Görseller Bursa buluşmaları (Ana Başlık)

23 nisani bugün ekipten Bahadır, Ali, Murat ve ben değerlendirdik. Bende ilk pilimde ana dişli uçuş sonuna yakın bir zaman diliminde resmen patladı. Havada dışlıden parcalar görüldü, sim calismalari sonucu acil oto ile kırımsız atlattım. Bu üçüncü oldu sanırım artik align eğik siyah disliye geçmeliyim. Alİ Trex 600n ve x7 ile katıldı. Ondada nitro motor ayarlari ısınma turlari esnasinda regulator arizasi sonucu kontrol kaybi oldu, çok iyi bir pilotajla kirimsiz indirdi kardeşim. videoların devamini hazirlayip yükleyeceğim. :saygilar::RCKolik:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
23 Nisan'da güzel bir buluşma oldu doğrusu, Dinçer abi ve benim başıma gelen talihsiz olayları Kırımsız atlatmak en büyük tesellimiz iki durumda da durumu pilotajlarımız kurtardı diyebiliriz.

Benim regülatör havada kesiyor scorpion bec guard devreye giriyor, tabi nitro uç, uç bitmiyor, biz bec guard dan yiyerek hiç bişey olamamış gibi uçmaya devam ediyoruz ve sonunda bec guard'dın da pili zayıflıyor ve anlık (3 saniye) kadar kontrol tamamen giyiyor akabinde geri geliyor o ara heliyi hemen hover pozisyonuna alıp otorotasyon la kurtarmayı başarıyorum. Yere indikten sonra zayıf enerjiden dolayı heli resmen yaralı kuş gibi kanat çırpıyor ?Tabi bu olaylar çok anlık oluyor anlatılmaz yaşanır desem yeridir ? herşeye rağmen güzel ve keyifli bir gündü.
 
Son düzenleme:
Scorpionda olmayabilir bilmiyorum tam... Normalde bec guard devreye girince pilota bildirimde bulunulması lazım. Ya optiguard gibi ledi olacak, görülecek şiddette... Yada telemetrik veri olarak alıcı voltajı takip edilecek, 6.0V a ayarlandıysa, mesela 5.5V da veya 5.0V da kumanda uyarmaya başlayacak. Yoksa böyle durumlar kaçınılmaz.

Geçmiş olsun Ali, ucuz atlatmışsın. :)
 
Malesef scorpinon da led bildirim özelliği yok, x7 de telemetri destekli alıcı olduğu için onda sistem 5v ta düştüğün de kumandaya alarım kurabiliyorum, ama 600 de clone alıcı taktığım için bu nimetten yararlanamıyoruz.

Şuan niyetim sistem beslemesini align regülatör den alıp, harici bec ile sistemi beslemek, align regülatörü de sadece bujimi ateşleme de kullanırım.
 
Uçuşlar gayet keyifli, yanlız Ali, Dinçer bu sezon seni sollar söyliyim:Dçok hızlı ilerliyor,tebrikler her ikinize de:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::saygilar:
Bir ara modellerde üst üste yaşadığı şanssızlık nedeniyle hobiye bırakacak diye korkarken, @Dinçer SARIEREN özellikle bu sene çok ciddi yol aldı :bravo:%p Maşallah diyelim de nazar değmesin :thumbup: