DJI F Serisi 450 Quadro Toplama Listesi

Aykut Aşlı

Çalışkan Uye
Katılım
13 Ocak 2014
Mesajlar
214
Tepkime puanı
184
Yaş
38
İlgi Alanı
Multikopter
Selam arkadaşlar.Uzun süredir Mehmet abininde desteği ve teşviki ile Dji F serisi hakkında bazı bilgiler paylaşmak istiyordum kısmet bugüneymiş :)

Şimdi öncelikle Djı Phantom modeline göre daha ucuz ve başlangıç için ideal bir model nasıl yapabiliriz onu biraz açıklamaya çalışayım.

Direk olarak konuya girmek istiyorum fazla sıkmadan ve temel bilgileri vererek daha yararlı olacağını düşünüyorum..

DJI F serisinde 450 modeliyle başlamak istiyorum..Başlangıç olarak toplayabileceğimiz çok ufak olmamakla beraber 4 motorlu uçurması bir o kadar da zevkli bir modeldir.
F330,F550,S800 ve S800 evoyu tabiki başlangıç olarak tavsiye etmiyorum..F330 boyut olarak küçük (450 ye göre) diğerleride biraz pahalı ;D

Eğer ki benim bütçem kısıtlı ben bu cihazı kendim toplamak istiyorum diyorsanız bence F450 modeli tam size göre.

Bunun için gerekli olanlar;
1- İlk olarak gövde kitimiz,
2- Kontrol kartımız
3- Motor ve ESC' ler
4- ESC' ler Opto olarak geldiğinden birde UBEC'e ihtiyacımız olacaktır.

Daha sonra isteğe ve bütçeye göre "Kamera ve Gimbal, GPS ve FPV sistemleri" ilave edilebilir.

Benim düşüncem ve araştırmalarıma göre gövde kitini motorları ve esc leri ayrı ayrı almak komple bir kit almaktan daha pahalıya geliyor.

Motor ve ESC Dahil DJI450 Kit
Benim aldığım yeri paylaşıyım, Ebay üzerinden 135 $ vererek gövde kitimizi (esc,motor,pervane ve yedek pervaneler dahil) alıyoruz. Satıcı çok iyi,hem bütün sitelerden daha uygun fiyat hemde kargo konusunda inanılmaz hızlı..(4 günde elime ulaştı)Kargo ücreti 26$.Ve ürün sorunsuz bir şekilde geldi.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Kontrol Kartımız
Gövdemizi aldıktan sonra kontrol kartını almamız gerekli.Bunun içinde hepimizin bildiği gibi Hobbyking'i tercih ediyoruz fakat bu aralar kargo konusunda biraz sorunlar yaşattığı için ben kontrol kartını da 15 dolar fazla vererek yine Ebay üzerinden aldım.(KK2.1 Kontrol kartı)




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu kiti toplamak bence gayet basit alacağımız zevkte cabası..Eğer ki bu kiti yapacak olan arkadaşlar olursa detaylı bir şekilde hem teknik hemde kitin toplanma aşamasını resimlerle ayrı bir konu olarak paylaşacağım.İsteyen olursa ki eğer, Ebay den aldığım satıcıyıda paylaşırım çünkü o fiyata hiç bir yerde yok..

Kısaca toparlamak gerekirse, Quadcopter, Multicopter artık adını siz koyun benim tavsiyem DJI F450 serisiyle başlamak ve dediğim gibi ayrı ayrı almaktansa combo box almanız hem fiyat hem de toplama aşamasında size vereceği zevk açısından çok daha mantıklı.

Başka bir tavsiyem,eğer ki yeni bir kumanda alacaksanız aynı zamanda birde quad almak istiyorsanız rc711.com'da şu anda kampanya var, DJI F450 quad naza lite gps modullü ve seçeceğiniz Jr yada Futaba 6 kanal kumandayla birlikte 478$ idi.Türkiye'de bu fiyata neredeyse Phantom bile alınamıyor.Kumandanız yok ise ve alıcaksınız bence süper bir kombo olacaktır.

Dediğim gibi teknik bilgileri eğer ki yapacak olan arkadaş olursa seve seve anlatırım.

Ama kısaca bilgi vermem gerekirse,
- Frame ağırlığı yaklaşık 300 gr
- 'X' olarak düşündüğümüzde bir ucundan bir ucu 50 cm civarında.Normal boyut 37-38 cm civarında
- Motorlar dediğim sistemde 2212-920 kv gelmektedir.Esc lerimiz 30A opto esc'dir.(yukarda belirttiğim gibi ubec ihtiyacımız doğuyor)
- Uçuş ağırlığımız yaklaşık 800 ila 1200 gr civarlarında ekleyeceğimiz parçalara göre değişiklik gösterebilir.
- Ben 3s 3300 mAH pil kullandım uçuş sürem yaklaşık 10 dakika oldu..Isteğe göre 4s 5500 Mah seçimide gayet makuldür.
Tabi pilin ne kadar gideceğini etkileyen etkenler olabilir pozitif yada negatif yönde.Tamamen bizim kullanma ve modeli tanımamızla alakalı.

Bu sistemde zorlanabileceğimiz tek yer kontrol kartı kalibre aşamasıdır.Aslında zor değil fakat yeni bir model yeni ayarlar olduğundan ilk başta yabancılık çekiliyor kendimden biliyorum ;D

Ama bu işle uğraşanlar için üstesinden gayette gelinebilecek bir durum.. %p

Evet arkadaşlar quad yapmak aslında o kadar pahalı bir iş değil,ülkemizde hazır olarak alacağımız zaman tabii ki fiyatlar biraz yüksek geliyor.

Ilk olarak vereceğimiz ücret 500 TL yi bulmuyor.Tabi rahat durmaz ve GPS, FPV, Kamera sistemi kurmak istersek bu fiyat biraz yükselebiliyor :laugh: Sıfırdan kuracak ve hiç bir ekipmanı olmayan arkadaşlar için söylüyorum.

Frame seçimi, fiyatı, nereden alınır hangisi uygundur ve frame hakkında kısaca (pek kısa olmadı ama :laugh: ) bilgileri elimden geldiğince paylaşmak istedim.

Kendi hür irademle söylüyorum ki şiddetle tavsiye ederim sıfırdan bir quad toplamayı. :thumbup:

Yapacak yada düşünen arkadaşlar olursa her konuda yardımcı olurum.

Saygılar,sevgiler :saygilar:
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

Aykut bey elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş, geçen hafta bende arkadaşım için tamamını HK dan aldığım SK450 serisi bir quad topladım, KK2,1 kartın uçuşu çok hoşuma gitmedi, bu kartla ilgili farklı yazılımlar olduğunu okudum bu yazılımları yükleyip denemek gerektiğini düşünüyorum, bu kart yerine Naza M Lite almak daha mantıklı bana göre, şuanda HK nın stoklarında Naza uçuş kartları mevcut, Naza M Lite 69$ sanırım.

Bir kaç tane 6kanal helikopter, bir kaç tanede çeşitli ölçülerde elektrikli ve patlar motorlu uçak topladım, fakat dediğiniz gibi Quad toplarken ayrı bir keyif aldım, ara vermeden toplarsanız 2 saat içinde uçuşa hazır olabiliyor, Quad çok pahalı bir model değilmiş gibi görünsede işin aslı öyle değil :) quad uçurupta havadan görüntüleme arzusuna gem vurabilen bir modelci tanımıyorum :) Quadın peşinden hemen bir kamera, kameranın peşinden bir gimbal, gimbalin peşinden bir fpv sistemi ve onun ardından uzun uçuş süresi için çeşitli upgradeler yada daha fazla yedek pil vs vs birde bakmışızki bizim masum Quad bir anda 4 pervaneli bir Micro Sermayeye dönüşüvermiş :)
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

Haklısınız tamda dediğiniz gibi aslında quadın amacı havadan görüntüleme yada aynı zamanda fpv yapmak ben onun tadını uçakta hiç bir zaman alamadım quadla fpv çok daha ayrı :thumbup:
O yüzden fiyatta yükseliyor doğal olarak ama ben başlangıç için uygun gördüğümü anlatmaya çalıştım..Tabi insan rahat duramıyor sadece quad için değil bence bu hobi zaten dürtüyor insanı ;D

Kk2.1 için 1.5 yerine 1.6 firmware geldi o daha iyi diye biliyorum ama bende hala güncellemedim en kısa zamanda güncelleyip bilgileri paylaşmak isterim.

Dediğiniz gibi naza nıın marifeti tartışılmaz.Quadda ve kk2.1 de beni benden alan bir özellik ise bütün ayarları yaptıktan sonra lcd ekranda gözüken 'armed' yazısı..
Bu yazı beni baya tetiklemişti ;D hastalık işte ;D

Bu iş zaten başlı başına bir yatırım.Uçak yapmanın tadı ayrı evet,helikopter hiç toplamadım,ama uçak toplamak bir zevk quad ayrı bir zevk her yönüyle.. :thumbup:
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

Aykut bey öncelikle ellerinize sağlık çok guzel bir konu olmus.benimde aklımda bu aralar f450 ve f550.rica etsem ebay linklerini de ekleyebilir misiniz?
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

İ.ERİNÇ SALMAN' Alıntı:
Aykut bey öncelikle ellerinize sağlık çok guzel bir konu olmus.benimde aklımda bu aralar f450 ve f550.rica etsem ebay linklerini de ekleyebilir misiniz?

Tabiki öncelikle Ebay frame linki ve kontrol kartı linkini vereyim:





Herhangi bir sorunuz olur ise yardımcı olurum bilginiz olsun.
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

teşekkur ederim.kırımsız uçuşlar dilerim..
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

Atkut Bey elinize sağlık. :bravo:
Valla öyle bir anlaştmışsınız ki ben bile niyetlenebilirim her an dediğiniz quad'ı yapmaya. :laugh:

Tecrübeye dayalı, denenmiş böyle bilgilerin değeri tartışılmaz. Hele de benim gibi quad hakkında hiç bilgisi olmayan modelciler için. :thumbup:
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

Sağolun Türkey bey paylaştıkça hepimizin bilgisi artar quad işine ne kadar çok kişi bulaştırırsam o kadar mutlu olurum ;D
Çünkü ben neden daha önce başlamamışım diyorum gerçekten ben çok zevk alıyorum uğraşırken,montajı ayrı ilk testleri ayrı uçurması apayrı fpv de işin içine girdimi hepsinden ayrı bir tat veriyor :thumbup: o zaman ne diyeyim en kısa sürede quad işinde sizide aramızda görmek isteriz %p
 
DJI F SERISI QUAD TOPLAMA

Öncelikle eline koluna sağlık Aykut :thumbup:

Mesut üstadımızın ve Iskender kardeşimizin daha önce açmış olduğu Quadro toplama konularından sonra, gayet başarılı, derli toplu güzel bir konumuz daha oldu :thumbup:

Quadro işi de modelciğin diğer bir ayağı. Bunun için de ayrı bir emek, zaman ve nakit ayırmak gerekiyor. Şu an bunlar ben de olmadığı için ancak takip ile yetiniyorum.

Mesela Türker ile beraber üstadın quadrosu aldık ama uçurmaya vaktimiz olmadı dersem yeridir :D Fakat bir zaman gelecek ve tüm eforumu özellikle modelciliğin bu kısmı için ayıracağım, burası kesin.

O zaman gelinceye kadar da, sizlerin değerli paylaşımları ve uçuş videoları ile yetineceğiz mecburen, yapacak bir şey yok :D Tekrar teşekkürler :halay:

NOT: Bu arada artık Quadro ile de ilgili epey bir kaynak konumuz olmaya başladı. Bu demektir ki, yeni bir INDEKS sayfası hazırlama vakti geldi :yuppi:
 
DJI F Serisi Quadro Toplama Listesi

arkadaşlar ayrıca sunu eklemek istiyorum f450 facebookta grubu var ve orada da bu konuyla ilgili guzel bilgiler mevcut o nedenle eklemek istedim.
 
DJI F Serisi Quadro Toplama Listesi

Ne demek Mehmet abi,bir sonraki aşama teknik detaylar ve toplanma aşamasındaki kısımlar.Yeter ki quada gönül verelim :thumbup:
 
DJI F Serisi Quadro Toplama Listesi

AYKUT AŞLI' Alıntı:
Ne demek Mehmet abi,bir sonraki aşama teknik detaylar ve toplanma aşamasındaki kısımlar.Yeter ki quada gönül verelim :thumbup:
Merakla takipteyiz :thumbup: :halay:
 
DJI F Serisi Quadro Toplama Listesi

Aykut kardeşim, eline, kalemine sağlık. Çok güzel, derli toplu temel bilgileri veren bir paylaşım olmuş. :bravo: Multi şu ana kadar fazla ilgilenmediğim bir dal olsa da, gerek uçuş alanı sıkıntısı, gerekse modelciler arasındaki kopmalar nedeniyle ileride en uygun seçenek olacak gibi görünüyor.
 
DJI F Serisi Quadro Toplama Listesi

Sağol Ömer abi Mehmet abininde düzenlemesi ile daha güzel oldu..Dediğin gibi yer sıkıntısı quada yönelmek için yeterli bir sebep.Verdiği zevkte cabası %p

Quadlı günleri bekliyoruz :RCKolik:
 
DJI F Serisi Quadro Toplama Listesi

hocam aşağıda verdim link hakkında yorumunuz nedir? Cvp için şimdiden teşekkür ederim...