BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
NOT: Gereğinden fazla yapmayın, zira özellikle sert düşüşlerde yerinden çıkması gerekiyor. Bu arada düşen helinizi alıp, sahadan uzaklaşırken mutlaka bu parçanın hala yerinde olduğundan emin olun. Yoksa daha sonra bulamayabilirsiniz. :laugh:

Bu parça için evet aynı görüşteyim,, hatta ileride upgrade e gidince direk karbon olanlarından düşünüyorum

Bu Micro Yeterince Sağlam mı ??

Gelelim bu heli sağlam mı sorusunun cevabına:

Bundan sonra video kayıtlarına giren ÇARPMA ve Sonrası oluşan (tabii ki var ise :laugh:) HASARLARI bu mesaj altında toplayalım dedik ;)

-- 13.01.14 tarihi itibari ile Türker ve ben yaklaşık 50 yakın uçuş ve en az 5-6 defa çok sağlam şekilde betona, çime, toprağa düşürdük. Çok şükür 1 canopy, 1 iniş takımı ve 2 kuyruk borusu haricinde bir hasar oluşmadı.

Kuyruk hasarları da direkt kuyruk üstüne düşmeden kaynaklandı. Takdir edersiniz ki, bu durumda yapılacak bir şey yok :laugh: Ya kuyruk borusu ya da Frame (gövde) kırılacak

ÖZETLE: Bu kafa devrinde, bu atiklik ve güçte bir micro için gerçekten ama gerçekten başarılı ve sağlam bir heli. Fikrimiz zaman için de değişirse ayrıca paylaşırız ;D

OLAY- 1
Türker Kardeşimin Oldukça hızlı bir şekilde Yarı Sert zemine Çakılması - 02:45 sn
Hasar: Sıfır Hasar

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

OLAY- 2
Benim son sürek 5-6 mt yüksekten çim zemin üzerine çakılma anım :laugh: - 01:25 sn
Hasar: İniş Takımın Gövdeye giren tırnaklarından birisi kırıldı

OLAY- 3
Bu videoda genelde yere çarpma sonrası ne gibi durumlar ortaya çıkıyor, bunu paylaşmak istedik.

Bu Micro Yeterince Sağlam mı ??

OLAY- 1
Türker Kardeşimin Oldukça hızlı bir şekilde Yarı Sert zemine Çakılması - 02:45 sn
Ben zaten sağlamlığını test etmek için yapmıştım. :lollol: :lol: :lol:
Gayet iddialı bir çakılma benimki diye düşünüyorum. :laugh:

Evet arkadaşlar
Bugün amainhobbies den aldığım KDE XF ana paller ve lynx 42 mm kuyruk pali ile güzel bir logo benzeri canopy geldi. akşama uygulamayı düşünüyorum bu upgradeleri,, kuyruk pali hafifçe çekerek çıkıyor sanırım değil mi? elimde kalmasın sonra :) ..... helifreak de okuduğum yorumlarda tail wag ın bu kuyruk palleri ile düzeldiğini yazıyordu kullanıcılar, Türker Bey ' de bu palleri kullanıyor tail wag görmedim uçuş videoların da, hafta sonu hava güzel olursa performansı hakkında ayrıntılı bilgi veririm.

kadir kocaman' Alıntı:
Evet arkadaşlar
Bugün amainhobbies den aldığım KDE XF ana paller ve lynx 42 mm kuyruk pali ile güzel bir logo benzeri canopy geldi. akşama uygulamayı düşünüyorum bu upgradeleri,, kuyruk pali hafifçe çekerek çıkıyor sanırım değil mi? elimde kalmasın sonra :) ..... helifreak de okuduğum yorumlarda tail wag ın bu kuyruk palleri ile düzeldiğini yazıyordu kullanıcılar, Türker Bey ' de bu palleri kullanıyor tail wag görmedim uçuş videoların da, hafta sonu hava güzel olursa performansı hakkında ayrıntılı bilgi veririm.
Hayırlı olsun Kadir Bey. Gayet yakışıklı olacaktır eminim upgrade'ler sonrası. :bravo:
Görselleri ve yorumları merakla bekliyoruz. :)

Türker Akgün' Alıntı:
Hayırlı olsun Kadir Bey. Gayet yakışıklı olacaktır eminim upgrade'ler sonrası. :bravo:
Görselleri ve yorumları merakla bekliyoruz. :)

Teşekkürler Türker Bey,
akşama fotoları yüklerim inşallah,, üşüttüğüm için dün işe de gidememiştim bugün daha iyi hissediyorum akşam bir sorun çıkarmazsa bademcikler helikopterime biraz zaman ayırıcam :)

kadir kocaman' Alıntı:
Evet arkadaşlar
Hadi hayırlı olsun Kadir Bey :thumbup: Upgrade sonrasını merakla bekliyoruz ;) Bu arada geçmiş olsun, havalara çok dikkat etmek lazım, ben de çok iyi hissetmiyorum bu aralar :embarras:

Aynen kuyruk pallini elle, yatay ince bir tornavida ile yavaş yavaş iterek çıkarabilirsin. Bu arada orjinal palleri ile ben hiç Tail Wag yaşamadım :rolleyes: Yani aslında bazen çok ender de olsa wag benzer bir şey yapıyor ama o kadar kısa ve rahatsız etmeyen boyutta ki , dikkate bile almıyorsun.

Hadi hayırlı olsun Kadir Bey :thumbup: Upgrade sonrasını merakla bekliyoruz ;) Bu arada geçmiş olsun, havalara çok dikkat etmek lazım, ben de çok iyi hissetmiyorum bu aralar :embarras:

Aynen kuyruk pallini elle, yatay ince bir tornavida ile yavaş yavaş iterek çıkarabilirsin. Bu arada orjinal palleri ile ben hiç Tail Wag yaşamadım :rolleyes: Yani aslında bazen çok ender de olsa wag benzer bir şey yapıyor ama o kadar kısa ve rahatsız etmeyen boyutta ki , dikkate bile almıyorsun.

Teşekkürler, Mehmet Abi valla dikkat edin havalar sakat ...kuyruk palini şaftı yamultmadan narin bi şekilde çıkarmak lazım anladığım kadarıyla, tail wag idle up da çok olmuyor normal mod da rüzgar yerse birde kuyruk sallanıp duruyor gain de yükseltmek buna bir çözüm olabilir, normal ve idle modları için 2 farklı gain kullanabiliriz,,

kadir kocaman' Alıntı:
Teşekkürler, Mehmet Abi valla dikkat edin havalar sakat ...kuyruk palini şaftı yamultmadan narin bi şekilde çıkarmak lazım anladığım kadarıyla, tail wag idle up da çok olmuyor normal mod da rüzgar yerse birde kuyruk sallanıp duruyor gain de yükseltmek buna bir çözüm olabilir, normal ve idle modları için 2 farklı gain kullanabiliriz,,
Aynen Kadir, çok dikkatli olmak gerekiyor.

Pal düşündüğünden çok daha rahat çıkıyor merak etme ;) Fark ettiğin üzere Türker ile ben sürekli IDLE-UP modda uçuyoruz. Belki hava iyi olursa test amaçlı 2-3 pil normal modda uçup duruma bir bakabiliriz.

Ama hava rüzgarlı ise, o zaman zaten IDLE-UP modu şart. Senin de bildiğin üzere 450 sınıfı bir heli bile normal modda rüzgardan çok etkilenir, ki 50 gr olan bu ufaklığın etkilenmemesi mümkün değil. Yine de rüzgarlı havada IDLE-UP performansı bizi şu ana kadar hiç üzmedi ;)

Bu arada şu GAIN olayı nasıl ayarlanıyor. 130x için aşağıdaki video da gizli bir menüden bahsediliyor ama BL için durum nedir, hiç araştırmadık bilmiyoruz. Bu gain'in nasıl ayarlandığı bizlerle paylaşır mısın lutfen :)

Bu arada şu GAIN olayı nasıl ayarlanıyor. 130x için aşağıdaki video da gizli bir menüden bahsediliyor ama BL için durum nedir, hiç araştırmadık bilmiyoruz. Bu gain'in nasıl ayarlandığı bizlerle paylaşır mısın lutfen :)

Abi 130x de video da gösterildiği şekilde tam gaz da iken pili taktığında heliye program moduna giriyor sağ stiği aşağı hareket ettirdiğinde farklı ışıklar yanıyor yazıyor zaten video da da gaini ni değiştirmek istediğin kanal da sağ sitiği sola hareket verdiğinde kısıyor ışık hareketi yavaşlıyor sağa hareket verdiğinde ise arttırıyor ışık hızlı yanıp sönmeye başlıyor,,, MCPX BL de ise daha kolay kumanda dan gyro inhibit durumda burdan activ edersen 0 değeri çıkıyor bu naturel gaini helinin eksi ve artı değer vererek bunu azaltıp çoğaltabiliyorsun. 130X de kuyruk harici aileron ve elevator hareketlerine de gain verme imkanı var ama gereksinim duymamıştım sadece kuyruk gainini biraz arttırdım,, normal modda fazla uçtuğumdan idle modda sorun yoktu....

Ynt: BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ynt: BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bambaşka bir görünüme kavuşmuş BL, çok hoş olmuş bence. :bravo:

Güle güle kullanın, kırımsız nice uçuşlar olsun. Gel beni uçur diyor sanki. :halay:

teşekkürler Türker Bey, benim de hoşuma gitti bakalım performansı nasıl olucak...

kadir kocaman' Alıntı:
...... MCPX BL de ise daha kolay kumanda dan gyro inhibit durumda burdan activ edersen 0 değeri çıkıyor bu naturel gaini helinin eksi ve artı değer vererek bunu azaltıp çoğaltabiliyorsun. 130X de kuyruk harici aileron ve elevator hareketlerine de gain verme imkanı var ama gereksinim duymamıştım sadece kuyruk gainini biraz arttırdım,, normal modda fazla uçtuğumdan idle modda sorun yoktu....
Bilgilendirme için teşekkürler Kadir Bey ;) Bu arada upgrade gayet güzel gözüküyor :thumbup: