Herkese selam:
Maliyet/etkinlik verimliligi acisindan hangi 450 size RTF Heli
tavsiye olunur? tesekkurler
Maliyet/etkinlik verimliligi acisindan hangi 450 size RTF Heli
tavsiye olunur? tesekkurler
Eralp Bey,Eralp' Alıntı:rtf 450 modellerden mali açıdan bana uygun limitlerde olanlardan bazılarının linkleri aşağıda
Tecrübe ışığında görüş ve tavsiyeler için şimdiden teşekürler
Mehmet Kucuksari' Alıntı:Eralp Bey,Eralp' Alıntı:rtf 450 modellerden mali açıdan bana uygun limitlerde olanlardan bazılarının linkleri aşağıda
Tecrübe ışığında görüş ve tavsiyeler için şimdiden teşekürler
Öncelikle hiç klon heli kullanmadığım şimdiye kadar, bunu özellikle belirtmek isterim. Bu işin Türkiye'de duayeni CLONEMASTER lakaplı Mesut Akın kardeşimizdir. Ondan gelecek bilgiler daha duyurucu olabilir.
Fakat her ne kadar klone kullanmamış olsamda 2 yıldır bu camianın içindeyiz. Sürekli takip edip okuyoruz. Öğrendiklerimi paylaşır isem;
1- Bir kere Klone heliyi elektronik dahil RTF olarak almak pek de uygun değil. Özellikle "CopterX" üzerinde gelen elektronik fiyat/kalite açısından pek de tavsiye etmiyorlar
2- "Walkera" kötü heli diyemem. Ama zaten fiyatları bir Align göre çok da düşük değil. Genel bildiğim ise işletme maliyetlerinin (yani kırım sonrası tamir) yüksek olduğu
3- "KDS" markasını yanlış hatırlamıyorsam THK 1 yıldır getiriyor. Pek kullanıcı yorumları yok henüz ama kalite olarak fena olmadığını tahmin ediyorum
4- Özetle Klone alacaksanız, heliyi sadece kit olarak almak ve daha sonra elektronik ayrı ayrı sipariş ederek kendinizin toplaması en mantıklı olanı. Fakat burada biraz tecrübe işin içine giriyor. Hersey aynı kitten cıkmadığı için montaj sırasında bazı yerleri sizin çözümleneniz gerekebiliyor. Aslında çok kolay şeyler ama ilk toplarken biraz araştırmak ve düşünmek gerektiren şeyler.
Aşağıda Mesut Akın kardeşimizin kendi forumu olan CLUBRC paylaştığı konulara bakmanızı önerebilirim
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
5- Yine takip edebildiğim kadarı ile KLONE kitler kalite ve fiyat olarak aşağıdaki sırada yer alıyor. Görüldüğü gibi klone dahi olsa kalite arttıkca fiyatta artıyor.
a- Tarot
b- Alzrc
c- CopterX CX
d- HK
Mesut AKIN' Alıntı:.................. Clone modele gelince zamanında birçok kişiden yardım istedim ama kimse yardım etmeyince bende hırs yaptım ve clonlarla başladım herşeyi kendim öğrendim kimseden yardım almadan o nedenle yeni başlayanları çok iyi anlıyorum