramadık.

Sonra THK ankara Cengiz okkalı arkadasıma goturdum. Allah razı olsun benimle olacagından fazla ilgilendi. "Heli çöp model dedi yapmaya calısıyım ama bu kadar da olmaz" dedi. Ayarlarını yaptı 1 hafta ugrastırdı. 3G unıtesi sıkıntılı, servolar aklınıza gelen hersey :embarras:

Neyse heliyi havalandırdı ve swashpladenın arkadasındaki uzun yere mustafa arkadasımız trex 450 link i takmış. Cengiz abi beni aradı bu arkadas tanıdık mı dedi. Neden abi dedim. Bu arkadas seni oldurmek ıstemis dedi. Bayagı ugrastırdı ve yurtdısından 120 dolarlık parca taktık ve ucurduk. Helide havada kuyruk palinin cıkması ile tekrar parcalandı, dahada ugrasmadım.

Yenı heli aldım sinan kılınc arkadasımızdan. Cengiz abi onu da ayarladı simdi cok guzel ucuruyorum yeni katılan arakadaslara tavsiyem :

Lutfen bilen ve anlayan arkadaslardan yardım almaları

Bu heli bende yakınlarımda yada baska insanların arasında patlayabilirdi, hersey olabilirdi :embarras:

Bu yapım asamasında yaklasık ıkı ay gunde 5 saat ıs yerınde otururken similasyon calıstım 4 ch bile ucuramazken ilk seferde kaldırdım ve indirdim loop atıyorum.

Demem o ki siz siz olun bu sitede guvenebileceginiz abileriniz kardesleriniz var destek almadan heli satım alımı yapmayın ve aydınlı Mustafa denilen insandan alısveris yapmayın ...
 
Helikopter alırken lütfen deneyimli arkadaşlardan bilgi alın

Şafak Bey, bu değerli açı tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederiz :thumbup:

Her zaman diyoruz, 2.el ekipman ve model almak bir risktir diye. Özellikle aldıktan sonra ürünün farklı çıkması halinde karşınızda bir muatap olması durumu.

Bu nedenle sizin de belirtiğiniz gibi 2.el ürün alırken mutlaka tanıdık birilerinden ya da en azından forumlarda aktif olan kişilerden ürün alınmaya çalışılmalı

Bir ne kimden alırsanız alın, ilk uçuş öncesi kontrolleri mutlaka kendiniz sıfırdan yeniden yapın. Insandır unutmuş olabilir. Bu nedenle sanki modeli kendiniz sıfırdan topluyormuş gibi, en ince noktasına kadar tüm ayarları kontrol etmeniz gerekir.

Bu arada Şafak Bey, gördüğüm kadarı ile uçma işini halletmişsiniz %p Şimdi sıra gelmiş kendi başınıza ayarlama kısmına. Unutmayın bu hobinin en büyük parçası ne yazık ki kırımlar. Bu nedenle bu hobide rahat etmek istiyorsanız, mutlaka kendi başınıza ayar yapabiliyor olmanız gerekiyor ;)

Ama çok şanslısınız, zira artık siz de RCKOLIK üyesisiniz ve özellikle heli ayarları ile ilgili tüm detaylar size sadece bir tık uzaklıkta :laugh: :RCKolik:



 
2. El Model Helikopter alırken lütfen deneyimli arkadaşlardan bilgi alın

evet ayar kısmı en onemlisi onu hallettigim zaman cok iyi olcak kucuk ayarlaar yapılması lazım helime kuyruk titreme yapıyo bazende heli sag sol sallama yapoyo 3gx ayarlarından supheleniyorum ıdle up ımda kapalı onuda acmam lazım bu ise basladım devamınıda getirelim hayırlısıyla forumunuz cok yardımcı oldu bana bu konuda tesekkurler : )