www.bilimselyuzme.com

450 size helikopter ayarları destek

Ama şunu söyleyeyim kimle konuşsam bu konuyu hevesim kırılıyor.

Koskoca Antalya'da bir kafa dengi hobidaş bulamadım. Ona da ayrı yanıyorum.

Bu modelcilik sektörü ticari bir metaya dönmüş.

Vakti zamanında okul askerlik falan bitmiş, yeni yeni çalışmaya başlamıştım. sene 2012 sonları... tabii önceki işsizlik döneminde model helikopterlerle ilgili hep araştırmalar yapıyordum, o zamanlar heliteknik hobbyrc falan forumları da takip ediyordum (2013 martta da buraya üye olmuştum, o zamanlar komuk tan rckolik e dönüşeli çok olmamıştı sanırım)... ekonomik dengeyi kurunca 2013 başında bir trex 450 sport v2 modeline sahip oldum. ama simülasyon yok, etrafta bildiğim kimse yok, model montajı ile ilgili bilgilerim de çok zayıf... loctite ı vidaya bol bol sürüyorum, geçiriyorum rulmanın içinden, her yere bulaşıyor, kilitliyor vesaire.. herhangi bir lehim işçiliğim falan da yok... modeli ayarlıyorum ama kumanda curve leri hakkında bilgim de yok, haliyle -12 +12 gibi ayarlıyorum pal açılarını... stick en dipte iniş takımını kıracak gibi basıyor... o zamanlar toplu, çubuklu eğitim ayakları var, onları kırdım zaten ilk denemede... ve etrafta kimse yok tanıdığım, bir abimizle tek bir sefer araziye gittim ama onun da bu montaj ayar konularındaki cahilliğime pek bir katkısı olmadı...
Sonra sonra baktım olmayacak, modeli elden çıkardım... rc arabaya döndüm... o da zevk vermedi foruma daldım yine... o ara Celalettin abiden 450 plus modelini aldım. Ve Emre abi ile tanıştım, sonrası çok daha sağlam gitti. mikrodan başlayarak, güzel modeller edindim. çok arazilere çıktık... çokça helifreak, youtube falan okudum, izledim... Simülatör de çalıştık... Buluşmalar da yaptık, şehir şehir gezdik...
Tüm bunları yaparken dolar 2 lira idi, gümrük meseleleri bu kadar sıkı değildi hem limitler daha yüksekti hem de o limiti de aşsak düşük göstertip alımlar yapabiliyorduk, hiperenflasyon durumları yoktu, geçinmek daha kolaydı falan filan.. Şimdi hobinin öldüğü zamanlardayız, dolar 43-44 lira, gümrük konuları aşırı can sıkıcı, insanlarda bir heves de kalmadı, o bakımdan kötü bir zamandasın...
Ama diğer taraftan hala bu işi zevkine yapan, yardımcı olmaktan da zevk alan insanlar bulabilirsin. Chatgpt, Gemini de var. Neden olmasın...

• Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
Vakti zamanında okul askerlik falan bitmiş, yeni yeni çalışmaya başlamıştım. sene 2012 sonları... tabii önceki işsizlik döneminde model helikopterlerle ilgili hep araştırmalar yapıyordum, o zamanlar heliteknik hobbyrc falan forumları da takip ediyordum (2013 martta da buraya üye olmuştum, o zamanlar komuk tan rckolik e dönüşeli çok olmamıştı sanırım)... ekonomik dengeyi kurunca 2013 başında bir trex 450 sport v2 modeline sahip oldum. ama simülasyon yok, etrafta bildiğim kimse yok, model montajı ile ilgili bilgilerim de çok zayıf... loctite ı vidaya bol bol sürüyorum, geçiriyorum rulmanın içinden, her yere bulaşıyor, kilitliyor vesaire.. herhangi bir lehim işçiliğim falan da yok... modeli ayarlıyorum ama kumanda curve leri hakkında bilgim de yok, haliyle -12 +12 gibi ayarlıyorum pal açılarını... stick en dipte iniş takımını kıracak gibi basıyor... o zamanlar toplu, çubuklu eğitim ayakları var, onları kırdım zaten ilk denemede... ve etrafta kimse yok tanıdığım, bir abimizle tek bir sefer araziye gittim ama onun da bu montaj ayar konularındaki cahilliğime pek bir katkısı olmadı...
Sonra sonra baktım olmayacak, modeli elden çıkardım... rc arabaya döndüm... o da zevk vermedi foruma daldım yine... o ara Celalettin abiden 450 plus modelini aldım. Ve Emre abi ile tanıştım, sonrası çok daha sağlam gitti. mikrodan başlayarak, güzel modeller edindim. çok arazilere çıktık... çokça helifreak, youtube falan okudum, izledim... Simülatör de çalıştık... Buluşmalar da yaptık, şehir şehir gezdik...
Tüm bunları yaparken dolar 2 lira idi, gümrük meseleleri bu kadar sıkı değildi hem limitler daha yüksekti hem de o limiti de aşsak düşük göstertip alımlar yapabiliyorduk, hiperenflasyon durumları yoktu, geçinmek daha kolaydı falan filan.. Şimdi hobinin öldüğü zamanlardayız, dolar 43-44 lira, gümrük konuları aşırı can sıkıcı, insanlarda bir heves de kalmadı, o bakımdan kötü bir zamandasın...
Ama diğer taraftan hala bu işi zevkine yapan, yardımcı olmaktan da zevk alan insanlar bulabilirsin. Chatgpt, Gemini de var. Neden olmasın...
Rasim gümrük konuları bugün (6 şubat) itibarıyla artık can sıkmıyor. Konuyu direk bağladılar. Artık hiç bir şey satın alamıyorsun :) Umut etmek yok. Acaba gümrükten geçer mi geçmez mi ? Son son risk alıp 2 adet 427mm pal ve iniş takımı sipariş vermiştim. Gümrüğe takılıdı. İngiltereden Trabzona geldi. Şimdi geri gidecek. Ha almak istersem 15000 tl civarı bir ücreti var. 3000 tl lik ürünün.

hadi ben de bir hikayemi anlatayım. 6-7 yaşındaydım 90 lar.. memur tatil kampı .. kamp tatil yerlerinde kafeteryalarda tüplü 55 ekran tv ler olur önünde sandalyeler olur ya... her akşam bir film olurdu. çocuklar film izlerdi.. ben de o akşam bir kore-japon filmi izliyordum. bir gökdelende adamlar karate dövüş aksiyon.. derken 3 tane rc helikopter biraz abartılı ama makinalı tüfekle camlara ateş ediyordu. bu sahne o kadar beni etkiledi ki.. ya böyle bir şey olabilir mi dedim.. yok yok.. olamaz ya.. neyse ankarada türk hava kurumunun satıcısı vardır ulusa yakın. orada nitro uçakları koymuşlardı 1-2 tane.. 15 20 dk rafı izlerdim okul çıkışı.. bu içimde bastırılmış arzu bir gün patlayacaktı. ve fena patladı:) graupner in modelleri vardı 90 larda.. bir tane thk nın mecmuası vardı sayfaları ezberlemiştim. okula götürüyordum kimsenin ne dikkatini ne ilgisini çekerdi, ben dışında, şunu söyleyeyim, büyük konuşmayım ama hiçbir şey hevesimi yıldıramaz. senin de böyle olsun. ben ne kadar da kendimi henüz geliştirememiş olsam da.. zaman bol..
benim youtube de önerdiğim, westhobbiesrc kanalı var. adam harika teknik videolar çekiyor..

Serkan hocam bende yıllar sonra yeniden başladım helikoptere. Helikopteride simulatör kullanmadan kendi kendine öğrenmiştim(zamanının 4 kanallı fly barlı walkerası bu uğurda telef olmuştu). Şu anda sizin gibi dx8 ve flybarlı 450 helo uçuruyorum. Elimden geldiğince benden yardım talep ederseniz bilgim yettiğince yardımcı olurum. Biraz sim uçuşu sonrası geniş bir alan bulup her türlü uçurursunuz merak etmeyin.