APM 2.6 Sorunlar

İlgi Alanı
Multikopter
Apm 2.6 kurulu sistemimi daha önce hiç uçurmamıştım.Dün bütün kalibrasyonları yapıp uçuş denemesi yapayım dedim.Sonu. hüsran maalesef.

Yaşadığım sorun şu;
Apm arm edip stabilite modda gaz verdim.Kaldırmak için daha fazla gaz verdiğimde quad ön tarafa doğru ters döndü.

Esc kalibrasyonları ve pervane yönleri tam bundan eminim.

Emin olmadığım şey ise motor yönlerini ayarlarken motor kablolarındaki + ve - yerlerini değiştirerek sola dönmesini sağladım.İnternette kısa bir araştırma sonucu esc ve motor bağlantılarının hepsini sağa dönecek şekilde yapanları gördüm.Acaba sorun burada mı ?
Apm motor yönlerini kendi mi ters çeviriyor ?

Apm konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Keyifli forumlar

APM 2.6 Sorunlar

Uçuş log larına baktın mı? belki oradan birşey çıkabilir?

Bu tarz ilk denemelerde Telemetri modülünü kullanmak çok işe yarıyor, hem kalibrasyonların doğru olup olmadığını teyid etmek kolaylaşıyor. hem de olası hataları anlık olarak izleyebiliyorsun.

Ama net olan birşey var ki, quad ta motor yönleri hepsi aynı yöne dönecek şekilde çalışmaz.

Eğer motor sıralaması ters yapılmışsa takla atabilir.? ( Dönüş yönü değil, APM ye bağlantı sıralaması?)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

APM 2.6 Sorunlar

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Uçuş log larına baktın mı? belki oradan birşey çıkabilir?

Bu tarz ilk denemelerde Telemetri modülünü kullanmak çok işe yarıyor, hem kalibrasyonların doğru olup olmadığını teyid etmek kolaylaşıyor. hem de olası hataları anlık olarak izleyebiliyorsun.

Ama net olan birşey var ki, quad ta motor yönleri hepsi aynı yöne dönecek şekilde çalışmaz.

Eğer motor sıralaması ters yapılmışsa takla atabilir.? ( Dönüş yönü değil, APM ye bağlantı sıralaması?)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Motor dönüşleri ve pervane yönleri doğruydu. Yinede herşeyi dağıttım. Apm üzerinde yazılım güncellemesi yaptım yarın yeniden toplayıp deneme uçuşu yapacağım. Önerebileceğiniz birşey var mı?
İlk kalkışı hangi modda yapmalıyım?

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

APM 2.6 Sorunlar

Loiter modda uçmanızı tavsiye ederim.

Gps Fix olmadan ARM edemezsin en azından.

Dragonfly...