APM Uçuş Kartıyla Quadcopter (S500) Yapımı -1 : Parça Seçimleri

İzzet Camcıoğlu

Moderator
Katılım
14 Ağu 2017
Mesajlar
946
Tepkime puanı
1,940
Yaş
33
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese merhaba, bu video ile birlikte drone hava sahası kanalımda yeni bir seriye başlamış bulunmaktayım. Kısaca amacım hem apm kartının kurulum ve ayarlarını gösterebilmek, hemde hekzakopter serime göre çok daha uygun fiyatlı ve az emekli bir şekilde uçan ve çekim yapabilen bir rc araç üretebilmek. Serinin ilk videosunda kısaca parça seçimlerim ve nedenlerinden bahsetmeye çalıştım. Video içeriğinde lipo seçimi ile ilgili detaylara girmedim bununda sebebi lipo piller ile ilgili özel bir video hazırlamayı planlamış olmam.

Son olarakta multikopteri aslında ben yapmıyorum. Videoda kendisi ile de tanışacağınız Arda kardeşim yapıyor. Ben sadece ona yardımcı olmak için yanında bulunuyorum. Video çekimleri sırasında sürekli "yapıyorum, ediyorum" demiş olsam da (-ki bu sadece ağız alışkanlığım yüzünden olmuş, ilerleyen videolarda göreceksiniz düzeltmeye çalışacağım :) ) tüm emek Arda'ya aittir. Ben sadece çekimleri yaptım diyebilirim :) Umarım beğenirsiniz. :)

Son bir nokta daha seri evim dışında çekildiği için görüntü kalitesi açısından çok başarılı olamadı ancak yine de amacım kurulumun detaylarını göstermek olduğu için bu anlamda yeterli olduğunu düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Öncelikle sana sonra da Arda kardeşimize bu yeni seri için teşekkür ederiz İzzet hocam :thumbup:

Arda kardeşimiz gerçekten çok sanslı, ilk modelini senin gibi konusunda uzman bir modelci ile toplamaya şansına sahip :)
 
  • Beğen
Tepkiler: İzzet Camcıoğlu
Öncelikle sana sonra da Arda kardeşimize bu yeni seri için teşekkür ederiz İzzet hocam :thumbup:

Arda kardeşimiz gerçekten çok sanslı, ilk modelini senin gibi konusunda uzman bir modelci ile toplamaya şansına sahip :)
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim, umarım serinin geri kalanı da gerekli tüm sorulara cevap verebilir :)

Çok kısa Arda'dan da bahsedeyim. Kendisi annemin çalıştığı okulda lise 2. sınıf öğrencisiydi ve multikopterler hakkında çok deneyimi olmamasına rağmen robotik alanında çok deneyimli ve çok başarılıydı. (Bu alanda çok farklı projeleri ve deneyimi vardı) :) ) Bu topladığı multikoptere sonrasında kendi geliştirdiği bir gaz sensörü yerleştirdi ve bu projesi ile çeşitli yarışmalara katıldı. Hedefi bu sensör yardımı ile fabrikaların bacalarından çıkan gazın değerlerini kontrol etmekti. :) Bunun gibi sürekli farklı projeler sunan ve son derece çalışkan Arda ile birlikte 3-4 günlük bir süre içinde ve sadece geceleri çalışarak çekimleri ile birlikte multikopteri hazır hale getirdik. :) Özetle benim için son derece keyifli geçen bir deneyim oldu :)
 
Çok kısa Arda'dan da bahsedeyim. Kendisi annemin çalıştığı okulda lise 2. sınıf öğrencisiydi ve multikopterler hakkında çok deneyimi olmamasına rağmen robotik alanında çok deneyimli ve çok başarılıydı. (Bu alanda çok farklı projeleri ve deneyimi vardı) :) ) Bu topladığı multikoptere sonrasında kendi geliştirdiği bir gaz sensörü yerleştirdi ve bu projesi ile çeşitli yarışmalara katıldı. Hedefi bu sensör yardımı ile fabrikaların bacalarından çıkan gazın değerlerini kontrol etmekti. :)
O zaman gerçekten tebrikler Arda'ya. İnşallah bu yönü hiç körelmez ve büyüdükçe çok daha güzel işlere imza atar :thumbup: