www.bilimselyuzme.com

Aeroworks Freestyle Extra 260 79"

15 şubattan 5 nisana kadar maalesef uçamadık. Ki baya can sıkıcı bir durum oldu benim açımdan. Baya özlemişim uçmayı. Tabi kısmen paslanmışlıklar da yok değil.

5 nisan günü havanın da güzel olmasını fırsat bilip uçuşa gittim. Malum son inişimiz motor stop sebebiyle olmuştu. Hala ciddi derecede tedirginlik vardı tekrar stop eder mi diye. Motorda küçük iğneyi çok hafif açarak güne başladım. Ayrıca sadece havada kullanacağım, normale kıyasla biraz daha yüksek bir rölanti ayarladım ve kumandada bir switche atadım. Böylece stop riskini en aza çekmek istiyorum. Tabi bu yüksek rölanti uçağı alıp gitmemeli. Çünkü spin hareketinde falan uçağın stall olmasını istiyoruz. Aynı zamanda dalışları da hızlandırmamalı. Ve aynı zamanda adı üzerinde yüksek bir rölanti olmalı. Ufak denemeler sonucu bir nokta yakaladım. Fakat biraz daha rölantiyi kısmak gerekiyor gibi. E o zaman yüksek rölantinin anlamı ne olacak :D Artık tatlı bir nokta arayışı içerisindeyim diyelim :)

Tabiri caizse garıl garıl uçtum. 2 litre civarı benzin yaktım. Tahminen 8 sorti uçtum. 12şer dakikadan desek 96 dakika ediyor. Yani kabaca 1 buçuk saat havadaydım :coolxf: Günün sonuna doğru rüzgar çıktı. Uçmak ile uçmamak arasında gidip geliyordum. Fakat rüzgar her zaman olduğu gibi darbeli değil de daha düzenli esiyordu. Ve yandan esiyordu. O şekilde de 3 sorti uçtum. Rüzgarda uçuş yapmak keyifli olmakla beraber düzgün bir sekans çıkarmak için çoook fırın ekmek yemek gerektiğini hatırlatıyor. Çizgiler dağılıyor, alan kullanımı bozuluyor. Hareketler bazen hiç olmuyor :evil: Ama keyif aldım. Tabi en zor kısımlar inişler oluyor. Genel anlamda rüzgarda da inişler gayet başarılı geçti diyebilirim. Keyifli bir şekilde günü kapatmış olduk. Bu pazar tekrar uçuştayız inşallah. Umarım dertsiz tasasız keyifli bir gün olur :)

Bir tane video atıyorum. İniş kısmında uçak nasıl yavaşlatılır net bir şekilde gözüküyor. Yavaşlatma kısmı güzel olsa da konarken biraz daha yumuşak olmak icap ediyor. Tabi hala öğreniyorum.

He bu arada 2 litre benzin yağıyla zamıyla vs. 200 lira etmiyor. 10 dakika uçuşa 500 lira veren nitroculara duyrulur :laugh::lollol::lol:

Bir kaç foto ve video paylaşmış olayım.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol