[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Canlı Yayın Denemesi Sizce hangi gün ve saatte olsun ?

  • Perşembe, Saat 19:00

    Oy: 1 5.0%
  • Perşembe, Saat 20:00

    Oy: 11 55.0%
  • Cuma, Saat 19:00

    Oy: 1 5.0%
  • Cuma, Saat 20:00

    Oy: 7 35.0%

  • Kullanılan toplam oy
    20
  • Anket kapatılmış .
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Güzel bir yayın olmuş Özgür bey. Teşekkürler. Sonraki yayınları ilgiyle bekliyoruz. :saygilar:
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Teşekkürler arkadaşlar, dün yazma fırsatım olmadı hiç kusura bakmayın.

Düzenli yayınlarda haftalık olması fazla sık olabilir, hem ben her hafta böyle bir şeyin sürekliliğini sağlayamam hem de konu kalmaz, iki haftada bir yada belki aylık "sohbet" yayınları daha sağlıklı olabilir, az biraz da özleyin beni dimi :)

Bu tür rutin sohbet yayınlarının süresinin önceden belli olması gerektiğine ben de katılıyorum, herkes planını ona göre yapar. Bir saat gayet mantıklı bir süre olacaktır.

Öte yandan, bu sohbet yayınlarının yanısıra nasıl yapılır türü yayınlar da olabilir, zaten aslında bu canlı yayın muhabbetinin çıkış noktası buydu. Örneğin, haftasonundaki çalışmalarımla birlikte Hurricane'in kanatları "camlama" aşamasına oldukça yaklaştı. Şu önümdeki bir iki gündeki performansıma bağlı olarak bu haftasonu (cuma-cumartesi) yada önümüzdeki hafta başında bir gün kanatların cam elyafı kumaş kaplaması işine girişeceğim. Bu işi her şekilde videoya çekip dökümante etme niyetim var, ama açık söylemek gerekirse canlı yayın benim için en uygun yöntem. Normal kayıt yapayım, sonra işlerim yayınlarım dersem iş yaş, bakın spitfire için çok keyifli bir video serisi hazırladık oğlumla birlikte ama üzerinden aylar geçti hala yayınlayamadım çünkü işleme kısmı zaman istiyor ve o zamanı tam olarak ayıramadım hala... Oysa canlı yayın güzel, canlı canlı yayınla, orda kalsın, artık yanlışları günahı da canlı yayın bahanesi altında hoşgörüle :)

Misal bu camlama işini canlı yayınla dökümante edelim dersek, toplamda 3 yada 4 seanslık bir iş olacak. Bu seanslar arasında da minimum 12 saat geçmesi gerekiyor (epoksi donma süresi) eğer işi hafta içi yapıyorsam da bu seanslar akşamdan akşama haline geliyor. Yani bu tür yayınlar için rutin haftalık vs yerine, iş ne zaman yapılacaksa o zaman yayınlanacak gibi bir durum oluşuyor. Tabiki yayının kayıtlı kalması ve istenildiği zaman geri dönülüp izlenebilmesi seçeneği var ve asıl amaç da zaten bu, bu bilginin orda istenildiği zaman ulaşılabilir olması.


Soru cevaplara ve sizlerin katılımı ile ilgili kısıma gelirsek; öncelikle teamspeak için yorum yapayım, zamanında teamspeaki yoğun bir şekilde kullandık, bizim amacımız Fighter Ace online simulasyonundaki "Türk Kartalları" filosu pilotlarının haberleşmesiydi. Oldukça etkin ve kullanışlı bir yazılım, ortamı gayet güzel bir şekilde konuşma paylaşımını da mümkün hale getirecektir, benim için de çok büyük rahatlık olacağı kesin. Ancak katılmak isteyen herkesin bilgisayarına bu yazılımı indirmesi, gerekli kurulumları yapması, aynı zamanda da iyi bir mikrofon kulaklık vs sahibi olmasını gerektirecek, kısacası bazı izleyicilere külfet getirebilecek bir seçenek. Herkeste olmazsa, bir kişi bile "sohbet" alanında mesaj yazarak haberleşmek durumunda kalırsa da bence olayın anlamı kaybolur. O yüzden benim fikrim bu tür bir uygulamanın çok etkin olmayacağı yönünde. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği sohbet ekranındaki mesajlaşmayı kullanmak daha uygun gibi görünüyor bana. Ama bu kullanımı daha da verimli hale getirmek için mesela birşeylerin anlatıldığı bir yayın sırasında, soruların belli bir andan itibaren alınması, o zamana kadar mümkünse soru yazılmaması işleri kolaylaştırabilir. Ben de "soru-yanıt" aşamasına gelindiğinde rahatlıkla yorumları soruları okuyup geri dönüş sağlayabilirim diye düşünüyorum.

Hurricane'in kanat işindeki gelişmeye göre "nasıl yapılır" serimizin ilk yayınlarının duyurusunu yaparım :)
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Söylediklerinin hepsine katılıyorum Evren Hocam :thumbup:

Olmadı belki ana bir başlık açıp CANLI YAYIN takvimi diye bir şey paylaşalım. Buradan öncelikle tahmini tarihleri veririz. Sonra da netleşen O HAFTANIN , eğer varsa, duyurusunu yaparız.

Hem bakarsın belki senden başka CANLI yayın yapmak isteyen arkadaşlarımız da çıkar zaman içerisinde :D
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Canlı yayının TV programı gibi mutlaka belli gün ve saatte olması yerine, konunun gerektirdiği durumda olması bence daha uygun. Ya da, değecek bir konu ve bu konuya istek olduğu durum da diyebiliriz.

Özgür Evren Varol' Alıntı:
...Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği sohbet ekranındaki mesajlaşmayı kullanmak daha uygun gibi görünüyor bana. Ama bu kullanımı daha da verimli hale getirmek için mesela birşeylerin anlatıldığı bir yayın sırasında, soruların belli bir andan itibaren alınması, o zamana kadar mümkünse soru yazılmaması işleri kolaylaştırabilir. Ben de "soru-yanıt" aşamasına gelindiğinde rahatlıkla yorumları soruları okuyup geri dönüş sağlayabilirim diye düşünüyorum.

Hurricane'in kanat işindeki gelişmeye göre "nasıl yapılır" serimizin ilk yayınlarının duyurusunu yaparım :)

Katılımın bu şekilde olması bence de daha uygun. Çünkü işin yapımı aşamasında işi yarıda kesip de cevap vermeniz çok anlamlı değil. İşlem tamamlanana kadar sorulacak sorular not alınıp, en sonunda sorulabilir/yorum yapılabilir.
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirl

Şahsen benim beklediğimden çok daha faydalı ve keyifli geçti canlı yayın. :thumbup:

Tabi burada Evren hoca faktörünü es geçmeyip, hakkını teslim etmek lazım. :bravo: :saygilar:

İlk deneme yayını tabi 2 saat olunca biraz süre konusu soru işareti oldu. :rolleyes: Ama bu süre bence rahatlıkla 1 saate sığdırılabilir. Misal Evren hoca youtube kanalından beni ban'lasa en az yarım saat kısalır süre. :lollol:

Yayına katılanlar bilir iş birazda muhabbete sardı :laugh:

2 saatlik süreden ilk gün olması sebebiyle; %20 "Hangi düğmeye basacaktık ?", %15 " Sesim geliyor mu ? ", %10 helici sataşmalarını savma ;D, %5 " kedidir o kedi... " düşüldüğünde zaten 1 saate rahat rahat bitiyor iş. :lol: :lol: :lol:

Azcıkta muhabbet olacak tabi canım. ;D
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

İsterseniz bu perşembe deneme yayını konusunu tekrar ele alalım, 15 dk da anlatıp kapatırım mevzuyu :D

Deneme olması ilk yayın olması, laklak sohbet muhabbet derken 2 saati bulduk. Hatta Mehmet beyin bir ara "yahu 1 saat ne kadar da çabuk geçmiş" şeklinde bir yorum yazdığını da hatırlıyorum. Onun üzerine bi bir saat daha geyik çevirmişiz.

Sohbet buluşmalarına zaman sınırı koymak mantıklı ve bir saatlik bir buluşma sanırım herkes için makul olacaktır. bitiş saati belli olunca başlangıcını da biraz daha geçe kaydırıp herkese daha rahat uyabilecek (misal 21:00-22:00 TSİ) bir saat aralığı kullanılabilir.

Öte yandan, "nasıl yapılır" serilerinde Ömer Bey'in söylediği gibi yayın süresini yapılan iş belirleyecektir.

Yeri gelmişken bir sonraki etkinliğin planlamasına hafiften gireyim.

Konu malum, "Model uçaklarda cam elyafı kumaş ve epoksi ile kaplama yapılması" kısaca "camlama" :)

Bölüm 1: Giriş

-Neden böyle bir kaplama yapıyoruz? Diğer kaplama yöntemlerine göre avantajları dezavantajları nedir?
-hangi modellerde bu yöntem uygulanabilir hangilerinde uygulanamaz
- Kullanılan malzemeler
- Camlama öncesi yüzey hazırlama

(Tahmini süre: 40 dk + 20 dk soru cevap)


Bölüm 2: Kanat alt yüzeyinin kaplanması

-Kumaşın kaplanacak yüzey için hazırlanması ve yüzeye serilmesi
-epoksi hazırlama
-epoksinin genel olarak yüzeye uygulanması
-kanat uçları, hücum kenarları vb özel alanlarda kumaşın yüzeye yapıştırılması
-fazla epoksinin sıyrılması/toplanması

(Tahmini süre 45-50 dk uygulamalı anlatım + 20 dk soru cevap)

Bölüm 3: Kanat üst yüzeyinin kaplanması

-Bir önceki aşamada kaplanan alt tarafın kenarlarının traşlanması, temizlenmesi ve üst kaplamaya hazırlanması
-Alt tarafın kaplanmasındaki genel konular tekrarı
-Alt tarafta olmayan özel alanlara dair tekniklerin anlatımı
-Yeni kaplama ile eskinin bindirilerek birbirine bağlanması

(Tahmini süre 40-45 dk uygulamalı anlatım + 20 dk soru cevap)


Bölüm 4: Sonuç

-tüm kaplama kuruduktan sonraki sonuç,
-kaplama sonrası yapılacaklar üzerine kısa bilgilendirme

(Tahmini süre 20-30 dk uygulamalı anlatım + 20 dk soru cevap)

Daha önce bahsettiğim gibi bu bölümler arasında ortalama bir gün geçmesi gerekir. Öte yandan her bir bölümü birer hafta arayla yapalım dersek bu sefer normalde 3 gün sürecek kaplama işi 4 haftaya yayılır :) O yüzden bu perşembeyi ilk bölüm için düşünüp, sonrasında da iş ilerledikçe ilgili bölümü yapmak niyetindeyim. Kanat hazır olursa Cuma gecesi ikinci bölümle doğrudan kaplamaya girişebilirim...

Videolar kanalda yayında kalacağı için canlı yayına denk gelemeyenlerin de izleme şansı ve merak ettikleri sorular olursa yorumla yada takip eden yayınlarda sorma şansı da olabilir.
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirlem

Özgür Evren Varol' Alıntı:
İsterseniz bu perşembe deneme yayını konusunu tekrar ele alalım, 15 dk da anlatıp kapatırım mevzuyu :D
Kısa bir seans yapabiliriz, kaynak olarak izlemesi daha kolay olur %p

Özgür Evren Varol' Alıntı:
Yeri gelmişken bir sonraki etkinliğin planlamasına hafiften gireyim.

Konu malum, "Model uçaklarda cam elyafı kumaş ve epoksi ile kaplama yapılması" kısaca "camlama" :)
...................
Daha önce bahsettiğim gibi bu bölümler arasında ortalama bir gün geçmesi gerekir. Öte yandan her bir bölümü birer hafta arayla yapalım dersek bu sefer normalde 3 gün sürecek kaplama işi 4 haftaya yayılır :) O yüzden bu perşembeyi ilk bölüm için düşünüp, sonrasında da iş ilerledikçe ilgili bölümü yapmak niyetindeyim. Kanat hazır olursa Cuma gecesi ikinci bölümle doğrudan kaplamaya girişebilirim...

Videolar kanalda yayında kalacağı için canlı yayına denk gelemeyenlerin de izleme şansı ve merak ettikleri sorular olursa yorumla yada takip eden yayınlarda sorma şansı da olabilir.
Bu özel bir konu olunca dediğin gibi haftalık seans olarak değil de, işin gidişatına göre karar vermek en mantıklısı :thumbup:

Model eğer bu hafta hazır olur ve Perşembe başlarız diyorsan, bence bunu ayrı bir konu başlığı altında DUYURU şeklinde paylaşalım derim :)
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Aslında perşembe gecesi yukarıdaki 1. bölümü yapmaya engel bir durum yok. Gerçi henüz internet hızımdaki beklenen artış gerçekleşmedi, malum 24 saat içinde aktif olur demişlerdi ama ortadoğu 24 saati biraz farklı. Bugün hala hız artmamış olursa gider bir dürterim. İnternet hızı hallolursa yayını perşembe akşamı TSI 21:00-22:00 olarak planlayabiliriz.

Model hazır olunca da 2. bölümden itibaren olan uygulamalı yayınları planlayabiliriz.
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Özgür Evren Varol' Alıntı:
Aslında perşembe gecesi yukarıdaki 1. bölümü yapmaya engel bir durum yok. Gerçi henüz internet hızımdaki beklenen artış gerçekleşmedi, malum 24 saat içinde aktif olur demişlerdi ama ortadoğu 24 saati biraz farklı. Bugün hala hız artmamış olursa gider bir dürterim. İnternet hızı hallolursa yayını perşembe akşamı TSI 21:00-22:00 olarak planlayabiliriz.

Model hazır olunca da 2. bölümden itibaren olan uygulamalı yayınları planlayabiliriz.
Internet hızı netleşsin o zaman bu hafta perşembe seansı ile ilgili olarak duyuru yaparız arkadaşlara :hoppa:
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bugün itibariyle internet hızım arttı! Perşembe akşamı canlı yayını yapsak mı :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

İlgiyle izliyoruz :saygilar:
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Bana uyar Evren hocam , lakin şu yasak işinin sizin orayı da vurması sakat olmuş , abi bu arapların kanunları bir başka olur , hapis var dedilerse , harbiden o hapsi yatırır bunlar :angry:
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Bana uyar Evren hocam , lakin şu yasak işinin sizin orayı da vurması sakat olmuş , abi bu arapların kanunları bir başka olur , hapis var dedilerse , harbiden o hapsi yatırır bunlar :angry:

Evet şakası olacak yada risk alınacak birşey değil. Biraz bekleyip görmekte fayda var, belki izin alma sürecini kolaylaştırıp olayı resmi ve kayıt altında yapabilirler... bekleyip göreceğiz. En kötü dubaideki uçuş klüplerine üye olup, uçakları da orda bırakıp ayda bir o taraflara gideceğiz [emoji23][emoji23] yada bundan sonra sadece deniz uçağı yapıp, ufak bir de sandal alip denize açılıp Umman karasularını terkedip orda uçup döneceğim :)

Durumlar netleşene kadar mevcut inşaatlar, plastik modeller ve simulatörle devam...

Ah şu kanun bari yazın geleydi, zaten uçamadığımız zamana denk gelirdi, şimdi güzelim sezon güme gitti :(
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Özgür Evren Varol' Alıntı:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bugün itibariyle internet hızım arttı! Perşembe akşamı canlı yayını yapsak mı :)
Süper haber :thumbup: Bu haftaki konumuz neydi acaba :rolleyes:

Tamam dersek, yayın zamanı ve süresi ile ilgili olarak hemen yarın yeni bir duyuru konusu açalım Evren Hocam :RCKolik:
 
[Duyuru]: Youtube CANLI Yayın ile Uçak üzerine Sohbetler Serisi - DEMO Tarih Belirleme

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Süper haber :thumbup: Bu haftaki konumuz neydi acaba :rolleyes:

Tamam dersek, yayın zamanı ve süresi ile ilgili olarak hemen yarın yeni bir duyuru konusu açalım Evren Hocam :RCKolik:

Adminim günaydın :)

Perşembe TSİ 21:00-22:00 diyelim. Konu da “camlama” 1. Bölüm.


Sent from my iPhone using Tapatalk