250 Fpv Parça listesi

Burak77

Uye
Selamlar,

250'lik bir fpv quad oluşturmak istiyorum. Acemiyim ama inat ettim yapacağım :) Bir süredir parça listesi oluşturmaya çalışıyorum. Her bir parca için neredeyse sayısız seçenek var ve ben yeni olduğum için hangisi uygun/iyi olandır tereddüt yaşıyorum. Burada alternatifleriyle beraber parca listemi paylaşmak ve tecrübeli arkadaşların fikirlerini ögrenmek istiyorum. Eksik kalan malzemem varsa 1 ay beklememek adına yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca sonrasında bu parcaları birleştirmekte yardım isteyeceğim :)

Frame: 50 dolar altı uygun bir ürün bakıyorum. 2 secenek var listemde Hangisini önerirsiniz? Birde bunlara 6inc pervane takılabiliyor mu bilen var mı?
1a- Diatone 37 Silver blade
1b- H250 ZMR250 250mm Carbon

Motorlar: T-motor, 2 emax, sunnysky motoru bakıyorum.Dogru mu yaptım bilmiyorum ama Sunnyskyları fake olma ihtimalleri ve simonk ile kullanılmalıdır ifadesinden sonra eledim.
Kaldı 2 tip emax ve tiger(Airgear 200). Emax 2 model var. MT 2204 esc ve pervane ile set yapmışlar uygun olmuş fiyatı 78 dolar. Daha küçük bir modeli var, MT1806 esc lerle hesaplandığında 90 dolar yapıyor. Ve kaliteli olarak air gear 200 var.Motor+esc+pervane set nakliye ile 120 kusur dolara geliyor. Vergide yiyebilir bu ürün.Pahalı ama çok kişi motor için paranıza kıyabilirsiniz mantıgında yazmış onun için ekledim listeye. Ve ürünün yanında 6545 pervane var bu frame için kullanılırlar mı bilmiyorum. Pil olarak hangi motora 3s hangisine 4s uygun olur? motor fiyat performans olarak hangisini seçmeliyim?

2a- Air gear 200
2b- Emax MT2204 set
2c- Emax MT1806 + 12A emax BLheli

Kontrol Kartı: Fpv için okuduğum kadarı ile açık ara önde tek kart var :) AfroFlight Naze32 Acro

Şimdi ilk grup bu parcalar var. Bu parcalardan hangilerini seçmeliyim? Bu parcaların yanında neler almam lazım? Bec? Güç dağıtım kartı? Kontrol kartı için yazılım yükleme aparatı ? Buzzer? Led? Veya aklıma gelmeyen birşey var mı?

2.ci grup fpv kiti ve 3.cü grup pil kumanda var onları ayrı ayrı mesajlarda yazacagım.

250 Fpv Parça listesi

Fpv kit; bu konuda kafam karışık ama bir liste yaptım.

Alıcı Verici: Hem alıcısını hem vericisini boscam (832) düşündüm. İmmersion RC iyi diye bir sonuç çıkarttım okudularımdan ama hangi modeli alacagım bilemedim. Link verebilecek olursa sevinirim alıcı verici için. Fiyat farkı çok yoksa boscam yerine tercih edebilirim.

Birde bu var, aynısı değil mi? :

Anten: İmmersion RC düşündüm, alternatif olarak bu kadar pahalı olmayıp aynı işi görecek öneri varsa sevinirim.

Mesela bunla ne farkı var anlamadım?
Bir alternatif Boscam var yarı fiyatına:

Kamera: Fiyat sırasına göre;
-FPV 1/4 CMOS HD Color Camera Module 600TVL 120 Degree Wide Angle
-FPV Sony HQ1 1/3 600TVL CCD 3.6MM Lens OSD HD Mini Camera PAL
-Plastic Case Sony Super HAD CCD 600TVL Super Mini FPV Camera 2.1mm Lens
Sony Super Had 600 IR sensitive:
Sony Super Had 600 IR block:

FPV Gözlük: Quantum v2

Yada bunları boşverip Fatshark kit alacagım ama bu basit bir kiti olduğundan önerilmiyor.

Başka birşey almaya gerek var mı? Liste bu parcalarla tam mı oluyor?

250 Fpv Parça listesi

Kumanda olarak Flysky (Upgraded FlySky FS-TH9X 2.4G 9CH Transmitter With FS-R9B RM002 Mode 2)

Birde aynısı dedikleri ama ucuz olan Turnigy var:

Ama inanın hiç bir fikrim yok kumandalar hakkında, sadece bunu tavsiye eden yazı çoktu. 6 kanal 8 kanal 9 kanal vs bu nedemektir? Neyi değiştirir? Bu kumanda ile çekim mesafesi nedir? Kumandadan hangi bilgileri görürüm? Failsafe var mı? Bir yardım bu konuda!

Pil: 1500-1800 mah 30-40c bir pil alacagım.

---Sabitlenen Parcalar---
Frame: H250 ZMR250 250mm Carbon 32 dolar
Motor: DYS BE1806 2300KV 40 dolar
ESC:12A emax BLheli 34 dolar
Kontrol Kartı: AfroFlight Naze32 Acro30 dolar
Kumanda: Flysky (Upgraded FlySky FS-TH9X 2.4G 9CH Transmitter With FS-R9B RM002 Mode 2)89 dolar

Kamera Fpv: Sony Super Had 600 IR block 26dolar:

Quadın son hali;

250 Fpv Parça listesi

Kamera kesinlikle sony ccd olması lazım bence banggoddan 700tvl metal kasa aldım

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

250 Fpv Parça listesi

İlk kayıt :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

250 Fpv Parça listesi

Yani insan bazen gerçekten hayret ediyor...

Demek ki ne yapılırsa yapılsın, mutlaka biri çıkıp buralar da ölüymüş diyecek, o zaman hiç sinirlenmeye de, laf anlatmaya da gerek yok.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

250 Fpv Parça listesi

Emre Kaman' Alıntı:
Yani insan bazen gerçekten hayret ediyor...

Demek ki ne yapılırsa yapılsın, mutlaka biri çıkıp buralar da ölüymüş diyecek, o zaman hiç sinirlenmeye de, laf anlatmaya da gerek yok.
Ben artık okuyup, gülüp geçiyorum Emre :laugh: :D

250 Fpv Parça listesi

Rasim Öztürk' Alıntı:
Biz bi nevi çete gibiyiz :)

Huyumuz kurusun; birisi bu tonda girdi mi (ölü galiba burası, nabız aldık iyiye işaret, bakalım cevap alacak mıyız vs.) pek kimsenin uğraşıp da inceleyesi gelmiyor. Yine de hepimiz aynı değiliz, ben biraz katıyım bazı arkadaşlar tavrı sineye çekip yardımcı olmaya çalışabilirler de... Kolay gelsin

Geçmiş 150 mesajına baktım bilgi verdiğin 3 maksimum 4 mesajın var. Bence bu şunu gösterir; zaten senin bilgi paylaşımın çok az. Bilgi paylaşacak kişi zaten ona kıl oldum cevap yazmam bunu begenmedim yazmam demez. Forumuda bu tavır bir yere götürmez.

Bu konuda acemiyim ama bilgim olan konular var ve ilgili forumlarda yardımcı olurum soru soran insanlara, birgün bile böyle tepki vermedim. Huyunuz kurusun bence de :)

250 Fpv Parça listesi

uzatmaya gerek yok mademki liste istiyorsun sana verdiğim benim aletteki parçaları al 250 quatlarda düşünülmüş en uygun ve çok kaliteli parçalar

250 Fpv Parça listesi

Muammer Akbulut' Alıntı:
Kamera kesinlikle sony ccd olması lazım bence banggoddan 700tvl metal kasa aldım

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tavsiyenle 2 adet daha sony ekledim ama hangisi dogru seçim olur? Bir göz atar mısın?

250 Fpv Parça listesi

tayip demir' Alıntı:
uzatmaya gerek yok mademki liste istiyorsun sana verdiğim benim aletteki parçaları al 250 quatlarda düşünülmüş en uygun ve çok kaliteli parçalar

Hemen hemen yakın malzemeler, belki senin aleti alırım. Ama her halükarda kumanda için 1-2 ay bekleme süresi olacak. Bu haftasonu netleştiririm.

250 Fpv Parça listesi

burak s' Alıntı:
Geçmiş 150 mesajına baktım bilgi verdiğin 3 maksimum 4 mesajın var. Bence bu şunu gösterir; zaten senin bilgi paylaşımın çok az. Bilgi paylaşacak kişi zaten ona kıl oldum cevap yazmam bunu begenmedim yazmam demez. Forumuda bu tavır bir yere götürmez.

Bu konuda acemiyim ama bilgim olan konular var ve ilgili forumlarda yardımcı olurum soru soran insanlara, birgün bile böyle tepki vermedim. Huyunuz kurusun bence de :)

Burak hocam, yazmayim diyorum, yine de tutamiyorum kendimi... Son 150 mesajdan onceki 2000 mesaja bakarsan daha fazla bilgi vermis oldugunu gorebilirsin Rasim'in.

Kaldi ki, bir yerden sonra ver ver bilgi kalmiyor. Yeni biseyler de surekli cikmiyor bilgisini verecek. Eger bilgiden kastin her sorana ayni seyi tek tek anlatmaksa, bunun adi bilgi degil. Burda kimse maasli eleman degil, sen de digerlerinden ozel degilsin. Dolayisiyla daha onceden sayfa sayfa yazilmis bilgileri sana ozel yeniden yazmak zorunda degil kimse, bi zahmet okuyacaksin, isine gelirse...

Bizim buralarda boyle "artiz" yaklasimlar tutmaz, baska forumlarda kim ne yapar bilmem, bizim forum bu sekilde. Hobide basarilar...

250 Fpv Parça listesi

Ben silmiştim mesajlarımı abi, teşekkür ederim. Zaten neyin ne olduğunu bilen abiler, arkadaşlar, dostlar var. Burak bey bilmese de olur :)

250 Fpv Parça listesi

Emre Kaman' Alıntı:
Burak hocam, yazmayim diyorum, yine de tutamiyorum kendimi... Son 150 mesajdan onceki 2000 mesaja bakarsan daha fazla bilgi vermis oldugunu gorebilirsin Rasim'in.

Kaldi ki, bir yerden sonra ver ver bilgi kalmiyor. Yeni biseyler de surekli cikmiyor bilgisini verecek. Eger bilgiden kastin her sorana ayni seyi tek tek anlatmaksa, bunun adi bilgi degil. Burda kimse maasli eleman degil, sen de digerlerinden ozel degilsin. Dolayisiyla daha onceden sayfa sayfa yazilmis bilgileri sana ozel yeniden yazmak zorunda degil kimse, bi zahmet okuyacaksin, isine gelirse...

Bizim buralarda boyle "artiz" yaklasimlar tutmaz, baska forumlarda kim ne yapar bilmem, bizim forum bu sekilde. Hobide basarilar...

Benim böyle linkleriyle bir liste yapmamda emektir ve paylaşımdır kaldıki toparlayıp yazmak bile 1-2 saatimi aldı. Yazmadan önce de baya okudum, zaten listeyi okumalarım sonucu yaptım.Sadece buradaki okuduklarımda değil yabancı siteler vs baya arastırdım. Biraz dikkat edersen o listedeki herhangi şıklar seçilip sipariş verilse ortaya zaten ortalama üstü bir quad çıkar. Bununda farkıyım yazarken mütevazi oldum diye hiçbirşey araştırmamış bilmiyormuş değilim.
Ayrıca kimseye maaşlı eleman muamelesi de yapmadım bunu nereden çıkartınız bilemedim. İlk mesajım paylaşımlara teşekkür olmuştu.

Foruma yeni katılmış biri olarak sizin yaptığınız "artiz" yaklaşım gibi geldi. "Baya ölü galiba buralar.." lafıma belki "hayır ölü değil ama bıktık hocam okursan bulursun" gibi yazılabilir ama biz ne yaparsak yapalım böyle, aman artık paylaşımda olmaz bu başlığa, işine gelirse vs şeklinde yazmak "artiz yaklaşım" ve hoş değil. Sonuçta ben ne foruma ne size hakaret etmedim. Demekki forum böyle tepkiler alıyor ki 3 kişi birden yazdı. Özel değil genel bir sorun besbelli.

Sizin (heli kullananlar) az kişi olmanızdan dolayı birbirinizle farklı iletişiminiz var sanırım ,buda foruma yeni girenleri hoş karşılamayıp, oku yazdık işte diye yukardan bakmanıza sebeb mi oluyor acaba? Umarım öyle değildir. Forum acıp bilgimizi yazdık bir daha yazmayız okuyan okusun demek zaten genel forum mantıgıyla uyuşmaz. Kaldı ki yabancı forumlarda bu multicopter konuları çok aktif heran birşeyleri değiştirip deniyor ,test ediyor insanlar ve paylaşıyor. Helide nasıl bilmem tabi orada sabit olabilir.

250 Fpv Parça listesi

:D Gerçekten, helikopter uçurmak çok uğraşlı ve tabi pahalı bir uğraş olduğu için sayımız diğer uçan araçlar kadar fazla değil. Tabi helinin kendi kendine uçma gibi bir durumu da olmadığı için insan içinde de uçamıyoruz, göze pek batmıyoruz, low profile takılıyoruz. Helinin kendine özgü zorluklarının sağladığı bir durum, forumlarda biraz fazlaca zaman geçirmek olduğu için birazda forum ve modelcilik kültürü edinmiş oluyoruz haliyle.

Bu kültüre göre, foruma bir yazı yazıp da anında cevap beklememek, üstüne neden cevap gelmiyor benim soruma dememek gerekiyor. Maaşlı eleman buradan çıkıyor. Burada herkes canı istediğinde cevap yazmak/yazmamak hakkına sahip olduğu için, cevap yazınca para almadığı için, isterse yazar, isterse yazmaz. Listeyi oluştururken boşa yazmadığın belli, ona birşey diyen yok zaten, ancak cevap almak için yanlış bir cümle seçmenden ve devamındaki tutumdan kaynaklanıyor şu anki durum. Gayet gereksiz zaman harcıyorum şu anda :)

Artizlik konusuna gelince, 1372 tane mesaj yazmışım, 2243 kere beğeni almışım, 52 tane konu açıp, bunlar için 149 kere teşekkür almışım, demek ki boş beleş konuşmamışım bu zamana kadar. Hayatımın 737 saatini online olarak burada geçirmişim. Beni tanıyanlar mütevazi bir insan olduğumu bilir, ancak bir artizlik yapılacaksa, bu forumda bunu yapacak kadar hakkım var, senin yok Burak hocam, açık açık söylemek isterim.

Bu forumda büyük kısmı Mehmet abi ve Türker'in olmak üzere, aktif kullanıcı kitlesi olarak hepimizin emeği var. Ayrıca burası bizim için bir çeşit kurtarılmış bölgedir. Başka yerlerin nereden nereye geldiğini gördük ve bunun burada olmaması için kesin önlemler almaktan ve tepki vermekten çekinmeyiz. Bu forum ister Türkçe forumlar, ister yabancı forumlar arasında gerek içerik, gerek düzen, gerekse arkadaşlık ilişkisi açısından tek örnektir. "Ne zamandır şöyle güzel bir konu açmadım forumda, bir şeyler bulayım/yapayım/alayım/anlatayım" diye düşünen üye başka yerlerde pek bulamazsın. Kısaca burada işler arkadaşlık, abi-kardeş ilişkisiyle yürür.

Umarım anlatabilmişimdir. Gereksizce uzadığını düşünüyorum konunun. Zafer abinin çok zaman ve para harcayarak edindiği ve benimle paylaştığı tecrübelerini göz önünde bulundurarak, zmr 250 frame, dys 1806 be 2300kv motorlar tavsiye ederim.