[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme
İsterseniz bu perşembe deneme yayını konusunu tekrar ele alalım, 15 dk da anlatıp kapatırım mevzuyu
Deneme olması ilk yayın olması, laklak sohbet muhabbet derken 2 saati bulduk. Hatta Mehmet beyin bir ara "yahu 1 saat ne kadar da çabuk geçmiş" şeklinde bir yorum yazdığını da hatırlıyorum. Onun üzerine bi bir saat daha geyik çevirmişiz.
Sohbet buluşmalarına zaman sınırı koymak mantıklı ve bir saatlik bir buluşma sanırım herkes için makul olacaktır. bitiş saati belli olunca başlangıcını da biraz daha geçe kaydırıp herkese daha rahat uyabilecek (misal 21:00-22:00 TSİ) bir saat aralığı kullanılabilir.
Öte yandan, "nasıl yapılır" serilerinde Ömer Bey'in söylediği gibi yayın süresini yapılan iş belirleyecektir.
Yeri gelmişken bir sonraki etkinliğin planlamasına hafiften gireyim.
Konu malum, "Model uçaklarda cam elyafı kumaş ve epoksi ile kaplama yapılması" kısaca "camlama"
Bölüm 1: Giriş
-Neden böyle bir kaplama yapıyoruz? Diğer kaplama yöntemlerine göre avantajları dezavantajları nedir?
-hangi modellerde bu yöntem uygulanabilir hangilerinde uygulanamaz
- Kullanılan malzemeler
- Camlama öncesi yüzey hazırlama
(Tahmini süre: 40 dk + 20 dk soru cevap)
Bölüm 2: Kanat alt yüzeyinin kaplanması
-Kumaşın kaplanacak yüzey için hazırlanması ve yüzeye serilmesi
-epoksi hazırlama
-epoksinin genel olarak yüzeye uygulanması
-kanat uçları, hücum kenarları vb özel alanlarda kumaşın yüzeye yapıştırılması
-fazla epoksinin sıyrılması/toplanması
(Tahmini süre 45-50 dk uygulamalı anlatım + 20 dk soru cevap)
Bölüm 3: Kanat üst yüzeyinin kaplanması
-Bir önceki aşamada kaplanan alt tarafın kenarlarının traşlanması, temizlenmesi ve üst kaplamaya hazırlanması
-Alt tarafın kaplanmasındaki genel konular tekrarı
-Alt tarafta olmayan özel alanlara dair tekniklerin anlatımı
-Yeni kaplama ile eskinin bindirilerek birbirine bağlanması
(Tahmini süre 40-45 dk uygulamalı anlatım + 20 dk soru cevap)
Bölüm 4: Sonuç
-tüm kaplama kuruduktan sonraki sonuç,
-kaplama sonrası yapılacaklar üzerine kısa bilgilendirme
(Tahmini süre 20-30 dk uygulamalı anlatım + 20 dk soru cevap)
Daha önce bahsettiğim gibi bu bölümler arasında ortalama bir gün geçmesi gerekir. Öte yandan her bir bölümü birer hafta arayla yapalım dersek bu sefer normalde 3 gün sürecek kaplama işi 4 haftaya yayılır

O yüzden bu perşembeyi ilk bölüm için düşünüp, sonrasında da iş ilerledikçe ilgili bölümü yapmak niyetindeyim. Kanat hazır olursa Cuma gecesi ikinci bölümle doğrudan kaplamaya girişebilirim...
Videolar kanalda yayında kalacağı için canlı yayına denk gelemeyenlerin de izleme şansı ve merak ettikleri sorular olursa yorumla yada takip eden yayınlarda sorma şansı da olabilir.