3, 4, 5, 6 Palli Scale Modellerde Faz Ayarı

Hakan Ülgenalp

RcFanatik
Katılım
31 Eki 2012
Mesajlar
6,007
Tepkime puanı
8,634
Yaş
49
Konum
Burdur
İlgi Alanı
Heli
Ya arkadaşlar kusura bakmayın , o dönemin üzerinden o kadar vakit geçmiş ki , benim işim değişmiş , vakit bulamamışım , unutmuşum , sözümde durmamışım , artık ne derseniz deyin , :D

Faz ayarında bir sorun yok , 3-4-5-6 pal farketmez , hepsinde de mantık aynı mantık...Heliye üstten bakıyoruz , kuyruk bize doğru olacak şekilde...En sağ tarafa denk gelen pal tutucunun linkini , kuyruk borusu ile 90 derecelik açı oluşturaak şekilde , anti rotation bracket hizasına denk gelen yerdeyken swashplateyi sabitliyoruz...Hepsi bu kadar...
Anlattıklarım anlaşılmadıysa , bir arkadaş gayet anlaşılır bir video çekmiş , onu izleyince kesin anlayacaksınız zaten... :thumbup:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu konu aşağıdaki mesaj taşınarak yönetim tarafından açılmıştır.
 
3, 4, 5, 6 Palli Scale Modellerde Faz Ayarı

Ellerine sağlık Hakan kardeşim :thumbup: Şimdi daha net olarak anlamış olduk :halay:
 
3, 4, 5, 6 Palli Scale Modellerde Faz Ayarı

Eline sağlık Hakan abi, geç olsun güç olmasın. :laugh:
 
3, 4, 5, 6 Palli Scale Modellerde Faz Ayarı

Bu arada Hakan sen bu yöntemi kullandın bireberi değil mi ? Pallerde Tracking falan olmadı diye hatırlıyorum, doğru mu ?

Son olarak senin Scale kullandığın FBL ünite neydi kardeşim ? Mesela Brain'da 3 pal seçeneği var. Takip edebildiğim kadarı ile 4 ya da 5 pal olsa da 3 palli seçip, sonra uçuş stilinde küçük ince ayarlamalar yapıyor insanlar.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
3, 4, 5, 6 Palli Scale Modellerde Faz Ayarı

Aynen Mehmedim, mantık hep aynı, pal sayısı artınca, sayının önemi yok, buradaki mantık, elevatörün görevini zamanında yapmasını sağlamak.
Son çıkan iyi ünitelerde mekanik faz ayarı yapmamıza gerek kalmadan , her pal tutucunun linkini , yine swashplate üzerindeki yerlerine aynı hizada bağlıyoruz, geciktirme işini ünite kendi içindeki yazılım ile hallediyor.Multiblade seçimi yapmak yeterli.
Benim 450 de Tarot ZYX S ünite var.Yabancı forumlarda ayarının olduğunu yazmışlar ama ben göremediğim için faz işini mekanik olarak yaptım.