Black Horse Ju-87 Stuka

Şimdi gelelim yukardaki fotoların hikayesine :)

Şu aşağıdaki, 8 Aralık 2020 tarihli mesajı hatırlamakta fayda var önce...

Paçaların taslak çizimleri tamam.. Birkaç detay ölçüye ihtiyacım olacak, onlar da gelince paçalıkla iniş takımının birbiri ile uyumu, kanada oturuşu, gerekli açıklıkların nihai tasarımları falan tamamlanacak...


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu mesajda bahsettiğim ölçüler ve fotolar sağolsun @M. Ozan ÖZALTUNOĞLU tarafından yolladı, o fotoları ve ölçüleri kullanarak ilk taslak tasarımı kontrol ettiğimde gördüm ki bu meretler modele uymayacak (tasarım skeyl çizimlere dayalı, ama model skeyl değil, enteresan bir iniş takımı geometrisi kullanmışlar). Tasarımı ve fotolarla ölçüleri evirdim çevirdim ordan baktım şurdan baktım derken ufak tefek modifikasyonlarla da kurtaramayacağımı, en baştan yeni bir tasarım yapmak gerekeceği gerçeğini kabullendim. Amma velakin nerden nasıl başlasak neyi baz alsak diye düşünürken araya başka modeller ve iki tane taşınma girdi, bir türlü el atamadım derken bu iş de böylece kalakaldı...

İş kalakaldı ama kafadan da silmedik tabi, şu aşağıdaki özlü sözü hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var 🤣
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Velhasıl, İnjiltireye taşınma sonrasında sertifikasyonlarda kullanmak için uçak ararken, ve sonrasında da çeşitli ekipman vs toparlamak için BMFA ikinci el ilan sitelerine bakınırken birisinin "aranıyor" kısmına bu modelin paçalıklarından arayan ilanına denk geldim, adam modelde bir paçalığın olduğu ama diğerinin eksik olduğu kimsenin elinde olup olmadığını yazmış ilana.

Hemen elemana bir mail attım, dedim ben de bunu bir arkadaşım için yapmaya niyetliyim, ama onda hiç sağlam paçalık yok, o yüzden her istediğimizde foto çekmek ölçü almak mümkün olmuyor, tasarımımda takılıp kaldığım bir konumdayım, eğer sizin de aceleniz yoksa, mevcut paçalıktan bazı özel fotolar ve ölçüler yollarsanız tasarımı tamamlayıp kalıpları üretme şansım olabilir, size de bir set yollarım dedim.

Adam tamam dedi, sonra konuştuk ettik nasıl fotolar gerektiğini anlattım. Üşenmedi arka plana koymak için 1cm kareli plakalar hazırladı, bu plakayı mevcut paçalığın arkasına koyup fotolar çekti yolladı falan. ben de o arka plandaki kareler sayesinde fotoğraflardaki çarpıklıkları giderip ölçülendirme, boyutlandırma fırsatı buldum ve bu fotoğraflarla sıfırdan bir tasarım yapabildim. Tabi öncelik Me262 zümresini memnun etmekte olduğu için bu iş yine epey zaman aldı :lol:

Dün de son ölçü karşılaştırması ve ince ayarlar için bu parçaları bastım, adama yazdım bak böyle böyle baskıya geçiyorum, senden son teyit ölçüleri isteyeceğim dedim. Amcam da bu arada kulüpte bir arkadaşından bir çift paçalık bulduğunu, birisinin hafif hasarlı olduğunu ama zaten onun tek bir taneye ihtiyacı olduğu için hafif hasarlıyı kullanmadığını, onu bana yollayabileceğini, böylece direk üzerinden ölçüleri istediğim gibi alıp kalıpları yapabileceğimi yazdı :) Vallahi cuk oturan bir durum oldu bu, eğer o hasarlı parça en azından kalıp almak için yetecek kadar tamir edilebilecek durumda ise direk onun üzerinden kalıp alıp birebir aynısını yapma fırsatı var demektir :heartxf::heartxf::heartxf: Üstelik tasarım açısından en zor kısım olan paçalıkla kanat arasındaki kaportanın da mevcut ve sapasağlam olduğunu yazmış amcam! :halay::yuppi::hoppa:

Velhasıl kelam, bu Stukanın bacakları çok yakında üşümekten kurtulacak diye umuyorum! :saygilar::RCKolik:
 
İş kalakaldı ama kafadan da silmedik tabi, şu aşağıdaki özlü sözü hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var 🤣
Eskiler ne demiş, “Aman geç olsun da güç olmasın”. Ama rica ediyoruz bir daha ki sefere bu kadar da geç olmasın lütfen. :laugh::laugh:
Amcam da bu arada kulüpte bir arkadaşından bir çift paçalık bulduğunu, birisinin hafif hasarlı olduğunu ama zaten onun tek bir taneye ihtiyacı olduğu için hafif hasarlıyı kullanmadığını, onu bana yollayabileceğini, böylece direk üzerinden ölçüleri istediğim gibi alıp kalıpları yapabileceğimi yazdı :)
Hadi gözün aydın @M. Ozan ÖZALTUNOĞLU ;). Sana da büyük geçmiş olsun kardeşim. Sonunda beklediğini bulmuşsun. :thumbup:.
 
"Kendi açtığı konudaki sohbetle bile ilgilenmiyor, ne tuhaf bir adam bu böyle!" dedirtmedim umarım. Cümleten kusuruma bakmayın dostlar. İşler güçler, anlamsız bir koşuşturmaca üşüştü başıma bu günlerde... Anca...
Valla bende @Özgür Evren Varol kardeşimin hatırlatması ile konuya geri döndüm desem:laugh:
birisinin "aranıyor" kısmına bu modelin paçalıklarından arayan ilanına denk geldim, adam modelde bir paçalığın olduğu ama diğerinin eksik olduğu kimsenin elinde olup olmadığını yazmış ilana.
"Allah göndermiş" tabirinden bir beşer... Şans senden mi benden mi kaynaklandı acaba? Ama önemi yok! Arkadaş uğraşmış, ölçüleri de alıp yollamış sağ olsun...
Beni boşver, senin gönlüne göre oldu sanırım bu son durumda.:lol: "düşünmen yeter" diyeceğim; o da değil. Düşünce aşamasını çoktan geçtik, uygulamayı bile bitirmişsin. Haika görünüyor ellerine sağlık. Benden yana herşey yolunda, hatta fekeladenin fevkinde! Sen 262 Lobisini ikna etmenin yollarına bak dostum:saygilar:



Hadi gözün aydın @M. Ozan ÖZALTUNOĞLU ;). Sana da büyük geçmiş olsun kardeşim. Sonunda beklediğini bulmuşsun. :thumbup:
Çok teşekkür ederim:saygilar:Evren'in bu kadar dert edeceğini bilsem en başta paçalıkların lafını etmezdim:D Sağ olsun...
Çabaların boşuna @Özgür Evren Varol abi. Me262 lobisini memnun etmek imkansız :lol:.
Öyle valla. Üstadın işi zor ki ne zor... Hayır, karşısında acemi modelciler de yok; hepsi yılların kurdu. Hangi birine laf yetiştirecek? :lollol:
Tek kişilik zümreyim ben!
Olur mu Abi tek başına? Zaten görülen o ki hiç yalnız kalmıyorsun davanda... Lobi nin varlığını tartışmaya gerek var mı bu saatte? 262 lobisi diye bir şey var mı var... O zaman yalnız falan değilsin durmak yok yola devam:lol:
 
Epey yaklaştık…
Bakalım bu seneki Türkiye seyahatine yetiştirebilecek miyim..

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ooofffff, offffff! İlk mesaj iki buçuk yıl önce yazılmış....
262 lobisinde de tek kaldım!
Deniz abi @Özgür Evren Varol un konusunda bu paçalarla alakalı fotoğraf vardı. Sanki bazı gelişmeler var gibi. :laugh:

Hatta " Yurda dönerken getireceğim yetişirse... " falan gibi birşeyler hatırlıyorum.

Derken senin kastettiğinin bu paçalar değil uçak olduğunu farkettim. Yukarı bir baktım ki bu konuda yazıyormuş hatırladıklarım zaten. :lol: :lol: