Black Horse Ju-87 Stuka

Sümer Abiye büyük oranda katılıyorum. Bu model bir ARF, ölçekliliğine fazla takılmamak gerek. Daha güzel görünmesini sağlayan birkaç küçük dokunuş faydalı olur ama dozunu kaçırmamak lazım (bana benzersiniz yoksa! :evil:)
Bu noktada ya yanlış anlaşıldım, ya da yanlış ifade ettim kendimi... Heyecanımdan zahar:laugh: Modelin sağlıklı bir şekilde uçması her şeyden önce gelmeli tabii ki. Ben de bu ilkeye göre modelcilik yapmaya çalışırım her zaman için. "Önce uçsun, sonra görüntüye bakarız" derim. Aslında tüm motivasyonum tahrik sistemini netleştirmek şu anda. Konuyu da uçaktan değil; üzerinde gelen benzin motoru üzerinden açmıştım zaten.
"Dozunu kaçırıp size benzemek?"... keşkeee:lollol:
4 zamanlı nitro motor kullanılacak, neden bilmiyorum, öyle hissediyorum, hatta eminim sanki ;D:p:evil:
Arkadaşlar Evren Bey sadece ilmi konularda değil, metafizik düzeyde de kendini geliştirmiş olmalı. Çünkü kendisi bilmem kaç bin km. öteden, hem de gayet doğru bir şekilde "niyet okuması yapabiliyor." :lollol: Şöyle ki: Küçük boyutlu 2 zamanlı nitro motorlar motor konusunda bu yıl biraz daha yol aldım. Sağlıklı rodajlar yaptım, pervane boyutu değişimlerinin sonuçlarını gözlemledim, öngördüğüm sonuçlar elde ettim, birkaç tamirat vb... Büyük boyutlara geçmeye gerek yok. Nitro yakıt bulmak bile bunca zorlaşmışken esas hedefim benzinli motorlara geçiş yapmak. Ama bunu yapmadan önce 4 zamanlı nitro kullanmak, orada da tecrübe edinmek ve "gerçek"motorun lüksünü tatmak istiyordum. Buraya kadar her şey normal; ama bu uçağın üzerinde benzin motoru ile gelmesi benim hesapları karıştırdı. Ben benzin konusuna önümüzdeki yaz değil; sonraki seneye anca girerim diyordum. Zaten tecrübeli birileri ile temas etmeden çok maceralı olur, acelesi yok... derken uçakla gelen motor beni sıkıştırmış oldu.
Be de bu sıkışıklığı şöyle çözmeye karar verdim: Benzin konusunu şimdilik kapatıyorum. Yetişirse seneye sezon sonuna doğru, hatta başka bir modelde ve burada (Sivas'ta) değil... Bu uçağı, genel tavsiye üzerine, benim de hayal ettiğim gibi 120 4z nitro ile uçurmaya karar verdim. Vermesine verdim ama; yurt içindeki (mağazalardaki) ihtimalleri değerlendirmeye almıyorum bile. "Fahiş" kelimesi fiyatları açıklamaya yetmiyor. Onlara da üzülüyoruz tabi, ama geçen yaz göz göre göre birine kazıklandım, bu senelik "ütülme" kotam doldu:) Şimdi bir kaç ihtimal üzerinden arayışıma devam ediyorum. Gelişmeleri haber veririm tabi ki. Kısacası Evren Hoca'nın kehaneti doğru; 120 4z...:lollol::lollol::lol:
Herşeyden önce, ben bir şekilde kendim toplamadığım bir uçakla karşı karşıya olursam yapacağım ilk iş
Üstad kontrol listesini aldım%pTeşekkür ederim...Gaz ve elevatördeki setskurlu sisteme en güzel alternatif nedir sizce? Servo kolu tarafında Z büküm bana hep daha garanti gibi gelir, doğru mu düşünüyorum? Elevatörün iki teli en sağlıklı nasıl birleştirilir?
Pantolonlar harika görünüyor; ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok çok teşekkür ederim...
Özür dileyerek...
Estağfrullah...
Hiç uğraşma! Zaten kanopiyi tutan vidalar da hiç ölçekli değil! :lol:
Evet abim ya! Takmıyorum onları. Düşerse de düşsün kanopi, en azından gerçekçi düşsün!:lollol:
 
Son düzenleme:
... Bu uçağı, genel tavsiye üzerine, benim de hayal ettiğim gibi 120 4z nitro ile uçurmaya karar verdim. Vermesine verdim ama; yurt içindeki (mağazalardaki) ihtimalleri değerlendirmeye almıyorum bile. "Fahiş" kelimesi fiyatları açıklamaya yetmiyor. Onlara da üzülüyoruz tabi, ama geçen yaz göz göre göre birine kazıklandım, bu senelik "ütülme" kotam doldu:) Şimdi bir kaç ihtimal üzerinden arayışıma devam ediyorum. Gelişmeleri haber veririm tabi ki. Kısacası Evren Hoca'nın kehaneti doğru; 120 4z...:lollol::lollol::lol:

...
Bol şans!... Ben de aramıştım...?
 
Bol şans!... Ben de aramıştım...?
Abi düşündüm taşındım... Bir yerinden başlamak lazım dedim;) Gereken torna tezgahını ve malzemeyi elde etmekle işe başladım. Gerçi evi (yetmedi arabayı da) satmak zorunda kaldım ama, neyse dedim. Malum: durmak yok yola devam, o motor bu uçağa takılacak! 120 cc boyutuna erişemedim henüz ama çalışmalarım devam ediyor. Şimdilik şöyle bir aşamadayım:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ne zaman oldu bilemiyorum, ilerleyen aşamalarda organ mafyasına borçlanmak zorunda kalmışım. Bunu bana hastahanede söylediler; pek de anlayamadım...:evil: Hazır, karım ve biricik oğlum beni terk etti;:rolleyes: beni bağlayan bir şey de kalmadı. Hele bir seri üretime geçeyim var ya... Sana bu motordan istediğin kadar üreteceğim! Hatta forumdaki herkese de birer tane yaparım!
Ömer Abi:saygilar:
Latife bir yana: (izlemeyenler için söylüyorum) Bu video ve devamı bağımlılık yapıyor! 6 bölüm çekmiş arkadaş ve sadece videonun akıcılığı bile inanılmaz hesap-kitap ister! Cımbızla tutulabilecek büyüklükte parçaları sıfırdan üretmek... Tornacı sanatkardır, tartışmam bile.
Not: Motor işi tamam;):):D
 
Birazdan birkaç arkadaş gelecek. Güzel bi beyaz önlük giydirecekler. Değişik bi tasarım. Sakın direnme...:halay:
Hocam önlüğü giydirdiler zaten üstümde! Bir de yakışmış ki, öyle diyorlar:evil: Öyle deyince ben de direnmedim zaten...
Ama zamanım kısıtlı; bu satırları yazmak için hasta bakıcının telefonunu araklıyorum ara sıra ;) Neyse geliyor galiba, sonra görüşürüz:eek:
 
Hocam önlüğü giydirdiler zaten üstümde! Bir de yakışmış ki, öyle diyorlar:evil: Öyle deyince ben de direnmedim zaten...
Ama zamanım kısıtlı; bu satırları yazmak için hasta bakıcının telefonunu araklıyorum ara sıra ;) Neyse geliyor galiba, sonra görüşürüz:eek:

Hangi “kurum”da olduğunu söyle abi, hemen ayarlarım bişeyler. iki telefona bakar, hepsi beni tanır zaten, sana atolye alet edavat torna freze döşeriz hemen yan odana ???
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Ondan da bir bahsetsen...
Abi bahsedeceğim tabi ama motor elime geçmedi henüz. Biraz da zamanı var galiba:( Ben sabırsızlandım senin anlayacağın:lollol:
Motor dost işi, güvenilir ve ekonomik oldu. Ne yurt-dışı bir maceraya girmek zorunda kaldım; ne de yurt içi firmalara kaptırdım paramı;) Bizim firmaların durumuna gerçekten üzülüyorum ama hakikaten fazla şişiriyorlar rakamları! En sevindiğim kısmı da bu...
Seneye, modelcilik için ayırdığım biraz param vardı. Önden harcamış oldum, ama hazırda ayırdığım için yormadı da:)
Motor kutusunda OS FS-120:D
Elime geçer geçmez motajını yapacağım. Raporunu da buradan paylaşırım:)
 
2 sene olmuş yahu, zaman ne çabuk geçiyor..

Ama sonunda bişeyler oluyor buralarda…

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol