APM de yedekli besleme kavramı var mı?

Ercan ÇINAR

Tecrübeli Uye
Katılım
8 Şub 2016
Mesajlar
951
Tepkime puanı
896
Yaş
41
Web sitesi
www.ercancinar.com
İlgi Alanı
Multikopter
Arkadaşlar Selam,

Yeni yapacağım HEXA da, maaşımın ciddi bir bölümünü gömeceğim ince eleyip sık dokumak istiyorum. ( Heyecan ve sabırsızlığımı yenebilirsem.)

Soru: Pixhawk ta besleme ünitesi için bir nevi ikincil besleme girişi sağlanabiliyor bu şekilde "power modül" pırtlasa bile, ikincil kaynak ile Pixhawk hayatına devam edebiliyor.

İlgili link:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



APM de böyle bir uygulama ile karşılaşan yada önerisi olan var mı?

Not: Pixhawk orjinal alacağım ama bütçem şuan elvermiyor. o yüzden alternatif güvenli yollar oluşturmaya çalışıyorum :saygilar:
 
APM de yedekli besleme kavramı var mı?

APM yabancıyım ama bir sorum olacak. Burada amaç sadece APM yedek olarak beslemek mi ? Yani başka elektronik ekipman beslenmeyecek değil mi ?

Eğer öyle ise bizim helilerde kontrol ünitesini yedek beslemek için kullandığımız şu çözümler kullanılabilir mi acaba :rolleyes:

Alıcı Yedek Güç Sistemleri Nedir? Hangi Modellerde ve Ne zaman kullanılmalıdır ?
Alıcılarımız için Yedek Güç Sistemleri : Scorpion Backup & Optipower ULTRA Guard
Optipower ULTRA Guard 430 Ürün Inceleme
 
APM de yedekli besleme kavramı var mı?

Ercan abi pek net bir bilgi olmamakla ve tecrübe edilmemekle birlikte şu sonuca vardım; power module olmadığı durumlarda servo rail üzerinden bec ile besleme yapabiliyoruz. Hem power module, hemde backup power kullanma durumumuz yoktu yanlış hatırlamıyorsam APM'de. Onun yerine power module'dan vcc ve gnd pinlerini çıkarırsak, gücü de servo hattından verirsek hem aynı pilden bec ile APM'i besleriz, hem de aynı pilin voltaj durumunu Power Module üzerinden takip edebiliriz. Ama bu sadece bir teori ben hiç denemedim elektronikten ve APM'den daha iyi anlayan abilerimiz ve kardeşlerimiz değerlendirirse memnun olurum. :saygilar:
 
APM de yedekli besleme kavramı var mı?

Apm de böyle bir besleme şekli yok diye biliyorum maalesef.

Yabancı kaynaklarda senin soruna benzer bir soru sorulmuş. Özetle, adam drone u kaybetmiş eğer yedek harici besleme olsaydı APM de telemetryden bulurdum diyor. tezinide usb de 5v ile aynı anda beslenerekte çalışmasına bağlamış bu durumu. ki benim bildiğim Apm de bu bağlantı güvenli değil. Sorusunun üzerine sadece Pixhawk ta var Apmde yok demiş.

bakmak lazım detaylıca. Yada Sümer abiye kesintiyi algılar algılamaz 5v girişinden enerji geçişine izin veren ve APM in tekrar çalışmasını sağlayan bir arduinoda kodlanmış kart yaptıracaksınız ;D :laugh: :D