Merhabalar.Bu başlıkta Cem Zırh hocamızın tasarımı olan Çaylak eğitim modelinden bahsedeceğiz.Çaylak, birçok kişi tarafından yapılıp uçurulmuş ve memnun kaldığımız bir eğitim modeli.
Son derece stabil uçan bir model olması özelliğiyle yeni başlayanlar için en uygun modellerdendir.Son zamanlarda patlar motorlu modelimde üzücü bir problem yaşamıştım.Aynı zamanda modelciliğe meraklı olan ve bu hobiye başlamak isteyen 8 yaşında dünyalar tatlısı bir kuzenim var.Hem kuzenimi hobiye başlatmak hem de kumandamı test edebilmek adına yeni bir model arayışına girdim.ARF modeller bütçeme uymadığı için el yapımı ekonomik bir model yapmam gerekiyordu.Bir süre düşündükten sonra Çaylak modelini yapmaya karar verdim.
Böylece patlar motorlu modelimi kırarsam bu modeli de kötü günler için uçururum hem.Aslında daha önce birçok el yapımı modellerim olmuştu ve bu modeli de daha önce yapıp uçurmuştum.Birkaç gün önce gövdenin parçalarının bir kısmını kesip tesviye işlemini zımpara ile yapmıştım.Fakat okul yoğunluğu nedeniyle vaktim olmamasından dolayı zaman ayıramıyorum.Bu nedenle imalat aşamalarım yavaş yavaş gerçekleşecek.Belki birkaç ay sürebilir.Bu başlıkta yeni başlayan ve modeli yapmak isteyen arkadaşlarımıza/abilerimize elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.Bu arada ufak tefek geliştirmelerim muhtemel.Gerekli elektronik,plan ve bilgileri ilerleyen zamanlarda paylaşmayı planlıyorum.Gövdenin kuyruğa doğru daralan kısmında sorun oluştu.Bir tarafı kuyruğa doğru biraz daha fazla açılı.Elde kestiğimiz için parçaları CNC gibi hassas olmuyor haliyle.Belki tekrardan yapmam gerekebilir.İlerleyen zamanlarda karar vereceğim.
Website:
İlk Resimler;
Not: Bu arada bazı resimler neden ters görünüyor bilemiyorum.Bilgisayarımda normal görünüyor.
Website:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İlk Resimler;
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Not: Bu arada bazı resimler neden ters görünüyor bilemiyorum.Bilgisayarımda normal görünüyor.